Росен Йорданов: Калин Стоянов внесе спокойствие в МВР

Според социалния психолог влиянието на Пеевски се преекспонира
Обновена: 15 авг 2024 21:58 | 15 авг 2024 21:43, Красимир Ангелов
16

"Една политическа формация, която потърси поредния аватар на Пеевски през вътрешния министър. Бойко Рашков го направи шеф на ГДБОП, след това те го предложиха за вътрешен министър. Дали ще е Калин Стоянов или някой друг - няма значение. Ако това не се промени, временните политици сериозно се заиграха, не си дават сметка как деинституционализират всички институции", коментира социалният психолог Росен Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му под прикритието на реформи МВР е било използвано, а професионалистите са напуснали системата, която не е привлекателно място за млади хора.

"Там оцеляват и се развиват хора, нагаждачи. МВР работеше 2009-2013 г., тогава системата имаше дух, след това започна упадък, а последните 4 г. нещата са батални. Служителите се дебнат помежду си, те не разсъждават как да преследват нещо, а питат "ти на кого си". Това понижава качеството на работа", заяви социалният психолог.

В ефира на Bulgaria ON AIR той посочи, че Калин Стоянов е успял да застане като преграда между политическото вмешателство и състава на МВР като е внесъл спокойствие. Причините за исканата през годините оставка на Калин Стоянов определи като "смешни", въпреки че е имало много истински такива за това.

Гостът призова да са намали стреса в системата на МВР. По думите му борбата с купения вот няма да е ефективна, "ако се води като Бойко Рашков".

Според Росен Йорданов се преекспонира влиянието на Пеевски, каквото ясно е имал, щом "в момента Доган не може да го отстрани толкова лесно".

"Когато излезеш на сцената, както го направи Пеевски, тази власт и влияние се губи. Скритата власт е много по-силна. Това влияние в момента е силно надценено. Той е на терена пред всички с това, което му е останало. Вероятно има още влияние, но не толкова силно", коментира Йорданов.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от Политика
Кондева би останала министър на здравеопазването, ако бъде поканена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
платена реклама преди 3 седмици
Калинчо е най-добрият мафиот!
13
0
 
2
 
! Отговори
Евроатлантично преди 3 седмици
Кой е мурга8елкото? Аха,некъф психонещо си " -лог". Естествено,че калинката на Шиши внесе спокойствие в мвр,нали затова го инсталираха,някой трябва да контролира и движи схемите на Прасс40 :) Важно е да има спокойствие :) :) :)
12
0
 
2
 
! Отговори
БРАВО, преди 3 седмици
ТАКА СЕ ГОВОРИ,ХАРЕСВА МИ ЗАЩОТО СЕ КАЗВАТ ИСТИНИ НО Е МНОГО МАЛКО-ЗНАЧИ ТАЗИ ,,ДЪРЖАВА,, БИЛА ОТДАВНА ПРИТЕЖАНИЕ НА НЯКОЙ ,ЗАТОВА БИЛА ТАЯ ВОЙНА ЗА ВЛАСТ-БЕЗСРАМНИЦИ ТЕ ЛИ НЕ ,,ЗНАЯТ,, ЗАЩО ХОРАТА СА ОТБЛЪСНАТИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ.ТАЗИ НЕВЪОБРАЗИМА КАША НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ НИКОГА ,ЗАЩОТО МНОГО ХОРА ТРЯБВА ДА ИДАТ В ЗАТВОРА
11
0
 
5
 
! Отговори
Някой знае ли преди 3 седмици
Защо всички неприятни са в ГЕРБ?
10
0
 
5
 
! Отговори
Спокойствие преди 3 седмици
За корумпираните ушеви ЛГБТ+Qта кросдресъри бучове фамове и куиъри.
9
0
 
11
 
! Отговори
Ами 7 годишно преди 3 седмици
Дете уби полицай от "Специалните полицейски сили".Как да не е спокойствие.
8
0
 
10
 
! Отговори
Полицаите преди 3 седмици
Все протестират за повишение на заплатите,защото работели под стрес .Сега щом са на спокойствие да им намалят заплатите.
7
1
 
11
 
! Отговори
Ханко Брат преди 3 седмици
Демек рахат за ушевите и рахат за мафеозите. Корупция му викат на това хората по света. Какво спокойствие бе *** бегом марш на служба да не те подгони службата. Ще ми протестират
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се иска спокойствие а смяна на поколенията . И на никой да не се обещава доживотна власт . Нито на ченге нито на прокурор нито на следовател нито на доносник (незнам точната длъжност но са на заплата) ито на никой друг. Там рябва конкуренция а не доживотна власт . Ти като им обещаеш доживотна ясла не може да ги накараш никаква работа да свършат и ще гледат да се възползват от поста та дори и децата им като унищожават на хората децата . Това е много опасно . Да им обещават доживотна власт.
5
5
 
13
 
! Отговори
Хора преди 3 седмици
Голямо спокойствие,няма що само ги погледнете как изглеждат,никой не ги контролира,шок и ужас.
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нищо не на прави за пожарите в държавата няма заловен ни един подпалвач !!
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Милиционерите хич не изглеждат спокойни. Нервни са като началника си!
2
5
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 3 седмици
По времето на К Стоянов полицайте вършеха убииства,биеха и пребиваха хора,в полицията стана голям бардак и той ги пазеше,да "спокойствие"
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И най-вече в Шиши!