Димитър Манолов: Демокрацията никога не се е случвала лесно

По думите му в един случай институциите са бухалка, а в друг - хранилка
16 авг 2024 22:13, Нели Христова
33
Димитър Манолов:  Демокрацията никога не се е случвала лесно
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Румен Гайтански днес се предаде доброволно. Той е задържан за 72 часа.

"Въпросът е защо сега се прави и дали Гайтански, докато го търсят няколко дни, не се е разбрал с когото трябва. Дават се пари на определени хора. В текущия мандат на ръководството на ББР беше учреден обществен съвет, в който и ние участваме. Той има възможността частично да хвърля по едно око на нещата, които се случват там. Това е прилична стъпка", коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в "Денят ON AIR".

Използват ли се институциите като политическа бухалка?

"В един случай са бухалка, в друг случай са хранилка. В този случай с ББР очевидно е било хранилка. Сега е възможно от другата страна да се обърне бухалката. Сменят се господарите. При това, което се случва в ББР, или нещата трябва да се променят, или тази банка е безсмислена. Ако банката бе имала по-дълъг живот, вероятно списъкът на хората щеше да е по-дълъг", анализира той.

Казусът с "Боташ"

Представители на "Булгаргаз" и турската компания "Боташ" проведоха пореден кръг от преговори по отношение на сключеното споразумение между двете търговски дружества.

"Не мога да допусна, че има позитивна прогноза за "Булгаргаз". "Булгаргаз" е систематично мачкано предприятие и очевидната идея на някои е това предприятие да бъде избутано от пазара. Не е наред нещо с подредбата на държавата ни. Демокрацията никога не се е случвала лесно. Обществената подредба е несправедлива", заяви Манолов пред Bulgaria ON AIR.

Водната криза в страната се задълбочава

"Стана топло и се появиха всичките пороци на безгрижието. Навремето имало по една чешма в селата, после във всеки дом. В България има около 3000 язовира, от които голяма част са оставени. Имаме проблеми и с пречиствателни станции. Две са местата, където има капацитет - енергетиката и регионалното развитие. В земеделието голямата част от язовирите са раздадени на концесия и разни хора. Степента на отговорност не е толкова голяма", обобщи Манолов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Рендето преди 1 месец
Немъ строшну, другарЕ и друкарки, Комунизмът е на път да се завърне Триумфалну - с Плановата Икономика, Реда и Дисциплината, с Жителството (15 мин. градове), "Свободата на Словото" -))) и новите въведения - Цифровизация, Безкешово разплащане и тотално Наблюдение и Следене!!!!!! Ера, другаре!!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако можехме да почнем от положението в края на комунизма към днешния ден, и с настоящото ниво на демокрация, сигурно след 5 години щяхме да сме най-мощната държава на света.
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука е особено нелесно. 30 години гледаме как всеки краде, а накрая държавата е завладяна от някакво си там прасе с основно образование и мноого връзки. Нещо ни е объркано на демокрацията, за да стигнем дотук.
5
1
 
1
 
! Отговори
ПРЕДИ ВЕЖДИ ЧАЛГОПИР преди 1 месец
ПИЯН-ЗАЛЯН фенът на Славия София Тодор Христов Живков наградил милиционера вербуван за агент ЩАЗИ Петър Стефанов Стоянов с почетно звание "Никола Гешев" и с това сътворение като им тръгна та даже Христо Стоичков гледа НА ЖИВО в САЩ 11.09.2001
4
0
 
7
 
! Отговори
омагьосан кръг преди 1 месец
За демокрация говорят само богатите, а те я мразят неистово.Страхуват се от всеки ,който истински се бори за хората.Тогава веднага му казват популист.И кръга се затваря.За истинска демокрация пречат богатите, защото се страхуват за парите си.Бедните пък виждат това и съвсем не вярват в демокрацията.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това в БГ не е било демокрация, а пладнешки обир на една страна.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За каква демокрация говори тоя ... Кви са тея глупости?
1
0
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 1 месец
Не, просто демокрацията е утопия, илюзия за заблуда на стадото да се чувства свободно без да има свобода!