Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов

Кожарева постъпи прибързано, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 20 авг 2024 10:55 | 20 авг 2024 10:46, Нели Христова
276
Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Според лидерът на ГЕРБ Горица Кожарева е постъпила прибързано, когато е отказала на президента Румен Радев да посочи друго име за вътрешен министър на мястото на Калин Стоянов.

"Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, който и да е той", категоричен бе Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

"Вчера видях няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството не е допустимо. Когато с Кирил Петков правихме сглобката търсихме професионално лице, равноотдалечен от всички, аз се съгласих за Калин Стоянов, защото беше шеф на ГДБОП, назначен от Бойко Рашков. Г-н Петков първи говори със Стоянов. На ГЕРБ вътрешният министър не му пречи. Ние бяхме репресирани от ПП, арестувани. Не сме забравили. Но преглътнахме в името на държавата", припомни той.

"Умолявам президента Радев с Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов, да изберат някаква приемна фигура и по най-бързия начин да отидем на избори", призова Борисов.

Той бе категоричен - ГЕРБ няма да участва в триковете, разигравани от неговите колеги.

"Не взимам страна, защото взимането на страна още повече поляризира", заяви Борисов и припомни, че държавата се бори с безводие, но администрацията в момента не работи.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим."

"Що се касае до триковете на ПП, искам да им кажа, че ние няма да участваме в игри. ПП предлагат да излъжем хората, че правим някой омбудсман в Народното събрание, а всъщност искат да изберем премиер - върха на безпринципността", разкри Бойко Борисов.

"Защо вече не говорите за машините? Защото знаете, че бяха фалшифицирани. Но ГЕРБ побеждаваше въпреки това. Но на тези хора, които погазваха закона непрекъснато, няма да им дадем властта отново", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат."

Той заяви, че не би направил коментар по въпроса, ако случилото се вчера не го е подразнила "като полицай".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от Избори 2024
Президенът зае страна и наруши Конституцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов си загуби електората ,хвана се на въдицата на шарлатаните.Застана срещу цялото МВР ,какъв позор ;Да се върже на игрите на Киро ,който единствено търси дестабилизация и в МВР и в държавата ,за да плува в мътни води.ББ не се излагай и хващай на истериите на Киро,това е сценарий ,защото не са само изборите има и други области с дебели пачки ,не им трябват свестни полицаи,пепейци не искат ред и сигурност ,а има и разследвания около тях .Друго си е да мачкат полицаите за им потулват далавери
218
1
 
2
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 седмици
Хубаво, ама каква е гаранцията, че този, който смени Калин Стоянов, няма да се окаже още по-зле и да задълбочи допълнително кризата. Защото други партии, политици и кой знае кой ще се обявят против него, да не говорим, че и хората от системата, които си искат Стоянов, може да се разбунтуват.
217
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов се държи крайно глупаво по акъла на Киро Ментата.Защо да сменя доказан професионалист зад който стои цялото МВР и синдикати.Какво иска Борисов,някой като Рашков ли ?Киро унижава свестните,за него е важно такъв като пудела с пачките,когато си позволи да накара гл секретар на МВР да оттегли оставката,въпреки всички факти.Това на нищо не прилича.Какви сглобки очаква,след като ПП ДБ застанаха срещу него и го оплюха.Борисов да не се излага да върви със шарлатаните които утре пак ще го наритат
216
3
 
6
 
! Отговори
Майстор-циркаджия преди 4 седмици
Да напомним, че Бойко провали последния редовен кабинет при ротацията, точно защото се беше запънал да не сменя Калин Стоянов. Сега изведнъж голям държавник.
215
6
 
5
 
! Отговори
ПАРТИИ КЕШ... преди 4 седмици
ВСИЧКИ ПАРТИИ ОКОЛО РАДЕВ, РАШКОВ И КИРИЛ ПЕТКОВ....
214
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
При ротацията, голям го вадеше......
213
1
 
4
 
! Отговори
Избори преди 4 седмици
Бойко! Плащай, плащай!
212
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев и Главчев ще го отстранят , ако не отстранят Горица, тя ще го намъкне, заото е взела парички от Шишю!
211
2
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 4 седмици
Баце, пожелавам ти да спечелиш новите избори и после да предадеш властта на Шарлатаните или още по-добре на Шопарча.
210
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БОЙКООООООО СГРЕШИ МНОГО ДНЕС ГУБИШ
209
2
 
4
 
! Отговори
Танас преди 4 седмици
Боко сикаджията и Белото Братство си искат свой министър (искат някой Фетти Мо)
208
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов пак го натиснаха руснаците! Нали заради Стоянов счупи сглобката! Сега да плати двата избора!
207
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А КАКВО СТАВА С БОТАШ!? С ПЪТНАТА КАРТА НА БЪЛГАРИЯ. КАКВО СТАНА С ОТРОВЕНАТА РЕКА В ДЕВИН!? ЗА ТЯХ НИКОЙ НЕ ГОВОРИ!? А СКОРО НОВОИЗБРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ ТЕГЛИ МИЛИАРДИ ДА ДА ИЗХЛАЩА ЗЛЕ ПОДПИСАНИТЕ И НЕИЗГОДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ДОГОВОРИ. МИЛИАРДИ КОИТО ЩЕ ПЛАЩАТЕ ВИЕ. И ПОКОЛЕНИЯТА ВИ. А ОНЕЗИ КОИТО ГИ ПОДПИСАХА ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ РАСКОШНИ СТАРИНИ.
206
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 седмици
Днес Бойко Борисов направи най голямата грешка в живота си. Обърна се против полицията и министъра и, защити президента с вдигнатия юмрук, който причини четири годишен хаос в държавата. Бойко, кажи защо взе завоя.
205
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А НАЙ-ДОБРЕ И ТЕБЕ.ТИ СИ ЕДИН ОТ ЗЛОДЕИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.
204
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов да спре да угажда на всички. Добре си е Калин Стоянов. За тези думи, Борисов най-вероятно ще загуби гласове в своя подкрепа. Избирам само него откакто влезе в политиката, но тази подкрепа за Радев и ПП ми идва в повече.
203
11
 
9
 
! Отговори
Шарлатаните преди 4 седмици
рипат срещу Стоянов, щото им спря контрабандата и ала-балата.
202
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бойко ти вчера с Радев ли спахте заедно? ....понеже се сещам за един виц: Дядо Мирчо, който след много години, все още, всяка нощ сънувал как е бранил Самарското знаме се събуждал изпoтен и с чаpшафа вЗaдникa викал: Самарско знаме влез ми вътpе и излез, но то му останало въвГъзa и там стои до днес!
201
17
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 седмици
Прав е г-ин Борисов
200
15
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 седмици
Абсолютно е прав г-ин Борисов!Всеки има недостатъци но при него направеното остава за народа!За мен той е най успешния премиер!Също така и Ренета Инджова от 35 години преход!