Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов

Кожарева постъпи прибързано, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 20 авг 2024 10:55 | 20 авг 2024 10:46, Нели Христова
276
Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Според лидерът на ГЕРБ Горица Кожарева е постъпила прибързано, когато е отказала на президента Румен Радев да посочи друго име за вътрешен министър на мястото на Калин Стоянов.

"Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, който и да е той", категоричен бе Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

"Вчера видях няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството не е допустимо. Когато с Кирил Петков правихме сглобката търсихме професионално лице, равноотдалечен от всички, аз се съгласих за Калин Стоянов, защото беше шеф на ГДБОП, назначен от Бойко Рашков. Г-н Петков първи говори със Стоянов. На ГЕРБ вътрешният министър не му пречи. Ние бяхме репресирани от ПП, арестувани. Не сме забравили. Но преглътнахме в името на държавата", припомни той.

"Умолявам президента Радев с Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов, да изберат някаква приемна фигура и по най-бързия начин да отидем на избори", призова Борисов.

Той бе категоричен - ГЕРБ няма да участва в триковете, разигравани от неговите колеги.

"Не взимам страна, защото взимането на страна още повече поляризира", заяви Борисов и припомни, че държавата се бори с безводие, но администрацията в момента не работи.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим."

"Що се касае до триковете на ПП, искам да им кажа, че ние няма да участваме в игри. ПП предлагат да излъжем хората, че правим някой омбудсман в Народното събрание, а всъщност искат да изберем премиер - върха на безпринципността", разкри Бойко Борисов.

"Защо вече не говорите за машините? Защото знаете, че бяха фалшифицирани. Но ГЕРБ побеждаваше въпреки това. Но на тези хора, които погазваха закона непрекъснато, няма да им дадем властта отново", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат."

Той заяви, че не би направил коментар по въпроса, ако случилото се вчера не го е подразнила "като полицай".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от Избори 2024
Президенът зае страна и наруши Конституцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
1
 
10
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 4 седмици
Водете си записки, какео казва Борисов. След няколко месеца няма да помни, а и вие. Машините са фалшиме то. Ако случайно спечели на есен с тия машини, да не признае случайно победата си, хаха.
198
2
 
7
 
! Отговори
калин сто преди 4 седмици
скоро ще арестувам бойко
197
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тошко разказа, че днес на председателския съвет Пеевски е попитал Кирчо хубавеца дали е вярно, че в кола на задната седалка е седял с бившия шеф на ДАНС Петров, а на предната седалка е седял Калин Стоянов и са уговаряли Калин Стоянов да стане вътрешен министър. Кирил не отрекъл. Хахахахахаха Тошко вика на мисиркови с микрофоните да питат Кирил Петков защо тогава го е уговарял за Мин.на ВР. Хахахахахаха
196
1
 
14
 
! Отговори
vs преди 4 седмици
И като отидеш на избори кво!? От 30 % на 25% гласували! Ще кажеш "нас народа ни избра"! Кой народ!? 25 % ли от него! Ясно е, че не си в час, ама чак толкова!
195
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преди минути Шиши каза, че Калин ще оглави листа на неговата партия в предстоящите избори. Тамън наскачалите вчера по площадите мутромилиционери да имат за кого да гласуват - за мутрата Шиши и милиционера Калин!
194
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВСЕКИ ИСКА ДА Е ШЕФ? РАДЕВ КАТО БЕШЕ ПРЕЗИДЕНТ СЪС СЛУЖЕБНИ ПРАВИТЕЛСТВА С ХОРА НАЗНАЧЕНИ ОТ НЕГО , ПОСЛУШКОВЦИ ,КАКВО НАПРАВИ? ВЕЧЕ 4 ГОДИНИ? Н И Щ О! НЕКАДЪРНИК НАЗНАЧИ НЕКАДЪРНИЦИ КРАДЛИВИ! НИЩО!ПОХАРЧИХА ПАРИТЕ /6 МИЛИАРДА ЗА ПЪТИЩА/ НЯМА ПАРИ НЯМА ПЪТИЩА, НИТО ЕВТИНИ НИТО НЕКАЧЕСТВЕНИ! ПРИ ББ БИЛИ СКЪПИ И НЕКАЧЕСТВЕНИ! ЕЕЕЕ РАДЕВ, СЪСИПА ВВС,ОСТАВИ ГИ СЪС СТАРИ ХВЪРЧИЛА ВМЕСТО САМОЛЕТИ, СЪСИПА И ДЪРЖАВАТА!ЗЛОБЕН НЕКАДЪРНИК
193
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Баце ви е приготвил още много театрални сцени. Само ще сменя актьорите от време на време.
192
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
еднокнижникът е готов да те хвърли на кучета само да е добре той. Сектантите ПП така и не казаха причина защо не искат Калин Стоянов.
191
5
 
19
 
! Отговори
Новото начало преди 4 седмици
Минаха 3 часа, а Калинчо не е подал оставка. Шиши не му дава! А какви времена бяха. Баце само като ги погледнеше накриво и веднага вадеха предварително написаните оставки. Лошо е да ти се спихне харизмата и доскорошните ти слуги да се ослушват, да се озъртат какво ще каже шефът на Новото начало, новият началник - глиган Дебелян!
190
8
 
7
 
! Отговори
Чекемджан от Банкя преди 4 седмици
Аз съм мазен лъж ец както винаги. Изберете мен и ще ви заключа отново. Другите само ви крадоха, а аз ви крада и ви заключвам под "домашен арест". Калинчо може и да е бил равноотдалечен, но аз и Пеевски го хванахме. На мен не ми пука кой е вътрешен министър - важното е да мога да купувам гласове безпроблемно.
189
10
 
12
 
! Отговори
edin ot... преди 4 седмици
Стоянов да бъде съден за нацистки похвати ,това е авторитаризъм ,вдигнатият юмрук е запазена марка на Хитлер,мвр се ръководи от скинар?
188
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ша ходя днеска да се впиша в домовата книга на Румбата...Някой навит Линда дойде с мен?!?
187
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И при Тръмп, и при Камала, българите ги чака мизерия поне още 35 години.
186
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бойко чака Тръмп да спечели изборите и ще обърне палачинката.
185
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Кенет Мартен: "Благодарение на сигурността, която дава НАТО, България днес процъфтява". Днес в ЕС и НАТО ние българите живеем най-добре. В Германия и Люксембург имотите паднаха с 10% а в България скочиха с 16%, българина забогатява, купува имоти, разпива на Халкидики в баровете, прави тапи по магистралите, заведенията са пълни.
184
2
 
6
 
! Отговори
Борисов преди 4 седмици
си има ГлавчУ - Правителство - Не му Требе - цялата Власт - е Негова!
183
3
 
8
 
! Отговори
Калин преди 4 седмици
Категорично няма да отстъпя!
182
0
 
8
 
! Отговори
Кво Стана преди 4 седмици
с Комисията - Исторически Парк - Нещо - Арести - няма?!
181
2
 
5
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 4 седмици
За си дойзем на думата. Значи все пак машините са фалшифицирани. Щом го казва Борисов...няма кой по-добре да знае от него.Ако бе допълнил и за бюлетините, цен нямаше да има :)
180
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Никакво сменяне на Калинката. Киро не го иска, резидента не го иска, но щом вече и баце не го иска, значи той е човека. Остава и шиши да се обяви против него и това е следващия премиер.