Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов

Кожарева постъпи прибързано, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 20 авг 2024 10:55 | 20 авг 2024 10:46, Нели Христова
276
Борисов: Радев и Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов
Снимка: БГНЕС

Според лидерът на ГЕРБ Горица Кожарева е постъпила прибързано, когато е отказала на президента Румен Радев да посочи друго име за вътрешен министър на мястото на Калин Стоянов.

"Не може държавата да става заложник на вътрешен министър, който и да е той", категоричен бе Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

"Вчера видях няколко недопустими действия. Вътрешен министър с вдигнат юмрук пред президентството не е допустимо. Когато с Кирил Петков правихме сглобката търсихме професионално лице, равноотдалечен от всички, аз се съгласих за Калин Стоянов, защото беше шеф на ГДБОП, назначен от Бойко Рашков. Г-н Петков първи говори със Стоянов. На ГЕРБ вътрешният министър не му пречи. Ние бяхме репресирани от ПП, арестувани. Не сме забравили. Но преглътнахме в името на държавата", припомни той.

"Умолявам президента Радев с Главчев да намерят начин да отстранят Калин Стоянов, да изберат някаква приемна фигура и по най-бързия начин да отидем на избори", призова Борисов.

Той бе категоричен - ГЕРБ няма да участва в триковете, разигравани от неговите колеги.

"Не взимам страна, защото взимането на страна още повече поляризира", заяви Борисов и припомни, че държавата се бори с безводие, но администрацията в момента не работи.

"Премиерите се излъчват на избори. Отпред застава лидерът и носи политическата отговорност. Вдигнатият юмрук какво прави - уби авторитетите. И сега същото се връща на Радев. Какъв равноотдалечен премиер ще избираме?! Няма такова нещо. Затова нищо не работи. Затова ГЕРБ е монолитен, защото знаем какво правим."

"Що се касае до триковете на ПП, искам да им кажа, че ние няма да участваме в игри. ПП предлагат да излъжем хората, че правим някой омбудсман в Народното събрание, а всъщност искат да изберем премиер - върха на безпринципността", разкри Бойко Борисов.

"Защо вече не говорите за машините? Защото знаете, че бяха фалшифицирани. Но ГЕРБ побеждаваше въпреки това. Но на тези хора, които погазваха закона непрекъснато, няма да им дадем властта отново", коментира лидерът на ГЕРБ.

"Не взимам страна. Тези дни работим върху безводието в страната - "Копринка", "Жребчево" са сухи. Водопроводът за Делиормана не се строи. И куп други неща, които хората очакват да се случат."

Той заяви, че не би направил коментар по въпроса, ако случилото се вчера не го е подразнила "като полицай".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от Избори 2024
Президенът зае страна и наруши Конституцията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Господин Борисов, нали с поправките на Конституцията отнехте правомощието на Радев да прави служебно кабинети? Сега как Радев ще казва кой да отстранят от служебно правителство? Нали няма право и за то драпахте с Христо, Киро, Денков, Асен, Борисов и Пеевски. КС не видя нарушение и член 99, алинея 5 остават както сте го написали (на коляно или на парапет-това не знам). Борисов, осъзнавате ли, че подтикване Радев да наруши още един път Конституцията, след като го призовавате да отстрани Мин.?
178
1
 
15
 
! Отговори
МИСЛЕЩА преди 4 седмици
Мафията се самоизяжда отвътре, дано е за добро!
177
7
 
16
 
! Отговори
малко ли е преди 4 седмици
министър на мвр вдига юмрук пред президенството-само за това трябва да бъде съден.
176
1
 
10
 
! Отговори
haha преди 4 седмици
Щом и Баце каза кой кой е, клакьорите(без мечовите медии) да вземат да си поправят плювните.
175
7
 
10
 
! Отговори
нн преди 4 седмици
Борисов, кой назначи К.Стоянов, ПП и ДБ. Искаха да играе по свирката им, но не стана. Кой е против Стоянов, само ПП, замисли се и се поправи, губиш хора бе човек не го ли осъзнаваш? Ей, някога ги дрънкаш едни, да ти се чуди човек.
174
1
 
16
 
! Отговори
До 170 преди 4 седмици
А, тука вече ще търсите великия юрист Христо Бойкикев. Той измисли това кьопоолу.
173
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Червенушко............А теб какво те притеснява ?Не разбра ли , че колко пъти герб да е 1-ва политич. сила , няма да управлява , или и ти /самоти/ ти си мислиш !
172
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Вече 34г. , се доказа че , българските партии НЕ МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ , причината е в това , че ВСЕКИ ИСКА ДА Е ШЕФ ... Един кабинет не могат да направят ...
171
5
 
9
 
! Отговори
Червенушко преди 4 седмици
Партията на Румен Радев щяла да казва България на Радев
170
10
 
4
 
! Отговори
Катя преди 4 седмици
Добре,че е Борисов та да ви озапти ураджийските страсти,че иначе като нищо ще докарате да се избием Колко му е ,у бе това сте доказали,че акъл нямате
169
12
 
5
 
! Отговори
Koko преди 4 седмици
Силен ход за Баце, добре го отигра тоя път.
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 159, ама указът го подписва той, а не горица
167
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ПАРТИИ КЕШ...Влади Горанов :"А къде е моят милиард и половина '',...... а Баце ????
166
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
каквото и да казва Борисов, избори скоро няма да има, да не са искали толкова незаменимия, да не са му позволявали да вдига протести като гешев навремето, започват отново консултациите, след това даване на мандат когато президентът реши, една седмица за правителство, изобщо пеевски попадна в ситуация - кой каквото прави, на себе си го прави, как ли коментират в пик, че там журналистите готвеха импийчмънт на президента
165
6
 
5
 
! Отговори
Терзан преди 4 седмици
На Толупа му пречи Стоянов.Мистър Кеш и Шиши си пречат един на друг.На Киро Канадеца му пречи Толупа от Банкя
164
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Той и Главчев се осветли като човек на Пеевски, като смени областните управители с хора на Пеевски,а те също имат отношение към изборите.
163
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Калин=Гешев ,.... ВЕЧЕ НЕ ИМ Е НУЖЕН , СТАВА ОПАСЕН ЗА Х-АЙДУЦИТЕ!
162
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще намери друг послушко.За Бойко не е важно кой е,а да слушка!Може и на някое кръстовище да намери някой,слувало се е с министър на здравеопазването.Тя само си мълчеше,намери я там на едно кръстовище.Единствен коментар от нея беше:''Аз само ще се усмихвам''
161
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов беше репресиран ама името на народа направи сглобка.
160
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Следващият Президент , ''ако'' е от герб , то ПАК ЩЕ СМЕНЯТЕ ЗАКОНА , а Баце ??????