БСП е против попълването на "домовата книга" с кандидат-премиери

Берем плодовете на тази връзка, която беше между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС
20 авг 2024 16:19, Гергана Попова
6
БСП е против попълването на "домовата книга" с кандидат-премиери
Снимка: БГНЕС

БСП е против попълването на "домовата книга" с кандидати за служебни премиери. Това заяви председателя на ПГ на БСП за България Борислав Гуцанов пред журналисти на излизане от председателския съвет на партиите в Народното събрание.

"Сърцевината на проблема е, че не може по такъв безобразен начин да бъде променяна конституцията. В момента ние и всеки един от нас берем плодовете на тази връзка, която беше между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Това е същината на въпроса" каза още Гуцанов.

На въпрос дали БСП ще подкрепи призива на президента Румен Радев и предложението на ПП-ДБ да се попълни така наречената "домова книга" с възможни кандидати за служебни премиери, Гуцанов отговори:
"Аз не мисля че може по такъв бърз и елементарен начин да се подхожда. Нека изчакаме президента той в следващите няколко дена да си вземе своето решение", добави той.

Председателският съвет на политическите сили в парламента беше свикан за да се търсят възможни решения на конституционната криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Политика
Калоян Методиев: Калин Стоянов е косвена жертва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гуци ,с какви пари купи златното мяето зад морско училище на сто метра от морската градина и построи огромния блок .
5
2
 
0
 
! Отговори
нн преди 3 седмици
Щом на Президента му заповядват по конституция кои да е временен шеф на правителството, писано , изпълнява. Избира си един от списъка, виква го и толкова. Нали това беше целта, да вържат Президента на кайшка. Всичко е законно, Президента да не се прави на ущипана мома.
4
0
 
0
 
! Отговори
Граматик преди 3 седмици
А пълния член кога ще го научите? "Това заяви - КОЙ - председателяТ на...".
3
1
 
2
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 седмици
Интерсна е съдбата на бкп от к орни, която я управлява и се разбира ' като мъж ' с всеки , който и противоречи , през това, което мяка мека нещо, да не би да идва цветната революция и сергей да си иска партията. За заместник ва гинин. :)
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
От казуса излиза, че Президента трябва да е неограничен в избора, за да намери послушко, който всичко ще изпълнява! Служебния Премиер, дори трябва да е точно определен! Примерно председателя на НС! Когато го гласуват, да декларира, че е съгласен да бъде служебен Премиер, или да не става председател! Няма не искам, недей!
1
1
 
11
 
! Отговори
Петко преди 3 седмици
Тия не ги искат в село.Те питат за къщата на Попа.