Тошко Тодоров: Не съм подготвен за премиер

И зам.-председателят на Сметната палата отказа на Радев
Обновена: 21 авг 2024 14:34 | 21 авг 2024 14:27, Инна Ангелова
36
Тошко Тодоров: Не съм подготвен за премиер
Снимка: БГНЕС

“Аз съм експерт в сферата на контрола и на този етап не смятам, че съм подготвен за този пост. Последователен съм”, каза пред журналисти Тошко Тодоров, зам.-председател на Сметната палата. Тодоров проведе разговор с държавния глава Румен Радев.

В продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство, президентът има срещи и разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател, съобщиха от прессекретариата на президента.

По-рано днес Радев се срещна със служебният премиер Димитър Главчев, с управителя на БНБ Димитър Радев, а също и с подуправителя ѝ Радослав Миленков.

“Недоразумение е да се свежда изборът до 10 човека. Има много хора, които заслужават да са на тази позиция”, каза още Тошко Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от Политика
Петър Славов: Горица Кожарева беше под много силен натиск
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той този май за никаква длъжност не е бил подготовен! Отива си вкъщи да спи.
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тези конституционни промени Радев сам си ги изпроси с нефелните си служебни премиери и още по нефелните си министри. Спомнете си само колко хора смени с удобни на него, смомнете си за Боташ, с което ни прецака да плащаме по1 милион на ден и още и още... Човекът иска цялата власт. Той е вреден За България. Сега не бива да му се връзват на акъла и да правят промени в движение само за да му угодят.
30
0
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
До АлексВеликият лодкар обяви, че се пенсионира. Нагушил се е достатъчно. Сега може да отиде в апартамента си в Брюксел и да остане да си живее там. Не е глупав...
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ами какво от това, че не е подготвен? Нали затова сготвиха менюто в Конститецията, за да няма подготвени. А защо трябва да има специално служебно правителство заради избори, това паляците-вносители обясниха ли? Става подозрително - специално за избори, ново служебно правителство, а те депутатите работят ли работят в НС /щото и тях нямало кой да ги смени, а пък важни закони имало, във връзка с усвояването на едни милиарди от ЕС, после щели да се възстановяват/. Съвсем крими парламет е това.
28
1
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 3 седмици
Уж е август,а циркът по сценарий на Шарлатаните работи на пълни обороти.Пак ще е Главчев."Домовата книга" се изчерпа.Къде е "Великият Лодкар" да раздаде акъл?
27
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 седмици
Искам всички записани в домовата книга да откажат на Радев, тогава да се видят конституционните промени колко са uдuotckи. Трябваше КС да ги отхвърли всичките! Никого не можеш да задължиш да бъде премиер! Не може обикновено народно събрание да променя Конституцията. Сега ще изпаднем наистина и в конституционна криза.
26
3
 
8
 
! Отговори
ТОШКО, преди 3 седмици
А РАДЕВ, КОГА СЕ Е ПОДГОТИЛ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И В КОЯ КГБ ШКОЛА?
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Eвaлa, kopekтнo oтroвapя чoвeka! Дe u gpyruтe kaтo нero...
24
4
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Вместо да се оправдава да взима мандата и да предложи Калин Стоянов за министър и готово.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Един експерт си тежи на мястото. На изчезване са тия хора. Повечето за власт и пари са готови да си зарежат работата, кариерата, всичко!
22
2
 
7
 
! Отговори
Сглобката преди 3 седмици
Сега се сещам от сглобката и по точно ППтата, като прокарваха тези безумни промени в конституцията,как ни обясняваха,че Президента ще може да избере премиер от поне 10 човека от домовата книга и как никой от тях нямал право да му отказва, защото щяло да му бъде вменено като отговорност.По голяма простотия не бях слушал,толкова голяма колкото хората която я измислиха !
21
3
 
9
 
! Отговори
Костя Копейкин преди 3 седмици
АЗ,АЗ,АЗ искам да стана,за да подаря държавата на другаря Путин.
20
8
 
5
 
! Отговори
избирател преди 3 седмици
Който не иска да е премиер, да напуска заеманата длъжност!
19
2
 
8
 
! Отговори
хаха преди 3 седмици
Спокойно Тошко, Главчев е на среща, той пак ще се съгласи да е премиер. Велика е нашата поправена Конституция, велика! Ама още по-велик е и зависимият КС, който повече от половин година седеше и си гледаше сеир, а накрая мисли, мисли и измисли, че всичко и точно и циркът трябва да продължи. А някои продължават да се чудят що мнозинството хора не са заинтересовани за гласуват.
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да назначат Тиквата и Дебелян за зам шефове на Сметната палата и ще се оправят нещата със служебния премиер:) даже ще имаме двама съпредседатели на Министерски съвет:) няма само ДПС с двама да е. Тиквата и без нова разбира от чертежи и скици, що да не одитори държавата
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това са хора консуматоpи. Чакай от тях да се хвърлят да спасяват България! Ще се скрият под юргана. Тези хора (като господина има много) са свикнали само да бездействат. Работа ли е, бягат. Като не са подготвени за премиери да ги сменят веднага!
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Служебното правителство в оставка ли е технически в момента?:)
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
естествено че по-добро е да си в несметната палата цял бичене на айляк никаква работа не се върши, а премиер по цял ден те разпъват журналистите,пожари, бедствия,война и какво ли още не
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той е подготвен само да получава по четвърт милион годишна заплата и премии още почти толкова. Да не е *** да се мъчи за България, като може да си спи спокойно без да мисли за нищо?
13
1
 
11
 
! Отговори
Нане преди 3 седмици
Въхх.. И това доживяхме, никой да не иска става премиер в колонията... Да мЪ включат в домовата книга и ставам одма премиерин.... ===)))