Радев връчи за втори път мандат за съставяне на правителство на Главчев

При успех изборите ще са на 27 октомври
Обновена: 22 авг 2024 12:32 | 22 авг 2024 12:18, Гергана Попова
120

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев връчи за втори мандат за съставяне на правителство на Димитър Главчев.

Още по темата
"Връчвам ви мандат за съставяне на ново служебно правителство. Тази отговорност отново се върна върху вас след проваления опит на Горица Грънчарова-Кожарева, след отказа на останалите възможни кандидати и поради пречките пред ръководството на Българската народна банка да излъчи премиер", каза в началото на срещата президентът Румен Радев.

"Очаквам до понеделник да ми предложите състав на МС, който убедително да се вписва в това описание. След това аз ще напиша указ и още същия ден вие да положите клетва. При успех изборите ще са на 27 октомври."

Димитър Главчев каза, че не се срамува от работата на правителството, на което още е премиер.

"Винаги човек може да се справи по-добре. Нямам от какво да се срамувам, изпълнихме добре задачата да организираме честни и прозрачни избори. Запазихме определения път на България, свързан с Европа. Най-важното е да решаваме възникналите проблеми на българските граждани. Много е необходимо да има редовно правителство. Спекулации за политически зависимости могат винаги да се правят.

Свързани са с предизборна агитация. Не видях много друг тип работа в НС. Основната ми задача ще бъде сваляне на политическото напрежение, което е на много високо ниво - това не е от полза за никого. В понеделник ще ви представя състав на служебен кабинет и ще бъдат оправдани очакванията на всички”, добави още Главчев.

Вчера в изпълнение на процедурата вчера държавният глава проведе разговори с определените в чл. 99, ал. 5 от Конституцията лица, които могат да бъдат назначени за служебен министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
До Прав е Стоян 48 Не е необходима гражданска война. Трябва да се съставят истински партии и да се гласува. Може да стане мирно. Равнодушието е най-големият проблем. Крадците не са нито много, нито чак толкова силни. Просто са дейни и добре организирани.
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А сега Главчев да вземе и Вътрешното министерство ,не само Външното.Човека правителство , много му се работи услади му се службата.
50
3
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 3 седмици
До 47. А тези всичките неща, които си изплюл, как ги доказваш?
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Радев за пореден път гази Конституцията. Първия път назначи лице с двойно гражданство за министър в служебния му кабинет. Втория път рекетира кандидат за служебен премиер относно състава на служебния кабинет. Сега назначаи за служебен премиер г-н Главчев, който е служебен премиер в оставка, и като такъв не е в "менюто" според бойкикевата Конституция. Но, г-н Главчев, пак според бойкикевата Конституция, не може да се върне на предишната си длъжност, т.е. пак не е в "менюто"????? Оксиморон.
48
2
 
8
 
! Отговори
Прав е Стоян преди 3 седмици
Обаче проблема е че за гражданска война трябват граждани а в БеГето всички са селяни.
47
3
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
До Хахаххахаххаха 42 При положение, че статуквото разполага и с главен прокурор, и с калинката на МВР, и с подкупна правосъдна система, защо не ги осъди за предполагаемото "цоцане", а само трoловете пишете за него :) Не беше ли първото нещо, което каза Петков, като премиер, че ББР е източена от 8 души и не се ли вихри сега този скандал, но само за единия :)
46
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво Христо Иванов, ти назначи Главчев за втрои път
45
3
 
3
 
! Отговори
Геле преди 3 седмици
Като партиен секретар е на предизборна среща
44
1
 
4
 
! Отговори
Янко от Ябълково преди 3 седмици
Има йерархия на ценностите, върховна ценност е възможността на суверена да изрази волята си на избори, излъчването на правителство по начина, предвиден в нескопосаната вече конституция, е конституционе въпрос от по-нисък ранг. Първа грижа на президента са изборите, в тяхно име може да не се изпълни конституционната процедура за служебен кабинет, правителство има, така или иначе
43
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Стоян, тръгвай! Ние ще ти пляскаме :)
42
2
 
2
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 3 седмици
До :), нищо и няма да им дадем. Само не фелници вярват на тези пропадняци! От ден 1ви си личи, че имат за цел да цоцат колкото другите. Приключи хятната политическа кариера преди да е минала и седмица дори. Нефе лниците това заслужават!
41
6
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 3 седмици
Време е за гражданска война! Стига пасивност. Нещата няма да се оправят без да се пролее кръв. Много млади хора вече го осъзнават.
40
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сега новия стар министър Калинката на Тиквата и Сви нята, ще изкара пак милицонерите с БМВ-тата, но не да вият със сирените, а да арестуват Рундьо.
39
6
 
8
 
! Отговори
Румениге преди 3 седмици
Агония,след агония.Ако Русия спечели срещу НАТО и Хохлите ще има промени в БГ.Ще има и разчистване на сметки.Иначе агонията може да продължи още 100 години.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Очарован съм от гн Главчев!Главмев президент,шалалалааа....
37
1
 
1
 
! Отговори
До 28 преди 3 седмици
След малко си приготви багаж и слез на улицата. Ще мине бяла линейка да те прибере.
36
3
 
6
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 3 седмици
И Главчев е Позор! Пълен мамул, послушко на ГЕРБ-ДПС! Толкова гафове направи този некадърник! Заради него и Калинчо купуването на гласове процъфтя на последните избори! По последни данни са купени около 200 000 - 300 000 гласа при 2 000 000 гласували, това са 15% от изборния резултат е купен! На ПП-ДБ се "изпариха" или подмениха 300 000 гласа в полза на ДПС-ГЕРБ! Най-важното нещо е в МВР начело да е човек, който да спре купуването на гласове, както само веднъж успя да направи Бойко Рашков! Но после от ДПС го тормозеха на изслушванията на министри всеки петък!!!!!!
35
2
 
0
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
До Хахаххахаххаха 30 Нищо не сте видели, защото така и не им дадохме властта. Оставихме ги зависими от чалгаря и баце, което завърши, както искаше баце. Не може да се правят промени, без мнозинство на променящите.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 31, за това ще гледаме цирк :) Само си го представи :) фуражки без умения и знания, срещу полицаи с наднормено тегло и без акъл. Дано, дано, дано!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Д-р Костадинов не го търсете за такива работи.Той вече е доброволец в Курска област,където се радва яко и се поти на първите три букви..