Ще смени ли Главчев Калин Стоянов? Ще видите в понеделник дали ще има промени

Служебният премиер щял да предприеме действия за успокояване на политическата обстановка
Обновена: 22 авг 2024 14:15 | 22 авг 2024 13:33, Нели Христова
180
Ще смени ли Главчев Калин Стоянов? Ще видите в понеделник дали ще има промени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ще видите в понеделник дали ще има промени в проектокабинета, който ще предам на президента. Така Димитър Главчев отговори на въпрос дали ще смени Калин Стоянов след като му бе връчен мандата да състави служебно правителство.

"Следя какво се случва в обществото и ще предприема действия с цел успокояване на политическата обстановка", каза още той.

Още по темата
По-рано днес президентът връчи на Главчев за втори път мандат да състави служебен кабинет. Той има срок до понеделник – 26 август да избере министри за служебното си правителство. Ако Главчев успее до тази дата да представи проектокабинет, то изборите ще са на 27 октомври.

По-рано Главчев заяви, че няма от какво да се срамува от правителството, на което досега е премиер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Запазихме пътя на България, свързан с Европа, организирахме добре изборите. Много горещ привърженик съм да има редовни правителства. Спекулации за политически зависимости могат да се правят, но те са въпрос на политическа агитация. Институциите трябва да си взаимодействат и да работят за гражданите. Всичко, което вършихме досега, да го вършим по-добре", каза Димитър Главчев.

"Основната ми задача е да се свали политическото напрежение, което е доста високо“, подчерта Главчев и добави, че в понеделник представи на Радев състав на служебен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 2 седмици
Да, за Стоян Калинов?!Как ни играят само?!Нали остава модела...
153
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Борисов не трябваше да се бърка,защото същите на които угажда утре пак ще го натирят.Имало "политическа "криза ,то политици няма ,те криза търсят.Главния манипулатор Кики е проект,Слави е проект,и по надолу същото.Умишлено блокират държавата ,за да може задкулисието да си разиграва коня на воля.Калин Стоянов е на успешния министър ,който пречи на политиците да се бъркат ,а това е нечувано.Те ако се бъркат ,как ще ги разследват ?Какви избори ,Радев и той иска да внедри от неговите.И пак проекти.
152
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой понеделник. Миналия ли.
151
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо трябвало да сменят Калин, ами защото Радев трябва да се направи на мъж пред Деса. Вие не разбрахте ли, че той прие да е президент за да се докаже пред довчерашната си лю бов ни ца и да я разходи по света за наша сметка?
150
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Най-хитро ще е да направи досегашният зам. министър на МВР- министър, а Калин негов заместник. Така Радев ще подпише и ще има приемственост в МВР. Както се казва и вълкът сит и агнето цяло.
149
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всеки пита дали,а никой не пита защо трябва да се сменя Калин Стоянов след като цялото МВР е зад него и си върши работата.Погнаха контпрбандата,международна организиана престъпност ,данъчни измами в особено големи размери,наркотици ,а,бе не може така ,от над върха искат каналите да си вървят за да имат чисти доходи.Честните считат за луди,а вярват на внушенията на лудия Кирил Ментата .Е не сме добре.А е август !
148
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Задкулисието подлага целия народ на унижение.Фокусирането върху Калин Стоянов който си върши професионално и няма никакви доказателства срещу него стана тяхна мишена.И от кои?От един известен и доказан шарлатанин който гледа истерично и държи като подвластен на някои вещества ,който никога не е доказал че е честен.И този Киро имал съмнения ,че изборите няма да са честни.Как е възможно ,че и твмедии да му пригласят.Радев също търси удобен министър който да изпере обкръжението му.Много,много жалко
147
1
 
4
 
! Отговори
Loyko преди 2 седмици
Няма проблеми.Главчев ще измисли нещо. Да предложи накой неизвестен никому и да мирясат всички.Който и да предложи, все няма да го харесват всички. Няма угодия на българина.Това е проблема.
146
0
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
Ще го смени,иначе ще духа супата.
145
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БОЙКО БОРИСОВ СТИСНАТ КРАДЛИВ ВАМПИР ЕДНА СТОТИНКА НЕ Е ДАЛ НИКОГА ЗА НАРОДА.
144
3
 
8
 
! Отговори
Алекса преди 3 седмици
Дали ще го смени ? Смешен въпрос ! Баце вече се произнесе ! Новата сглобка Президент Доган ППДП и Баце вече е готова ! Парите може да пристигат от Европата хо хо хо
143
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
пеевски едва ли ще рискува с калин стоянов, ами ако президентът отново не подпише указа, изборите се отлагат пак, а пеевски всеки момент може да бъде изключен от ДПС, петков настоява за разследване на 500 млн. необезпечен кредит, които пеевски и майка му са получили от КТБ и са довели до фалита и, не влезе ли в НС, пада имунитета му
142
1
 
5
 
! Отговори
нн преди 3 седмици
Президентът му е казал, без Калин. В противен случаи Президентът олеква.
141
1
 
6
 
! Отговори
чичи преди 3 седмици
търси се някоя неизвестна мижитурка, която да служи на пеевски и на боко
140
2
 
4
 
! Отговори
До 127 преди 3 седмици
До ПроСоТо Думите на ПроСоТо са изкривени и дълбоко неверни, както и реакциите на ПП-ДБ, Възраждане и БСП, защото на практика Главчев жертва спокойствието си с едничката цел да не възникне конституционна криза в България, каквато е явно целта на Радев! Обаче в пресата , в парламента, в президентството само сметчици се правят как да се облагодетелстват, а България и българите да духат супата!
139
1
 
6
 
! Отговори
Вейдър преди 3 седмици
Квото каже бат Делянчо,той държи цялата държава,Прокуратура,Министерства,защото има досиетата и може да ги отвори.Бойко да трепери ,Партията му е в опастност
138
2
 
3
 
! Отговори
До 144 преди 3 седмици
Извинявам се, че се намесвам в диалога ви, но Цветан Василев е платил за интервюто минимум 2 милиона евро. От къде ще разполага с толкова пари един беглец от правосъдието? Гошо от Боец ходеше Цветан Василев да му брои пари за протестите през 2020. От къде ги копае парите, с които живее и плаща на охрана Василев ако е света вода ненапита? Службите знаят всичко. Да дойде и да се предаде щом е невинен! Да потърси Кьовеши! Защо се крие? Както и да е...Това са риторични въпроси.
137
2
 
3
 
! Отговори
До 140 преди 3 седмици
Да и само как подскочиха депутатите от неговото ДПС като пускаха да се изкаже Цветан Василев пред комисията "Нотариуса"
136
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главчев преди месеци когато взе първия мандат за служебен премиер каза, че никой не може да му казва какво да прави. Сега да видим дали ще клекне да сменя министър, при когото всички партии казаха, че изборите на 9.06 2024 са били честни и няма нарушения. Наблюдатели от ЕС казаха същото. Защо се сатанизира образа на един министър от провалени политици като Кирил и Денков всеки може да си направи изводите сам.
135
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не е много ясно дали Пеевски няма да победи в битката с Доган