Ще смени ли Главчев Калин Стоянов? Ще видите в понеделник дали ще има промени

Служебният премиер щял да предприеме действия за успокояване на политическата обстановка
Обновена: 22 авг 2024 14:15 | 22 авг 2024 13:33, Нели Христова
180
Ще смени ли Главчев Калин Стоянов? Ще видите в понеделник дали ще има промени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ще видите в понеделник дали ще има промени в проектокабинета, който ще предам на президента. Така Димитър Главчев отговори на въпрос дали ще смени Калин Стоянов след като му бе връчен мандата да състави служебно правителство.

"Следя какво се случва в обществото и ще предприема действия с цел успокояване на политическата обстановка", каза още той.

Още по темата
По-рано днес президентът връчи на Главчев за втори път мандат да състави служебен кабинет. Той има срок до понеделник – 26 август да избере министри за служебното си правителство. Ако Главчев успее до тази дата да представи проектокабинет, то изборите ще са на 27 октомври.

По-рано Главчев заяви, че няма от какво да се срамува от правителството, на което досега е премиер.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Запазихме пътя на България, свързан с Европа, организирахме добре изборите. Много горещ привърженик съм да има редовни правителства. Спекулации за политически зависимости могат да се правят, но те са въпрос на политическа агитация. Институциите трябва да си взаимодействат и да работят за гражданите. Всичко, което вършихме досега, да го вършим по-добре", каза Димитър Главчев.

"Основната ми задача е да се свали политическото напрежение, което е доста високо“, подчерта Главчев и добави, че в понеделник представи на Радев състав на служебен кабинет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от Избори 2024
Този служебен кабинет не трябва да има отношение към изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
7
 
17
 
! Отговори
Идеалист преди 3 седмици
До АнонименСъдбата на Пеевски е решена. Парите няма да му помогнат. Етническите турци не искат да паразитира върху гърбовете им, за разлика от етническите българи ( аз не съм от тези българи ). Ако Услужливите журналистки за 2 седмици спрат да го цитират, никой няма да си спомня за него. Той е нахален и не твърде интелигентен психопат, който няма мярка на алчноста си. Проклетник!
133
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Главанаков е единствената възможност за България, сияйна пътеводна светлина и надежда за цял народ. С такива като него скоро ще бъдем последни не само в Европа, но и в целия свят. Свършиха се образованите и кадърните българи, та допряха до това "нещо". Къде се покри великият юрист Христо, дето сътвори тези чутовни дивотии?
132
0
 
10
 
! Отговори
маршала преди 3 седмици
генералчетата рекоха, Анатема, и министъро отива курбан!
131
1
 
10
 
! Отговори
До 133 преди 3 седмици
После се чудим , защо и украинците са такива коне с капаци, явно от едни и същи"извори" пият вода
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
БРИКС набра толкова голяма скорост , че не знам защо дори споменават Европа
129
2
 
10
 
! Отговори
Стоян Калинов преди 3 седмици
Ама защо да съм в напрежение до понеделник?!
128
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще го смени, ще угоди и на Баце и на Радев.
127
2
 
15
 
! Отговори
Кочината ЕС преди 3 седмици
Слушайте Волгин, редовно разказва какво се случва в Брюксел и дава отчет какво е станало - там е абсолютен бapдак, ЕК се управлява от ненормалници и фанатици. И никой до сега не смее да го каже открито, Волгин единствен го направи.
126
1
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 3 седмици
Ще го смени, защото Баце така нареди!
125
3
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 3 седмици
Естествено,че ще го махне,Калин е ценен кадър на Пеевски и трябва да се готви за депутат.
124
1
 
6
 
! Отговори
Вампирът Главчо преди 3 седмици
Ще го сменя с Стоян Калинов
123
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 седмици
помните ли декларацията на Главчев?..-"Ще се оттегля да не съм премиер,за да ЗАПАЗЯ ДОБРОТО СИ ИМЕ" ..Е,явно е ПЛЮЮЮЛ на "името" си..Как се наричат същества,които не само не държат на думите си,но се правят и на "ветропоказатели" ?
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако съм на Главчев на мястото, ще предложа Пеевски за министър на МВР. Така и така цирка е пълен, поне да има финал с много съспенс в стил Хичкок.
121
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За нещо по-сериозно ще е необходима упорита работа в нетрадиционните райони на ДПС - Стоян Калинов също може да ще свърши работата, но защо да се поемат излишни рискове.
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На кантар са нещата, но аз ще рискувам да предположа че калинката остава.Пеевски има нужда да демонстрира че контролира ситуацията, ако отстъпи сега току виж Доган събрал кворум в Росенец. Борисов също ще има полза - ще покаже, че никой не го слуша и за нищо не е виновен, даже някои може да приемат че е борец срещу сви нята и сви нщините. И не на последно място Пеевски за сега разполага с два гласа за изборите - своя и на майка си. За нещо по-сериозно ще е необходима упорита работа в нетрадиционните райони на ДПС - Стоян Калинов също може да ще свърши работата, но защо да се поемат излишни р
119
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГЛАВЧЕВ Е НЕЛЕГИТИМЕН
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
какво ли зависи от главчев, началникът му нареди да го свали, ама може вече да си е променил мнението, пише се приятел на САЩ, начело на комисията за приятели на САЩ е, техен най най приятел, уважаеми журналисти попитайте Борисов признава ли санкциите за корупция на САЩ и Великобритания, които са подписани от самия американски президент или не
117
5
 
0
 
! Отговори
анонимен келеш преди 3 седмици
Гугъл викаш гледам:):):):)
116
1
 
4
 
! Отговори
До 133 преди 3 седмици
Е ти може и да ги гледаш в Гугъл,ама там няма Синьо кафе, Дървеното или Корабчето и не разбирам защо се обаждаш от коневръза в чужда държава
115
0
 
4
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 3 седмици
Каквото му ( и ) нсреди боци на секретарката глафчев( а) - това. Нали никой не е повярвал на срцераздирателното му обяснение , че калинко трябва да си ходи. И да си ходи , ще наредят др , като него , угоден на Т лъстушите