Свиленски: Поведението на Вигенин, Зафиров и Гуцанов е недопустимо

105 гласа нямаше в Националния съвет
2 сеп 2024 10:55, Гергана Попова
33
Свиленски: Поведението на Вигенин, Зафиров и Гуцанов е недопустимо
Снимка: БГНЕС

Поведението на Вигенин, Зафиров и Гуцанов е недопустимо. Това каза за БНТ изключеният вчера от БСП Георги Свиленски. Той заяви още, че временно изпълняващият функциите председател Атанас Зафиров не може нито да регистрира партията в ЦИК, нито да провежда разговори за коалиция за изборите. Причината - в актуалното състояние, издадено от съда, фигурира името само на Корнелия Нинова.

Още по темата
"105 гласа нямаше в Националния съвет. Това разбира се, са детайли, но за нашите членове, симпатизанти, за вашите зрители, е важно да се знае, че това решение беше взето без кворум, не повече от 72 човека гласуваха за изключването и на четиримата членове на Националния съвет.

На три пъти заявена проверка на кворума водещият евродепутат, европолитик Кристиан Вигенин отказа, защото видимо вижда, че в залата няма толкова хора. Така че, могат да кажат, че са присъствали и 200, и 300 човека. Преброили сме ги, заснети са, 72-ма са. За да бъде валидно такова решение, трябва да са 95, но това е по-малкият проблем. Питате ме дали съм добре. Добре съм. Не мога да приема само морален съдник на моето партийно поведение да бъде Атанас Зафиров, да бъде Кристиан Вигенин, защото аз съм 35 години в тази партия. 35 години съм работил за тази партия. 35 години познати, семейство, близки, членове, другари сме работили в един екип и изведнъж се появява един Атанас, Зафиров, и казва, ще изключим Свиленски, Нинова, Ченчев, Крум Дончев, без аргументи, без мотиви", добави Свиленски.

"Ето сега моето участие при вас в телевизията, това се брои за саботаж. Т.е. когато народния представител ходи по медиите и обяснява политиките на партията, в главите на тези трима новоизлюпили се ръководители, предатели и превратаджии Вигенин, Зафиров и Гуцанов това се води саботаж срещу партията, защото не е седнал Зафиров на този стол. Аз една дума няма да кажа срещу партията. Една дума няма да ме чуете да кажа срещу всеки един партиен член. Но пак казвам, няма да позволя хора самозабравили се, самонастанили се временно на позициите, които са в момента, да дават оценка и да решават съдбата на стотици хиляди социалисти", коментира още той.

"За първи път от 35 години, при всичките протести, при всичките катаклизми, които е имала държавата и партията, аз с очите си за първи път видях полиция на "Позитано", която не пуска социалисти да влязат вътре. За първи път видях в залата да има охранителна фирма, която не знам какво трябваше да пази. За първи път, казвам ви, аз съм 20 години член на Националния съвет, такова нещо не се е случвало. Започна всичко тогава, когато партията беше превзета отвътре. Когато трябваше да смени поведението си, когато трябваше да смени посоката си на поведение, когато хванаха тези трима човека, отвориха вратите на "Позитано" отвътре и това, за което ние се борихме, това, за което ние пазихме, това, за което ние се опитвахме да предпазим и партията, и членовете, за съжаление, те го проиграха.

"Това означаваше да бъде свикан Конгрес. Между другото, вчера тя беше внесла такава точка. Защото това е реда. Подаваш оставка, Конгрес, констатиране на оставката, пряк избор, нов председател. Оставката на Корнелия Нинова е факт. Тя е необратима. Аз ви казвам какъв е реда. Има всяка година конгрес, но тази година още не е имало. Сега виждаме в тези хора страх от Конгреса, вече от 700 делегати. Тях ги е страх да съберат Националния съвет. Това беше третия опит и пак горе-долу не можаха да съберат кворум. Така че, страхът от това да се срещнеш с членовете си и да използваш само силата на това, че си член на Националния съвет и че някой те е поставил горе на стола да ръководи заседанието, няма как да води до добри резултати", каза Свиленски относно подадената оставка на Корнелия Нинова.

"Защото това обединение, което се пропагандира с тези хора, които 10 години или не 10 години, 10 избора, 5 - 6 години работят срещу БСП, работят срещу социалистите, срещу членовете на БСП, срещу политиката на партията, която 7 години ни е защитаваме в парламента, с тези хора не можеш да направиш ляво обединение. По места те са работили против БСП. Когато са работили против БСП, няма как да се събереш с тях. Как като във всяка една община, те ще имали алтернативни кандидати. Ще го видите много скоро, как си го представяме. Точно такова каквото трябва да бъде. Лява коалиция, патриотична коалиция, българска коалиция с кандидати за народни представители, посочени от партиите, от структурите, не поставени от някой друг, с хора защитаващи интересите на България. И това ще стане съвсем скоро", допълни Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от Избори 2024
Киселова за ДПС-Ново начало: Електронните заявления нямат тежест
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На този му взеха жената и я .......ха,взеха му и партията и сега накъде????
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Свиленски, а поведението на марионетката простглавчев как е...? Допустимо ли е?
29
1
 
3
 
! Отговори
Карачанаков преди 1 седмица
Аве какво е туй брадатото нещо дето иска да бъде лидер на БСП амчи то повече прилича на хути или талибан,ама то дето хути там и ПУ.и
28
3
 
0
 
! Отговори
Теодор преди 1 седмица
Мачкай Како
27
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
До Пак по опорката? За Крим и Украйна има други статии.Като няма какво да кажеш,не се обаждай.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вие четиримата начело със стрина *** продължавайте да крещите, че сте законни собственици на БСП. От вчера ИБ на БСП ви изключи и то без конгрес, а на 28 септември си правете конгреса и изборите. Вчера Шиши учреди ДПС-Ново начало. Учредете си и вие такова движение с централа в село Крушовица. Иначе вече не сте от БСП, така че побързайте с новата партия. Румен Овчаря ще ви бъде отговорен партиен секретар.
25
1
 
14
 
! Отговори
хахахаха преди 1 седмица
значи кога вие с нинова изключвахте от партията беше нормално , а сега когато вас ви исключиха не е
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всички комунисти са супер противнни урроди.
23
0
 
8
 
! Отговори
Свидетел преди 1 седмица
Нинова добре ЗАНУЛИ бкп/БСП, но т. нар. десиденти, които взеха властта през 1989 г, ТРЯБВАШЕ! ДА ЗАБРАНЯТ ТАЗИ ИЗРОДСКА ПАРТИЯ И НАЙ-ВАЖНОТО - ДА Й ВЗЕМАТ ПАРИТЕ, ЗА ДА НЕ СЕ РОИ, НО И ТЕ СЕ ОКАЗАХА ПРЕДАТЕЛИ И ВСИЧКО СЕ ОМЪРСИ...
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
вече имаме и две БСП-та
21
2
 
8
 
! Отговори
Отлична ситуация преди 1 седмица
Колкото и да се опитват да се изкарат "ангели небесни", ние познаваме тази пepвepзнa партия БКП/БСП, която трябваше да бъде забранена още по времето на Филип Димитров.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ти и Нинова пък унищожихте БСП
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
нинова се оказа глупава жена, защо и трябваше да заплашва, че щели да тичат след нея да я молят да подпише листите, това дори ДПС не го правят, говорят за принципи, идеи, грижа за хората, а ние знаем колко ги е грижа и за кого
18
1
 
7
 
! Отговори
gogo преди 1 седмица
С Нинова, или без нея, със Зафиров откачалника - с него или биз него, БСП ще я има, но без парламентарно присъствие - оти у парламенто само ***
17
3
 
12
 
! Отговори
Големият преди 1 седмица
партиец, с телефон няколко бона. А електоратът му тънев мизерия. Срама няма! Заради това реве на умряло. А електоратът му с телефон на копчета. Този не заслужава да е в партията. Като се прави толкова голям партиец да обоснове защо гласува за увеличаване на заплатите си, защо не ги дарява и да живее с минимална заплата.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
свиленски ако се покае, ще го върнат, но нинова никога, на ненчев се чудя, умен мъж, лоялност ли някаква проявява, но не към БСП, а към някакъв временен председател, БСП не е като ДПС, там могат да сменят председателя без някакви последствия, те тръгнаха по пътя на ДПС, не случайно управляваха с тях, усвоиха им табиетите, а може и на костов, нинова е костовистка
15
5
 
4
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 седмица
До Алекс: Ти пък откога се загрижи за проблемите на БСП. Я по-добре напиши на кого е Крим, или, още по-добре кога Украйна ще победи Русия та да се посмеем.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
до 5, един от плакатите точно такъв беше - "БСП без Пеевски", но го носеха привържениците на нинова, имали са предвид очевидно Зафиров
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
що без аргументи, нинова подаде оставка, предаде властта на един от заместниците си зафиров, но реши да шантажира, защото нейните верни пажове и лелки остават без депутатска заплата, включително и тя, който е свикнал на 10 хиляди, не може на по-малко и крум дончев подаде жалба в съда, видяхме я вчера, били "заешки сърца" и нямало да могат да я изключат, ами направиха го, щом стигнахте до съда, не ви пука за БСП, нинова е чуждо лице, но свиленски губи своята партия, заради някаква жена, а не БСП
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СЪЩАТА ИСТОРИЯ КАТО В ДПС. И ДВЕТЕ ПАРТИИ СЕ САМО РАЗПАДНАХА И ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЯТ.