Руските сили затягат обръча около Киев, готвят мащабно нападение

Конвоите вече са на 25 километра от центъра на града
Обновена: 13 мар 2022 08:50 | 13 мар 2022 07:30, Камелия Цветанова
369
Руските сили затягат обръча около Киев, готвят мащабно нападение
Снимка: БГНЕС

В 18-ия ден от войната в Украйна руските сили се прегрупираха на северозапад от Киев и се приближиха към столицата, като продължават артилерийския обстрел. Планираните за днес хуманитарни коридори се провалиха.
По-голямата част от руските сили се намират на 25 километра от центъра на града, по данни на британското разузнаване, съобщи Нова телевизия. Украинските власти се опасяват, че руснаците може да се готвят за мащабно нападение в опит да бъде превзета голямата цел – украинската столица. Продължава обсадата на ключови украински градове, като обстановката в много от тях става все по-отчайваща. Харков, Мариупол, Николаев и Суми понасят тежки удари, в условията на минусови температури, без ток и отопление, на места и без вода и с привършващи запаси от храна.

Още по темата

Стотици излязоха по улиците на югоизточния град Мелитопол, за да протестират срещу отвличането на кмета му от руски войници. Президентът Зеленски обвини руснаците, че "преминават към нов етап на терор".

„Вчера нашествениците заловиха кмета на Мелитопол Иван Фьодоров. Жителите на града настояват за освобождаването му. Благодарен съм на всеки от тях за тази съпротива. Нашествениците трябва да видят, че са чужди на нашата земя, на Украйна и никога няма да бъдат приети”, каза Зеленски.

Руските атаки продължават и на места, където е била договорена евакуация на цивилни, включително от Мариупол, Суми и населени райони около Киев. А президентът Зеленски заяви, че Русия изпраща нови сили в Украйна, заради претърпените от нея тежки загуби.

„Загубите на руските войски са огромни. Със сигурност може да се каже, че това е най-големият удар за руската армия от десетилетия. Никога не са губили повече от това за такъв период от време. От началото на инвазията 31 батальонни тактически групи на противника загубиха своята боеспособност. Руски военни са пленявани не само един по един, а на групи”, каза украинският президент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
7
 
16
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Кметът е изпратен на школа в Сибир. Нацитата ще се пращат там на обучение.
153
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем руснаците биват пляване на цели групи, хем оределите руски редици стягат обръча около Киев. Лекарят на Зеленски трябва да му е казал да не смесва белите хапчета с водка. Особено сутрин.
152
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
запдняците са хитри продадоха си оръжието разбиха страната и икономиката и сега ще имат евтина работна ръка а цървулите ще работят за един хляб хитър ход даже без да воюват така се богатее учете се от тях
151
26
 
2
 
! Отговори
FerFucks преди 2 години
ПВО идва към Украйна.. сFerкоро рашките ,ще променят че няма как да превземат град без летящите щанги. Иначе Путин имал гениален план как да финансира гладната си демотивирана войска, щял да става водещ износител на органи ,сега имал много суровина по морските в Беларус
150
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До мишоМишока избяга в американски бункер някъде по света,и всеки ден води войната вербално с клипчета и глупости. Изобщо това не може да е президент на държава,и народ. Никой обаче не смее да вземе нещата в свои ръце в Украйна,и да сключи мир,и да спре този ад за украинския народ.
149
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Международната терористична организация "Руска деферация" продължава да мародерства и да избива мирни жители в Украйна.
148
19
 
8
 
! Отговори
тодор живков преди 2 години
Летище Шереметиево без една кола на паркинга .Спирайте им интернета но съвестно . Медведя е на дръвника - дериииииииииииииииии !!!!!!
147
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пак е шмъркал цяла нощ и е разбил руснаците на плейстейшъна...
146
8
 
31
 
! Отговори
мишо преди 2 години
Какъв е този зеленски, че с политиката си застраши живота на хилядите украински граждани и е причината да сринат цяла украйна. Това не е човешко а само политическо. И разните европейски и американски палячовци го изкарват жертва.
145
20
 
16
 
! Отговори
ПоZор за Русия ! преди 2 години
Фашистка държава !
144
0
 
29
 
! Отговори
user преди 2 години
Ако пуснат в Киев олиото по 2 лева, българските пенсионери ще го превземат за 2 дни.
143
7
 
18
 
! Отговори
t преди 2 години
Тоя клоун няма самолети няма ПВО няма танкове скороняма да има и паттрони
142
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СЛАВА УКРАИНЕСвърши Украйна вече. Най-много около западния бардак Лвов ще имат някаква земя,но без промишленост, без излаз на море това си е край,при това блутален. Бандеовци ще умрат от глад,и сорос ще им спре кинтите защото вече няма да му трябват.
141
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сатрапа в Кремъл си мисли, че като си сложи марионетки в превзетите градове и е "превзел" Украйна. :))))
140
12
 
16
 
! Отговори
Баба Ванга преди 2 години
Баба Ванга е казала, че всичко ще се стопи като лед и само славата на Владимир ще остане. Точно така - назовала го е с име и тогава са се чудели кой е - а всъщнот това е днешния Владимир Путин. Силата на духаа и само най-праведните ще оцелеят - фашистите - не.
139
19
 
8
 
! Отговори
СЛАВА УКРАИНЕ преди 2 години
ЩЕ ПОБЕДИМЕ
138
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква стана тя? Излъгаха путин, че украинците го чакат да ги асвабаждава, а те го чакат с пушки. И сега ще трябва да изгони и избие 40 милиона украинци.
137
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
177 Путин повика сирийците на Асад, да избиват православни славяни". Те му връщат "услугата", задето изтреби противниците на Асад и превърна домовете им в пепел. На чия страна сте, морално разложени, български комунисти? От руските БСП, Възраждане, Атака.
136
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омразата, която всички толкова усърдно влагате тук помежду си и срещу всичко живо от двете страни на конфликта, е по-лоша от всичко, което се случва, защото тя е в основата на войната и всички беди. Спрете се!
135
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4444 А ти какво правиш? Дрънкаш на кухо.