Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та в Москва

Както Николай, така и баща му, и Пригожин протвърдиха информацията
26 апр 2023 14:05, Нели Христова
326
Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та в Москва
Снимка: Twitter

Синът на Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, е натрупал глоби шофирайки своята Tesla в същите дни, в които руските телевизии го показаха как той се "бие" на фронта в Украйна.

Няколко канала в Telegram, включително Sota и VChK-OGPU, съобщиха, че Tesla Model X, собственост на 33-годишния син на Песков Николай Чолес е била глобена два пъти - на 24 юли и 6 ноември 2022 г., когато се твърди, че той е бил в Украйна като част от редиците на "Вагнер".

Групата "Вагнер", паравоенна формация, основана от Евгений Пригожин, участва активно в боевете в Бахмут -  малък индустриален град, разположен в източния регион Донбас на Украйна. Тя е вербувала хиляди затворници в цяла Русия да се бият в Украйна.

Пригожин заяви в интервю на 21 април, че синът на Песков е воювал в Украйна. Без да уточнява имена, Пригожин каза, че говорителят на Кремъл го е помолил да "вземе" сина му в групата "Вагнер" като "обикновен стрелец". Той каза: "Малко хора знаят за това."

Говорителят на Кремъл Песков потвърди в понеделник, че синът му е участвал в продължаващия конфликт в Украйна. "Той стигна сам до това решение", каза той пред репортери.

Пригожин допълни, че е допуснал сина на Песков в своята група, "използвайки фалшиви документи". Според Пригожин той е служил "малко под половин година".

Meduza, латвийска независима медия, съобщи, че описанието на Пригожин отговаря на най-големия син на Песков, Николай Чоулс, който е живял в Обединеното кралство 10 години и се е върнал в Русия през 2011-2012 г. Според Ройтерс Чоулс е живял в Обединеното кралство в продължение на десетилетие в началото на 90-те години на миналия век, а в началото на 2010-те е служил в руските стратегически ракетни сили.

Няколко канала в Telegram изразиха съмнения, че синът на Песков е воювал в Украйна, защото неговата Tesla е получила глоби в Москва, когато се твърди, че е бил в съседната страна с "Вагнер"
<

 

"ВЧК-ОГПУ е събрала информация, която поставя под съмнение факта, че синът на говорителя на Путин Дмитрий Песков е воювал в част от ЧВК "Вагнер". Той по-скоро си е направил фотосесия", каза ВЧК-ОГПУ в канала си в Telegram.

Той цитира неназован източник, който казва, че превозното средство "е любимата му кола".

"От началото до края на 2022 г. колата се движеше активно из Москва и дори има данни за глоби. Така че по време на декларирания период на "службата" на Николай електрическият автомобил е нарушил правилата по маршрутите, познати на собственикът му през юли и ноември 2022 г. И има всички основания да се смята, че самият Николай е шофирал колата", се казва в канала Telegram.

В интервю, публикувано в събота, Чоулс каза на руския информационен бюлетин "Комсомолская правда", че смята за свой "дълг" да се бие в Украйна.

"Не можех да седя отстрани и да гледам как приятелите ми заминават за Украйна", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
8
 
6
 
! Отговори
Брей преди 1 година
В Русия колите ли глобяват и те как плащат глобите? Фактът, че колата сама по себе си обикаля и нарушава правилата за движение, леко ме учудва. Ами ако Песков син е имал същевременно и тротинетка и тя сама е обикаляла улиците? Мислите ни за *** и ние също ви мислим за ***
232
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро НАТО ще прогони тези престъпници от Украйна. Да си карат Тесладите и да си приказват по айфоните без да пречат на други държави. В Русия могат да си правят цяла Украйна, да си я бомбят и строят. Имат най-много земи от целия свят. Банда престъпници като хитлеристите, които използват държавата за престъпления в чужбина.
231
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Песков е американофил. Шофира Тесла. Не си пада по лади.
230
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 261. Ти му следиш житието-битието гледам ...
229
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Николайчо от както се е върнал от Англия, някъде преди 5 години, постоянно има проблеми с полицията, предимно с каране на автомобили с висока скорост и някоя изцепка за хулиганство.Ако не беще син на Д. Песков, отдавна Николайчо да е в някоя затворническа колония и вече да е Николайка.
228
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърде са първосигнални горките умнокрасивобогати черно-бели талавизури. "На война" не означава непременно да тичаш най-отпреде и да пуцаш с тапешника бе елементарници. Има разузнаване, пехота, артилерия, свръзка, наблюдение и коригиране, тил, инжинерни, противовъздушна отбрана и т.н. и т.н. Може да е бил навсякъде и вече са се разпищели "не вервам"... Много сте глупави бе умнокрасавци. Чак недопустимо глупави.
227
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
бе тия рашисти са по-големи балами и от нас... обичат да ги лъжат и крадат, да им съсипва живота някакво дребно нещо с големи комплекси
226
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде пак - поредната лъжа на "авторката", която просто препечатва опусите на западната пропаганда и затова явно и плащат. И така ето какво се е изцепила: "Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та". Кокошия мозък не и позволява да вдене, че човекът е служил и отслужил във Вагнер. Там контрактите са по 3 месеца, 6 месеца и година. След това всеки вагнеровец излиза в уволнение и може да прави каквото си иска, включително ако иска, може да склучи нов контракт.
225
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що не кара Москвич бре?!
224
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама нали знаете че хората се ротират? Ефективността на бойното поле не е безкрайна. Какво си тези заглавия.
223
2
 
13
 
! Отговори
... преди 1 година
ха ха! то е ясно, че в рашистан НЯМА оправник дето децата му да са ходили на война в Украйна! само пропаганда е това! Ние много добре ги знаем тия лъжи от времето на социализъма и комунизъма! ама тия в рашистан още ги ползват като си мислят, че светът не се е изменил с нищо от 1500г насам! еми путинофили и рашистанци имам новина за вас! светът се измени! и ЛЪЖИТРЕ ви ние ги знаем! изживели и надживели сме ги!!!
222
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма политик в днешно време, който да рискува синът си във война. На война ходят само бедните.Спомням си как в своята книга "Животописни бележки" ген. Владимир Вазов описва ситуацията в София при една своя отпуска за няколко дни през ПСВ. На фронта е имало недостиг на хора, но в София казва той, можеше да се съберат поне две дивизии здрави и млади мъже, които гуляеха по заведенията със жени.
221
13
 
6
 
! Отговори
Ето пак преди 1 година
Журналиста, Песков-син беше на война, изкара си месеците, върна се. Защо заблуждаваш хората???
220
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как сина на Песков ходи на война? Много просто - отива до магазина и си купува новото Call of duty, прибира се, пуска плейстейшъна и - зЕми, зЕми тая война... Хората я превъртат тая игра за 4 часа, Песков младши я превъртял за 6 месеца...
219
12
 
2
 
! Отговори
хммм преди 1 година
Господата от днесбг хвърлиха въдицата пак и нашенските шарани веднага захапаха стъвта. Точно така, даже в теслата имало плакат на капитан Америка а брат му в колата развявал жълто-сини знамена. Сега ще го изтезават най-верояно 2 месеца в някоя тъмница и накрая ще нахранят кучетата с него за назидание пред някоя детска градина. Не е луд тоя който хвърля баницата а тия които се навиват да я ядат. Мн загубен народ има в тая България, добре че се уметох на времето.
218
1
 
6
 
! Отговори
Ралчо Търговеца преди 1 година
Когато се твърди ,че бил на фронта..... така и не казват от кой се твърди.... ама айде знаем ги вече нашите медии, няма такива....
217
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тая работа с войната само русофил може да повярва. Все едно да кажеш, че на Тодор Живков сина работел в ТКЗС...
216
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама защо Тесла? Тати не му ли е купил новия Москвич?
215
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Синът на Песков бил на война /ха-ха/. Бил в един взвод със сина на Соловьов /иначе фотомодел в Лондон - ха-ха/ и със сина на Медведев /иначе - студентче в Калифорния - ха-ха/. И така, воювали тез юначета, воювали, па се навоювали. Събудили се, пийнали едно кафенце и си пуснали Дисни на телевизора.
214
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо тесла точно, а не някоя китайска драга като москвича? Некадърниците можеха да му направят фото сесия без маска в някое руско селце. То и без това селата им са като след бомбардировка