Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та в Москва

Както Николай, така и баща му, и Пригожин протвърдиха информацията
26 апр 2023 14:05, Нели Христова
326
Синът на Песков уж на война, а си кара Tesla-та в Москва
Снимка: Twitter

Синът на Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, е натрупал глоби шофирайки своята Tesla в същите дни, в които руските телевизии го показаха как той се "бие" на фронта в Украйна.

Няколко канала в Telegram, включително Sota и VChK-OGPU, съобщиха, че Tesla Model X, собственост на 33-годишния син на Песков Николай Чолес е била глобена два пъти - на 24 юли и 6 ноември 2022 г., когато се твърди, че той е бил в Украйна като част от редиците на "Вагнер".

Групата "Вагнер", паравоенна формация, основана от Евгений Пригожин, участва активно в боевете в Бахмут -  малък индустриален град, разположен в източния регион Донбас на Украйна. Тя е вербувала хиляди затворници в цяла Русия да се бият в Украйна.

Пригожин заяви в интервю на 21 април, че синът на Песков е воювал в Украйна. Без да уточнява имена, Пригожин каза, че говорителят на Кремъл го е помолил да "вземе" сина му в групата "Вагнер" като "обикновен стрелец". Той каза: "Малко хора знаят за това."

Говорителят на Кремъл Песков потвърди в понеделник, че синът му е участвал в продължаващия конфликт в Украйна. "Той стигна сам до това решение", каза той пред репортери.

Пригожин допълни, че е допуснал сина на Песков в своята група, "използвайки фалшиви документи". Според Пригожин той е служил "малко под половин година".

Meduza, латвийска независима медия, съобщи, че описанието на Пригожин отговаря на най-големия син на Песков, Николай Чоулс, който е живял в Обединеното кралство 10 години и се е върнал в Русия през 2011-2012 г. Според Ройтерс Чоулс е живял в Обединеното кралство в продължение на десетилетие в началото на 90-те години на миналия век, а в началото на 2010-те е служил в руските стратегически ракетни сили.

Няколко канала в Telegram изразиха съмнения, че синът на Песков е воювал в Украйна, защото неговата Tesla е получила глоби в Москва, когато се твърди, че е бил в съседната страна с "Вагнер"
<

 

"ВЧК-ОГПУ е събрала информация, която поставя под съмнение факта, че синът на говорителя на Путин Дмитрий Песков е воювал в част от ЧВК "Вагнер". Той по-скоро си е направил фотосесия", каза ВЧК-ОГПУ в канала си в Telegram.

Той цитира неназован източник, който казва, че превозното средство "е любимата му кола".

"От началото до края на 2022 г. колата се движеше активно из Москва и дори има данни за глоби. Така че по време на декларирания период на "службата" на Николай електрическият автомобил е нарушил правилата по маршрутите, познати на собственикът му през юли и ноември 2022 г. И има всички основания да се смята, че самият Николай е шофирал колата", се казва в канала Telegram.

В интервю, публикувано в събота, Чоулс каза на руския информационен бюлетин "Комсомолская правда", че смята за свой "дълг" да се бие в Украйна.

"Не можех да седя отстрани и да гледам как приятелите ми заминават за Украйна", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
1
 
1
 
! Отговори
До 176 преди 1 година
Абсолютно съм съгласен. Масово гледам клипове на украинци, говорещи руски. Някъде срещнах данни за моблизираните по райони. От Киев и Лвов бяха между 2-3 хиляди от област. Повечето мобилизирани украинци са от източната част на страната. Не е по-различна ситуацията и в Русия, където в Москва гледат да не мобилизират много.. :) И едните и другите са маскари. Наяскъде и е така.
172
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е важно какво се е случило. Важното е какво пише в новия руски учебник за СВО в Украйна. Съвсем по Оруелски. ПС: защо гадната краварска Тесла ве?! Не можа ли таткото някоя връзка за новия супер-дупер Москвич да обади? Муахахаххаааа
171
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военното обучение в кавички на децата е в 9 и 10 клас , пускат се филмчета за Българската Армия!Има по скоро патриотична насоченост, ако случайно някой го вълнува! Никой не прави войници и не вкарва никого във война освен Русия!
170
2
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 1 година
Най-смешен беше руски коментар,че нали Тесла-та била електричка и самоуправляваща се,та затова сама натрупала нарушения и глоби в Москва ,докато собственика бил мобилизиран:-))
169
4
 
7
 
! Отговори
До 175 преди 1 година
Това са пропагандни глупости, виж само кой ги говори! Костя, *** и Радеф! 100% комунисти и русофили!
168
3
 
17
 
! Отговори
Вервайте преди 1 година
Пълен фейк нюз. По данни от Кремъл, всъщност синът на Писков е бил в разгара на боевете в Украйна - изстрелял 10000 артилерийска снаряда, поразил 5000 военни обекта и саморъчно изтеглил танка си от калта след като забуксувал. А в същото време синът на Лавров му подавал картечна лента От Лондон.
167
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всеки случай,не дърпат и влачат хората по улиците,както правят в Украйна ,да не си мислите,че тяхните деца ги пращат .Украинците изпращат само със руско самосъзнание .
166
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До164 А защо си мислиш,че не се разбира кой кого хвърля и никой не разбира за,какво става на въпрос.Това,че ти не разбираш нищо не означава,че и други не го разбират.Украинците го хвърлиха в тая месомелачка и според бившия съветник на Леонид Кучма Украйна скоро ще загуби на бойното поле цял един областен град като Житомир и това само,защото някой им напълни главите с глупости.Защо си мислиш,че хората от страни не го виждат по-добре.
165
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кво ще правят нашите деца в 10 и 11 клас дето ще ги обучават 5 часа и после ще имат правно основание да ги пратят на източния фронт?!
164
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 1 година
До АнонименЩото не са ***, затова няма привърженици на тези.
163
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вас кво ви бърка тази работа?Имам чувството ,че живея в Русия и Украйна .Главният прокурор Иван Гешев в Киев, обсъжда разследванията за "военни престъпления" на руската армия в Украйна Главният прокурор Иван Гешев и Петко Петков, следовател от Националната следствена служба и председател на камарата на следователите в България, са на официални посещения в Молдова и Украйна, съобщиха от държавното обвинението
162
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилите са путинофили! Защо сред тях няма привърженици на Навални, на Ходорковски, на Гари Каспаров....? А само на Путин!?!
161
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жена му е карала както на румбата жената оня с ушите дето ни окраде бюджета
160
1
 
4
 
! Отговори
Украинец преди 1 година
Човека е бил в градска отпуска. Какво толкова
159
0
 
5
 
! Отговори
Контраконтраразузнав преди 1 година
Може да се е бил на страната на Украйна щом кара краварска кола...
158
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилията е психична болест на българи с руско самосъзнание. Някои нямат такова но го правят цинично за пари, а повечето са си полезните едеоди. Поради отвращението от такива хора има и русофоби! Те не са американофили и не ходят с американски знамена, Америка е по скоро начин на живот и добри пари,ЕС не е държава а съюз в който се влиза ако искаш и така се и излиза, никой не те кара насила!
157
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе наистина ли вярвахте лче тва *** е ходило на война, беше изтъкел един клип как се съмнява да е мобилизан щото знайте кой е баща му
156
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех патриоти ..ех за родину..за путинуЕх как само мразят хамериканците, доларите , еврата и живота на запад...Що не кара китайския москвич..- защото не му разбира софтуера ли..Аман от пишман герои - пунта мара
155
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
a сина на Байдън не ходи на война. Друса си се и се бара вкъщи.
154
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кольо Песков се е метнал на баща си, измамник голям. Пък и изменник, кара вражеска американска марка коли. Пу пу!