Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна

Русия ще отговори на всяка агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага
Обновена: 22 юли 2023 10:17 | 22 юли 2023 07:28, Йоана Цонева
310
Путин: Полша използва НАТО да "откъсне по-тлъсто парче" от Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин заявява, че Русия ще отговори на всяка една агресия срещу Беларус с всички средства, с които разполага, както и че ще има отговор на плановете за окупация на Западна Украйна. Изявлението си Путин прави на оперативно заседание на Съвета по сигурност на Руската федерация.

Полско-литовско-украинският военен съюз (бел.ред. Путин използва думата обединение) е планиран да се използва за окупация на територията на Западна Украйна.

"Не мога да не коментирам и това, не е нужно да си го представяте, то е видимо, а и се появиха съобщения в пресата, за планове за създаване на някакво си, така наречено полско-литовско-украинско обединение. Но става въпрос не за някакво сборище от наемници - те така или иначе са достатъчно там и се унищожават - а за редовно, добре оборудвано военно формирование, което се планира да бъде използвано за операции на територията на Украйна. Включително, за уж гарантиране на сигурността на съвременна Западна Украйна, но всъщност, ако наричате нещата с истинските им имена, за последваща окупация на тези територии. В крайна сметка перспективата е очевидна - ако полските части влязат например в Лвов или други територии на Украйна, те ще останат там. И ще останат завинаги."

Конкретно в изказването си Путин засегна Полша и полските лидери, които разчитали, под чадъра на Северноатлантическия алианс да сформират коалиция, която да се намеси в конфликта с Украйна и да "откъсне по тлъсто парче" и да си върнат това, което те считат за свои исторически територии в настоящата Западна Украйна.

Самата Полша била получила значителна част от своите западни територии като подарък, благодарение на решението на Йосиф Сталин. Явно Варшава е забравила за това, но Москва е готова да го напомни, смята Путин.

"Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия. Точно така, западните територии на днешна Полша са подаръкът на Сталин за поляците. Нима нашите приятели във Варшава са забравили за това? Ще ви напомним", предупреди той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
0
 
! Отговори
От Харков преди 11 месеца
Този взе да става безинтересен.По-интересен е неговия приятел от Чечня.Нямаме никаква инфо за него,а взе да ни липсва вече.Изглежда се е върнал в грозни,защото там наздрява гражданска вона.И таи война ако биде изгубена от Кремлкин,това ще е и гробът на РФ.
224
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Той е дребен но за сметка на това много глупав
223
0
 
0
 
! Отговори
Тихомир преди 11 месеца
До Енчев: Нещо преглед при медицински специалист май ти е нужен - мозъчен хирург да ти отстрани сивото вещество, то очевидно и без това не ти е нужно.
222
2
 
0
 
! Отговори
Путин преди 11 месеца
Ти нали нямаше претенции към Полската чат от Украйна? Нещо май взе да гледаш и в канчето на германаца брато? Май ако се олееш,този път да ядеш и Българска Хуйка,не както предния път когато Царя ви спаси мръсните кожи.Бомбандирахте Русе и Силистра,без да ви е обявена вийна.Помниш ли др.Путин.Стой си там където си,и не прекрачвай Дунав,защото скоро не сте яли ,,казашка шашка" по врата.Идва ви времето.
221
3
 
0
 
! Отговори
toti преди 11 месеца
Щом Украйна се пресаидини към НАТО и ЕС ,това парче вече е ЕВРОПА и само втвоята Т.глава ще останат граници,разделение,омраза и агресия !!!Болните мозъци СИ ОТИВАТ !!!
220
5
 
0
 
! Отговори
Вашету преятули преди 11 месеца
Г.ном нещастен я се скрий, помним ви вашето "Приятелство" със танковете и окупацията,убийствата на хиляди млади хора.Освен разруха, нищо хубаво не носите в себе си. И.зроди...от АД.А
219
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Жожака може да е телом на Земята, но духом е на Марс и много му личи. Не е истина с кви филми живее и в кви филми иска да вкарва руснаците.
218
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
не са чакали - чърчил ги е кръстил хиени поляците още тогава
217
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
поляците винаги са били па-чав-ри една трета от полша е вековна германска земя подарена им от сталин- ами отворете картите то се вижда и с просто око
216
4
 
4
 
! Отговори
Св преди 11 месеца
Всеки ден се убеждавам повече и повече, че човека си има проблем. Той ако мисли постоянно за анексии, що си мисли ,че всички са така? Нали знаете кои са най-големите ревнивци - точно тия които изневеряват защото знаят кое как се случва.
215
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Благодарение на Съветския съюз, благодарение на позицията на Сталин, Полша получи значителни земи на Запад, земите на Германия." - Ами защо несправедливо сте им дали чужди земи? Защо дадохте български земи също и на Сърбия?
214
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не разбирам, руснаците ги обработват да им обясняват как в ЕС страните са "поробени" ли? Затова ли не дават Украйна да е в ЕС и НАТО? Ние като сме в НАТО, някой от вас случайно вижда ли НАТО-вски окупационни танкове по улиците в града си, в селото си? Едно време през комунизма не ви даваха да излизате, а днешната статия в сайта е, че толкова много коли наплив има на сръбската граница, че 3-4 часа отнема да се мине. Липса на свобода, а?
213
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абсолютно вярно. Чакалите на Европа вярно са получили подарък от Сталин.
212
3
 
4
 
! Отговори
100% преди 11 месеца
До Енчев--окрайна свърши
211
0
 
0
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 11 месеца
До Анонимен 211: Ти не само това не знаеш. Ти изобщо нищо не знаеш.
210
7
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 11 месеца
Крайно време е раболепното русофилство у нас, а именно симпатизирането и привързаността към путин (с малка буква п) и ортаците му както и подкрепата на войната, водена от русия (с малка буква р) в Украйна, да се счита за престъпление като сподвижничество на тероризма и то не на тероризъм от вида на Ал Кайда, ИДИЛ, Хизбула и др. под., а на комболшевишки/сталинистки/нацистки тероризъм.
209
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хмм аз пък пък мислех ,че руски войски са в Украйна , а те били полски - добре че беше другаря Путин да разясни.
208
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поляците най-отвратително некадърните играчи във всички мрежови игри,ако се съди по това ,тези хора са изключително неумнии!!!За друго не знам...
207
15
 
3
 
! Отговори
Енчев преди 11 месеца
Само гибел за руските фашизирани окупатори и агресори !!! Слава на Украйна ! Осъзнайте най-сетне ,че не някой друг ,а именно Путин желае не само гибелта н а Украйна, а и на човечеството !!!
206
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Полша е туморът на Европа. Лечението се нарича Русия!