При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар

Путин заяви, че не изключва промени в ядрената доктрина
Обновена: 23 юни 2024 18:41 | 23 юни 2024 18:28, Анисия Иванова
385
При заплаха Русия може да съкрати времето за вземане на решение за ядрен удар
Снимка: БГНЕС

Най-голямата ядрена сила в света - Русия, може да съкрати времето за вземане на решение за употреба на ядрени оръжия, което е заложено в официалната политика на Кремъл, ако сметне, че заплахите се увеличават, предаде Ройтерс, като се позова на председателя на парламентарната комисия по отбрана Андрей Картаполов.  

"Ако видим, че предизвикателствата и заплахите се увеличават, това означава, че може да променим нещо (в доктрината) по отношение на момента на употреба на ядрени оръжия и на вземането на решение за използването им“, каза Картаполов, цитиран от РИА.

Председателят на парламентарната комисия по отбрана в Русия, който в миналото ръководеше руските сили в Сирия, а сега е депутат от управляващата партия „Единна Русия“, добави, че все още е твърде рано да се говори за специфични промени в ядрената доктрина.

В ядрената доктрина на Русия от 2020 г. се описва кога президентът на страната би обмислил използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е застрашено".

По-рано този месец Путин заяви, че Москва няма нужда да използва ядрени оръжия, за да си осигури победа в Украйна, което е най-силният сигнал на Кремъл до момента, че най-смъртоносният конфликт в Европа след Втората световна война няма да прерасне в ядрена война.

Руският президент обаче заяви още, че не изключва промени в ядрената доктрина на Русия. Това беше възприето като реакция на натиска на твърдолинейните фигури от руския елит, които смятат, че Путин трябва да е способен на по-бързи действия при ескалация на напрежението в ядрената сфера и да свали прага за използване на ядрено оръжие, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


385
Още от Русия
Русия атакува Киев, двама души са ранени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
0
 
1
 
! Отговори
Ще пия една бира преди 5 дни
Нещо интересно
317
2
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 5 дни
Важно е да знае , че Украйна ще бъде снабдена с оборудване за реципрочен отговор.
316
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Търпението на Путин е пословично и легендарно, но историята показва, че в един момент то внезапно лопва и се преминава към ответни действия. Западът си мисли, че всичко му е позволено и никой няма да посмее да му отвърне. Но по Украйна е видно, че се лъжат за всичко и си правят сметки без кръчмаря.
315
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путин може да е военнопрестъпник всичко отрицателно за което се сети човек но не и безмозъчен имбисил.Като човек минал военна подготовка в съответните военни училища е изучавал ЗОМП и задължително употреба на ядренно оръжие.На него и на останалите специалисти в тази сфера е ясно че при натискане копчето за ядренното оръжие ти убиваш себе си,семейството ти и всичко ценно за теб на този свят.Че първите часове от употребата наа ядренно оръжие Цялата земя ще бъде покрита с радиоактивен прах и Студ.
314
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Русия направи за смях цялото нато и половината свят поддържащ Украйна. Каквото и да се пише срещу Русия няма да промени хода на войната. наполовина да постигнат целите си пак не е малко за тях. А вие се опитвайте тук да оригиналничите с детинските си коментари кой бил нисък, кой дебел и т.н. Малко по малко светът се променя и то в посоката която Русия иска - брикс, петродолара падна, западът го изтласкват от Африка, намаляват евтините ресурси за запада. Войната не е само в Украйна.
313
4
 
23
 
! Отговори
Кой ги заплашва ? преди 5 дни
Никой не го е.бе за тях - сами си почнаха ш.ибаната война зарад една гоооляма лъжа на ФСБ сеа става по голема каша само
312
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Само един троллл е русофоба. Пише истерично и по няколко пъти за да прави вятър.
311
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Няма да остане жива копейка, което е добре.
310
4
 
8
 
! Отговори
Хари Труман преди 5 дни
А при мене изобщо отсъства такова време, съвсем скоро ще ви демонстрирам ;-)
309
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Заплаха от какво? Ако съседа кара по хубава кола от мен и аз реша че се чувствам заплашен че него ще го харесват повече жените, мога ли да му я открадна? Руска логика.
308
8
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Путин е един плешивко
307
19
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 дни
Така и трябва. Всяка дивизия трябва да разполага с тактическо ядрено оръжие и самостоятелно да решава дали и кога да го използва.
306
5
 
18
 
! Отговори
HMLF преди 5 дни
Тия неанделталци все някой ги плаши! Само бомби и оръжие име в главата! Зомбирани от бебета, има една камара снимки за това, дете непроходило, го облекли като войник.
305
8
 
23
 
! Отговори
Истината преди 5 дни
Путин - някогашен ленинградски гаврош, пребиван и сексуално насилван от баща си, израсъл сред улични престъпници, решил да се поправи и влязъл в КГБ, но и там не постигнал кой знае какво, освен да му викат колегите Карлик (Джуджето), Окурок (Фаса) и Бледая Моль (Бледия Молец).
304
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Важно: Никога не душете котки у вас на килима или мокета. Нас.рат се жестоко, после кой ще чисти. Личен опит от преди две седмици.
303
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И както казах дпирай с глупостите и опорките хващай каската и бегом при зеления. Ама не щеш, пръдльо нещастен
302
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
324 няма краински защо са руснаци. Полувековната зависимост на Северщината от Великото литовско княжество не е заличила изконно православната вяра на нейното население. Когато католическа Литва иска да католицизира хората от Северщината, те се противопоставят на това толкова активно, че Москва успява, възползвайки се от това, без война да постигне отделянето на Северщината от Литва и да я присъедини към Руската държава.
301
5
 
10
 
! Отговори
НЯМА РУСКИ НАРОД преди 5 дни
ТОВА Е СБИРЩАЙН. ТЕЗИ НЕ СА НИ БРАТЯ.
300
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ти издумкат от куба 2 ракети и ще оревеш света je suis charlie 9/11 neverforgetti
299
4
 
14
 
! Отговори
ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРИН преди 5 дни
Дагестанските мюсюлмани и чеченските мюсюлмани не са ни братя. Братя на българите са Украинските Православни Християни.