Русия ще дебне наборниците с нова система

Така ще им пречи да избегнат мобилизация
16 юли 2024 22:45, Александър Попов
53
Русия ще дебне наборниците с нова система
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Mинистерството на отбраната на Русия работи заедно с Федералната служба за сигурност, за да създаде система за обмен на информация относно потенциални наборници. Това разкрива в ежедневния си бюлетин с разузнавателна информация за войната в Украйна британското министерство на отбраната.

Очаква се системата да заработи преди началото на годишната наборна кампания тази есен.

Русия ежегодно призовава на служба 250 000 наборници и те отбиват тази военна служба в продължение на една година. Стотици хиляди руснаци, основно млади и добре образовани, избягаха от страната след обявяването на частична мобилизация през 2022 година.

От началото на нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 г. британското министерство на отбраната публикува редовно информация за хода на войната, базирана на доклади от разузнаването, посочва ДПА. Москва обвинява Лондон, че разпространява дезинформация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: русия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
цървул преди 1 месец
До Боби"Университед" - Знаменито!!!
37
0
 
1
 
! Отговори
емо преди 1 месец
статията е пропагандистка и в нея има много дезинформация. не е лошо, както пише един от читателите, да пуснете нещо за набора в украйна.
36
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Никой не си е направил труда да отсее Брашното от Плявата. Мисущин е ВИЗИОНЕР ощр когато беше Министър на електронното правителство. В момента е дошло времето Военкоматите да се електронизират и да се добавят към цялото електронно правителство. Цялата идея е да се знае всеки от 16 до 23 години къде е: В РФ но се крие, В РФ Университед, В Чужбина Университед, В Чужбина крие се или В Чужбина по някаква друга причина като Медицински интервенции или Туризъм...
35
2
 
1
 
! Отговори
Хаха преди 1 месец
Мий бъркате Русия с Украйна. Пуснете някоя статия за тамошният "набор".
34
4
 
11
 
! Отговори
Това са пълни преди 1 месец
глупости. Невероятно, но факт - руснаците се натискат за фронта. 2000 евро заплата и нисък риск за загуба на живот. Напредването става само след изравняване със земята на всяка съпротива, най-вече с планиращи бомби.
33
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Запада яко се болшевизира, по гадна пропаганда даже болшевиките не са правили, комунизма направо изглежда като демократичен строй пред новите болшевишки капиталисти, тея нямат никви скрупули и задръжки.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напушен зеля къси вече ги издебна укренските новобранци, сега вече преследва де що мърда, ми то не остана да мърда веч, всичко е на тор и избягало в чужбина.
31
8
 
14
 
! Отговори
Не ни интересува преди 1 месец
Нас не ни интересуват Украйна, Русия, САЩ или която и да е друга сбирщина от ЕдЕоти. Интересува ни кога България ще бъде силна, както беше преди 1989 година. Интересува ни, кога ще спрат "нашите политици" ЕспедераЗтяването на младежите и връщането на задължителната казарма, че да ги вкара в пътя. Кога здравеопазването ще е на ниво, корупцията и убийствата ще се наказват със затвор. Нашето си дередже оправихме, та сме тръгнали за другите държави да се тюхкаме...
30
5
 
3
 
! Отговори
Россия просия преди 1 месец
За съжаление живеем в различни светове,лично познавам четирима млади от смесени бракове които от 2022 са тук в България, завинаги.
29
2
 
6
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Аха.
28
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По лошо нещо от пропагандата е тъЪпата пропаганда.
27
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западната пропаганда не спи. Кажете за осрайнцитеее които насила хващат хора за фронта, дори инвалиди и сега казаха че смъкват наборната служба под 25г възрст.
26
7
 
14
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Нас тва за една външна държава не ни интересува Нас ни интересуват нашите стратегически партньори, и как при демокрацията стрелят по президенти и кандидат президенти
25
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре опишете как дебнат наборниците в Украйна. Там е екшън наистина, а за Русия не си съчинявайте и изсмуквайте от пръстите. Най-малкото границите са отворени и всеки е свободен да се скита по света.
24
16
 
20
 
! Отговори
Жоро Сороса преди 1 месец
Да ходят да гинат на фронта заради яхтата Шехерезада на дядя Путин.
23
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С тази статия се прикрива информацията, че в Украйна от днес влизат в сила нови правила за мобилизация: укро-гражданите от 18 до 60-годишна възраст нямат право да излизат на улицата без да носят военен билет /хартиен, електронен носители/, без да носят актуални данни от военна медицинска комисия и т.н.
22
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Унгария е първата европейска държава, която открито призна, че в Украйна се извършва насилствена мобилизация. Ловният сезон е открит: Министерството на отбраната на РФ обяви премия от 15 млн. рубли за военнослужещ, който свали F-15, F-16.
21
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По време на Майдан-ските събития, по-високият (168 см.) Литъл Жужак беше твърде зает с новите реконструкции на Прословутият Дворец. След загубата на Украйна и от там Европа, яката лапачка изведнъж секна. Ахам, хайде сега на въйнъй! Цивилизованите руснаци, разбира се няма да се трепят за Жужи. Остават селяците в далечните земи... Да де, ама те са примитивни варвари и нямат никакъв шанс срещу НАТО. Двата Жужи яко беснеят... Подскачат върху Сармат, последната им надежда...
20
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо да "дебне"? Наборната служба там си е задължителна, като в голяма част от света. Имат конституция, спазват я. Не като нашата, която едни мекеRета превърнаха в паRцал и сега още едни не искат да решат, че това е така.
19
8
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Това е всъщност лъжа. До сега на Русия не се е налагало подобно нещо. Но виж, от месеци вече украинците ги извличат насила от домовете им за да ги пращат на война, а на тези на които са изтекли паспортите в чужбина дават само пасаван да се приберат в Украйна за нови, а так ги чакат от границата. Украинците вече им е все тая и искат най-после джуджето им да му дойде акъла в главата и да кандиса.