Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити

Те са били преместени в Курск
13 авг 2024 18:40, Нели Христова
215
Русия изтегли част от войските си в Украйна за да се защити
Снимка: БГНЕС

"При изтеглянето на силите си от окупираните райони в украинския юг и прехвърлянето им в Курск , Москва е продължила" съобщи представителят на украинската армия Дмитрий Лихновий пред "Политико".

Продължаващата агресия на Украйна в пределите на Русия предизвиква недоумение в Москва. Владимир Путин изрази гнева си след украинското нахлуване и окупация на десетки селища и големи парцели земя в Курска и Белгородска област.

"Русия е преместила някои свои части, както от Запорожка област, така и от Херсонска област в южната част на Украйна", заяви Лихновий.

Генералният щаб на украинската армия съобщи, че руските войски продължават настъплението си в Покровск и на други места в Донецка област.

На 12 август на нажежена среща, местните власти обясниха на Путин как украинските сили са обходили руската отбрана в южната част от миналата седмица, което е предизвикало масовата евакуация на близо 200 000 души .

Докато Украйна завземаше територии, руските командири първоначално омаловажаваха нападението, настоявайки, че военните контролират нещата. Седмица по-късно Украйна вече контролира поне 1000 кв. км от руската територия.

Нахлуването повиши моралния дух в Украйна и същевременно подкрепи западните съюзници.

В Москва съюзник на Путин обвини руските военни, че не са били подготвени да предотвратят украинската атака, и добави, че руските гранични войски са получили информация за продължаващата украинска атака едва в последния момент, което им е оставило малко време за действие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Трябва да сте ного наивни да си мислите, че ВСУ просто така решава от днеска за утре и праща бригадите си на самоубийствена мисия. Лт две години и половина насам бойното поле се наблюдава от въздуха и от космоса, всичко, което мърда, се брои и оценява, анализира и прогнозира. Знае се с колко техника и войници разполага руснята, по колко губи и по колко възстановява. Преценено е, че силите им се изчерпват и че се отваря нова възможност.
71
6
 
7
 
! Отговори
Унижавам евроатланти преди 1 месец
Абе евроатлантици защо само някакъв утрепан хохъл твърди че Русия изтегля части от Украйна а супер-дупер натовските спътници не засичат такова нещо?
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейки, Костя и Цомчо направиха ли си дете или им капят лигите по пАлковника след развода му с Ивелин?
69
8
 
16
 
! Отговори
Слава Путину ! преди 1 месец
Руската армия успешно и в свински тръс напредва назад към Москва.
68
7
 
9
 
! Отговори
Ли Си Цин преди 1 месец
Дежурните еврохатлантичета и русофобченца сега мед им капе от устенцата. Мислят си че до броени дни Зеленото шмъркало с шут ще отвори портите на голямата зала в Кремъл и хване Путин за ушенцата и ще му изсъска - Абе ти що беше толкова лош, а?! Хаха. Тропнете с крак и слезте на земята. Русия винаги се смее последна. Факт.
67
7
 
7
 
! Отговори
Абе уркрофенове преди 1 месец
След Изтребване на укротерористите полазили руската територия - нали се сещата е че няма да има кой да спре червената армия? А? Замисляли ли сте се?
66
3
 
9
 
! Отговори
След Курск преди 1 месец
Райха пада. Стара история.
65
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До59 - Вий рушафилите сте правени без желание .
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя Лихновий що не казва кои точно части са изтеглени и пратени в Курска област? След като твърди това би следвало да знае кои са частитите,например от Хераонска област 82- механизирана бригада,от Запорожка област еди коя си част. Иначе излиза,абе руснаците изтеглиха там едни части. На това може да повярва само трето полов рероатлантик тротинетка но не и нормален човек.
63
2
 
6
 
! Отговори
Всеки нацист преди 1 месец
трабва да отиде до Курск да си намери вечния покой! :):)
62
4
 
0
 
! Отговори
До 64 преди 1 месец
Или Зеленски неговите хора ще го оправят само,че нещо в Донбас му се точат
61
7
 
8
 
! Отговори
Как преди 1 месец
Путин съсипа Русия ще се изучава в землянките след ядрената зима.
60
4
 
8
 
! Отговори
До59 преди 1 месец
На тая украинска психиатрия ограда няма ли още Отец.Намармории
59
2
 
6
 
! Отговори
Америакномучилките, преди 1 месец
Та колко са постигнали днес тия с тенджерите на главите? Нали скачаха на маймундана за този момент? :):)
58
8
 
7
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 1 месец
Украинците контролират 1 000 квадратни километра и предалите се плен руснаци са 1 000 , просто съвпадение на цифрите .Сега се извършва окопаване .Заменяме Крим за Курска и Белгородска области без референдуми, но след 20 години ще има референдум в Ростовска област , да си кажат хората къде искат в Европа или в БРИКС .Другите области ще почакат , има си правила .
57
2
 
3
 
! Отговори
До 55 преди 1 месец
И като се събуди, какво стана
56
8
 
4
 
! Отговори
ХА ХА ХА! преди 1 месец
Урките толкова са успели че си евакурат 20 км дълбочина считано от руската граница - за да предоставят теритоията подарък на червената армия! Ха ха ха!
55
5
 
6
 
! Отговори
До 49 преди 1 месец
И за това ли ревеш тук ,а не стоят украинските просяци в Украйна работа май е Дай бате някой лев за Украйна жината болен дицата и той
54
13
 
4
 
! Отговори
Хохландия преди 1 месец
Това е голям удар по престижа като военна сила за Кремъл.Иначе е чисто безразсъдство на укритие.Ще има много избити и от двете страни,и накрая украинците ще вдигнат белия флаг.
53
13
 
12
 
! Отговори
Сълза и смях преди 1 месец
Путин е притиснат...лошо за цялата руска диктаторска върхушка.Дано ги избият ,Русия да се разпада и да се тръгва към демокрация и Макдоналдс...отново..за втори път!По-добре късно..отколкото...