Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
698
0
 
3
 
! Отговори
до 707 преди 1 месец
До Анонимен 707 май ти се е пукнал мозъчен аневризъм? Свършва ви времето.
697
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква сетовна война бе? Русия едва се справя с тази си война, пък какво остава да се хвърли на война с НАТО? Кимчо го сърбят ръчичките да писне ядрена ракета над Южна Корея ама ив севера знаят, че няма да издържат и 1 година на война с южните си братя.
696
11
 
3
 
! Отговори
До ТСВ преди 1 месец
И това е лошо така ли ? Ще ни припомниш руснаците дали по тази логика са лошите когато са ни освобождавали от турско?
695
3
 
14
 
! Отговори
(^_^) преди 1 месец
Нахлуването за почна от "специалната военна операция" на пуtинсka раша на територията на суверенна Украйна , така, че ако има война ще е благодарение на нея ... !!!
694
13
 
8
 
! Отговори
ТСВ преди 1 месец
Войната е световна от самото начало през 2013 г., когато САЩ нападна Сирия и проведе операцията на ЦРУ "Майдан" в Украйна. Сега войната се води в 10 държави на 3 континента и ще се разширява, ако обикновените хора останат все така пасивни и лишени от инстинкт за самосъхранение и не изискат от правителствата в западния блок да не воюват срещу целия останал свят
693
10
 
8
 
! Отговори
Ммм да преди 1 месец
До световна гражданска война. Защото натовските държави , ще трябва да се изправят срещу своите граждани , които не подкрепят тази политика и начин на действие.
692
7
 
17
 
! Отговори
Каскетя преди 1 месец
Ха,ха ... допкъде я докара късокракия бАгатир, да чака Кимчиту да му спечели войната! Великая Расия!
691
5
 
14
 
! Отговори
Хронология преди 1 месец
2022 година. Взимаме Киев за три дня!2024 година. Курск и без това не ни трябва.
690
14
 
19
 
! Отговори
1 преди 1 месец
Тази война е почти едно към едно с алжирската война на Франция от 50 те.Както в Украйна имаше руснаци, така и в Алжир имаше почти 3 милиона французи.Но алжирците бяха готови да умират за свободата на родината си и след няколко години война в която се проляха реки от кръв,франсетата подвиха опашка и напуснаха Алжир. Колкото и да се опъва путин,времето на империалистическия колониализъм отдавна отмина,русия е последната колониална държава,безднадеждно демоде,няма как да спре колелото на историята
689
6
 
20
 
! Отговори
Учете история преди 1 месец
"Россия, тая мнима защитница на славянството, тя употреблява още по-радикални средства, за да истрие от лицето на земята българските колонии." (Христо Ботев, в. Знаме, г. I, Букурещ, 4 април 1875 г., бр. 13, с. 51)
688
20
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 1 месец
С камикадзета не става. Япония ги имаше в изобилие през ВСВ и не постигна нищо. Така че 1000-те украински башибозука ще бъдат заловени или изтребени до крак и файда за зеленото *** - йок!
687
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А използването на ирански, турски и севернокорейски дронове и ракети от руснаците отдалечава третата световна, така ли? Странна представа имат тия товарищи за войната - едната страна да казва на другата с какво и къде да я напада и колко и къде да се отбранява.
686
6
 
22
 
! Отговори
Qwerty преди 1 месец
Най ме радва опорката,че руснаците галили Украйна и ако искали за три дни да са я превзели и приключили. Сега като укрите им влезнаха в територията,пак ли ще я галим? И още колко години ще я галим? Копейки дано да проумеете,че толкова си може русията! Ако са можели отдавна да са приключили! Няма главнокомандващ или президент,който ако може да приключи война за един месец,ще я влачи с години. Така ви мият праzните kpamyни,че няма накъде.
685
6
 
10
 
! Отговори
КРАТКО И ЯСНО преди 1 месец
СИТУАЦИЯТА Е СЛЕДНАТА: РУСИЯ СИ ПОВЯРВА ЧЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ ЛЕСНО, УКРАЙНА СИ ПОВЯРВА ЧЕ МОЖЕ ДА ПОБЕДИ.
684
14
 
5
 
! Отговори
натОвците преди 1 месец
определено са самоубийци!
683
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
До Анонимен 684 Сериозно? Може ли всеки вкл наборник да си вдигне партакешите и да се изнесе от РФ - ДА Зачитат ли се правата на над 190 националности - ДА(ако погледнете състава на руската дума голяма част от народните представители не са със славянска външност) Днешния модерен свят е свят на международни КОРПОРАЦИИ и да в този свят Руснаците не искат да се впишат От съветското МИНАЛО е взет социалния модел - някой оплаква ли се от социалните програми(естествено само от обема на изхарчените пар
682
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идеята за "руский мир" е толкова несъстоятелна колкото и идеята за "хилядолетния райх".
681
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко, което се случва е резултат от това, че Русия не може да се впише успешно в днешния модерен свят. Тя е последната колониална империя, тюрма на народите, вгледана в съветското си минало и с мания за световно величие. Като всяка империя и тя ще се разпадне с кръв и страдания за народите, които са имали нещастие да бъдат част от нея.
680
6
 
18
 
! Отговори
Русията преди 1 месец
Пълен провал се оказа тази СВО. Путин не беше си напранил сметките и Запада за пореден път го прецака.
679
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И всичко това благодарение на великият главнокомандващ, стратег,геополитик, ловец, писател,плувец,рибар, кагебист,таксист,баскетболист, строител четвърти разряд и патриот,шахматист,хокеист и грижовен мечкадар Владимир Владимирович Путин!