Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
738
5
 
14
 
! Отговори
Тото преди 1 месец
Страна разчитаща на престъпници да воюват за нея е само един колос на глинени крака...
737
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия ще си върне превзетите села от украинците, но украинците никога няма да си върнат Крим, достъпа до Азовско море и превзетите градове от руснаците. Колкото повече мърдат украинците повече им влиза .....и насита нямат! Най-добрата оферта към украинците беше на 23.02.2022 и всяка следваща ще е по-лоша.
736
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе,нещо спряха радостните крясъци,какво стана,укропите пак наядоха дървото,май,а...!?
735
10
 
18
 
! Отговори
Мужик преди 1 месец
Абе вие с една Украйна не можете да се справите пък на целия свят се дрьвuте!
734
6
 
7
 
! Отговори
бой за ресурси преди 1 месец
По скоро разни отка,лки от запада може да ни докарат атомна бомба на главите. Бият се за жизненон пространство и ресурси. Нищо друго
733
5
 
10
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Стигнах до "Руският депутат Михаил Шеремет каза".Предпочитам да слушам Димата Медведев - той е по-креативен и забавен.
732
10
 
8
 
! Отговори
Ужасът преди 1 месец
Жалките копейки попиват слабоумната пропаганда на *** нацита (само за справка- същата продължително време отричаше потъването на кораба Москва, преди да млъкне) и си живеят в измисления й свят. Тая пропаганда е толкова слабоумна, толкова смехотворна, че е истинска обида за интелекта на вярващите й. На цялата о*рана ситуация в рашистан, сега пък пътя за отстъпление на украинците бил отрязан. Е това ли ви успокоява, бе копейки! Или спирта в кръвта ви.
731
2
 
12
 
! Отговори
ясно като 2+2 преди 1 месец
Само руското нападениа над Украйна не може да доведе до световна война ,Украйна няма право да отвръща.
730
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дреме му на Китай за Курска област а русия е ромско гето дето и за РЕГИОНАЛНА война нестава
729
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само българските олигарси изградени по руски образец- рожби на Кремъл- крадат милиарди безнаказано- обраха народ и държава- мразим ги- доживотен затвор за тях и прокситата им в БГ парламент!
728
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Където е стъпил крак на братушка цвете не е никнало- а където има про Кремълски проксита БГ олигарси има бедност и разруха- они крадат та се дерат
727
7
 
9
 
! Отговори
ТЪПУТИН преди 1 месец
ПУТИН МИ С ГРЕСЧИЦА НАМАЖИ, ЗАЩОТО ОТ КУРСК ЯКО СЕ ВЪЗПАЛИ.
726
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Икономиките само на Полша + Холандия са по големи от руската. Русия е едно незначително икономическо джудже в безтегловност. Народа им мизерства от как е основана Московията. От злоба и завист решиха да почнат война с масата техника от СССР точно преди да се разпадне от ръжда , да не става зян. Не виждам каква световна война може да става . 138 милиона пияници не знам колко ще ги търпи света
725
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
...но войната в Украйна и отделянето на Донбас Луганск и Крим не носи никаква опасност- това според депутатът е най безопасната война на Русия- така ли?!
724
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да има световна криза за водката.
723
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тази война същестува все още, заради наливачите на оръжия, ако запада не бяха наливали оръжия, войната отдавна щеше да е свършила и нямаше да загинат толкова хора и от двете страни!
722
4
 
3
 
! Отговори
Искандер преди 1 месец
Абе колко гори един хаймарс? А два?
721
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проходите към Курска област са затворени и освен това, сега дистанционното руско миниране "Земеделие", работи на пълна пара и минира яко зад гърба на украинците, пътищата за снабдяване са прекъснати!
720
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На украинците навлязли в Курска област, им е отрязан пътя към Украйна, обкръжени са!
719
2
 
6
 
! Отговори
кинжал преди 1 месец
Абе, къде е сирски?