Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
758
20
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ТАЙВАН ЮРИДИЧЕСКИ СЕ ВОДИ ВЪВ СЪСТАВА НА КИТАЙ!!! КОСОВО БЕШЕ ОСВОБОДЕНО ОТ СЪРБИЯ САМО , ЗАЩОТО НАСИЛСТВЕНО ПОЧНАХА ДА ИЗСЕЛВАТ ЖИТЕЛИТЕ МУ МИЛОШЕВСКИЯ РЕЖИМ. АНЕКСИРАНЕТО НА КРИМ Е МЕЖДУНАРОДНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ В НАРУШЕНИЕ НА МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА!!! ЦЯЛАТА ТЕРОРУСКА ФЕДЕРАЦИЯ СЪС СЕ НАСЕЛЕНИЕТО И СА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!
757
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
След като в Украйна влезе в сила новият закон за мобилизацията, гражданите на страната започнаха масово да бягат в чужбина. Преди няколко дни в Одеска област беше задържан камион, превозващ 42-*** уклонници от армията на Украйна. А още по-рано няколко мъже се опитаха да блъснат с кола един от граничните пунктове, но бяха задържани.Съдбата на бегълците, задържани при опит за незаконно преминаване на границата, е изключително незавидна. В повечето случаи те веднага се изпращат във военните комисии, откъдето се озовават на първа линия в рамките на няколко дни.Нека добавим, че на фона на пълна моби
756
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Истинските украинци са жертва,те нямат никаква власт в собствената си родина, никаква, едни бандити и техни марионетки, са иззели властта и зад маската уж на украинците воюват с руснаците, а украинци и руснаци са един народ и територията, също е руска, правото е на страната Русия и е длъжна да победи, а освен това, Зеления наркоман, да спира с рекета над държавите и запушването на пътя за търговия, отопление, енергия и т.н.! Не може Киевската хунта да продължава да държи украинците като заложник
755
13
 
20
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
Раснаците подадоха официално оплакване в ООН, че не било коректно Украйна да ги атакува докато те атакували тях.
754
22
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 седмици
Няма да съществува фашиска Украйна сащ и НАТО ще бъдат онищожени Русия е велика сила
753
6
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРОСТАШКО ЗАГЛАВИЕ! В МОМЕНТА СМЕ ВЪВ СВЕТОВНА ВОЙНА! ЕДНИТЕ СНАБДЯВАТ ТЕРОРУСКАТА С ОРЪЖИЕ ,А ДРУГИТЕ СНАБДЯВАТ УКРАЙНА С ОРЪЖИЕ
752
18
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
ДИКТАТОРИТЕ НА БЕЛАРУС И СЕВЕРНА КОРЕЯ ОБЯВИХА, ЧЕ НЯМА ДА ПОМОГНАТ НА ТЪПОТЕРОРУСКАТА С ЖИВА АРМИЯ , ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ОБЪРНЕ СРЕЩУ ТЯХ!!! САМО ОРЪЖИЕ ЩЕ ДАДАТ НО НО Е КРАЙНО НЕДОСТАТЪЧНО! ИРАН ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ПОМОГНЕ НИТО С ОРЪЖИЕ НИТО С ЖИВА СИЛА ТРЯБВА ИМ ЗА ИСРАЕЛ. БЕДНА КУБА ОБЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА ПОМОГНЕ С ЖИВА АРМИЯ САМО СЕ НАБИРАТ НАЕМНИЦИ ТАМ НО ТЕ СА МАЛКО НЕ ИМ СЕ МРЕ НА ОРАТА ВЪПРЕКИ БЕДНОТИЯТА :D ТЕРОРУСКАТА Е ВЕЧЕ САМА БУКВАЛНО!
751
10
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 седмици
НЕЩАТА СА МНОГО СЕРИОЗНИ И ОПЕРАЦИЯТА В КУРСК Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ УКРАЙНА ЩЕ ПРЕВЗЕМАТ ГРАД КУРСК И ЯДРЕНАТА ЦЕНТРАЛА В КУРСК! НАЙ-ГОЛЯМАТА БИТКА ОТКАКТО Е ЗАПОЧНАЛА ВОЙНАТА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В САЩ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!! РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪ ПУТИН Е АБСОЛЮТНО НЕСПАСЯЕМ АКО КАМАЛА ХАРИС СПЕЧЕЛИ ПОДЧЕРТАВАМ АБСОЛЮТНО НЕСПАСЯЕМ АКО ЩЕ ДА ПОЛЗВА И ЯДРЕНО ПАК СИ ЗАМИНАВА И КАМАЛА ХАРИС ОБЯВИ, ЧЕ ДО КАТО НЕ СВАЛИ РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪ ПУТИН НЯМА ДА ИМА МИР!
750
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Преди спираха танковете с дрончета и хората притичкваха от тях към храстите да се прикрият в момента всичко което се движи направи с искандер и след това няма
749
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най ми беше странно, като разбрах че мините които НАТО са доставили с възможност за дистанционно миниране имат 48 часа преди да се самоунищожат
748
17
 
10
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 4 седмици
При Трета Световна война,ще се отървем завинаги от руските фашисти. Но войните са най-лошото нещо ,практикувано от хората. По-добре Свят без войни.
747
14
 
13
 
! Отговори
Бг преди 4 седмици
Ми да идва по-бързо тази световна война, че най-накрая светът да се оттърве от тази *** руска. С какво ще воюват в тази война ***???? Плашат гаргите с ядрен арсенал само, който не е ясно в какво състояние е. Друго нямат.
746
6
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Аз и другаде го писах сега и тука-Сега ще ви обесня как Кремъл обеснява на Руснаците каква е тази Война в Украйна-и така Украйна е нападнала Русия във Украйна затова Русия започва Специална Военна Операция за да защити Украйна от Украйна във Украйна която се оказва че не е Украйна а Русия.
745
4
 
5
 
! Отговори
Божи преди 1 месец
До руския депутат: Бла бла бла
744
4
 
17
 
! Отговори
Данаил преди 1 месец
А Руското нахлуване в Украина не може ли да доведе до световна война
743
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До световна война към този момент едва ли ще се стигне,защото атлантиците не са готови за това! Но до затриването на незалежната е сигурно ,че ще се случи!!!
742
3
 
3
 
! Отговори
Кирчо преди 1 месец
Иска ви се !
741
4
 
15
 
! Отговори
НОВИНИ от ФРОНТА преди 1 месец
СЛЕД НЮ-ЙОРК РУСКИТЕ СИЛИ СА ОСВОБОДИЛИ И СЕЛИЩАТА ЖУРАВКА И МИКОЛАИВКА, В РАЙОНА ЗАПАДНО ОТ ОЧЕРЕТИНЕ ПО ПОСОКА НА ПОКРОВСК
740
7
 
15
 
! Отговори
Европедерас преди 1 месец
Да организираме гей парад в подкрепа на Юкрейн за освобождаването на Крим от руска окупация.
739
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?