Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война

Светът е на ръба, смята руският депутат Михаил Шеремет
Обновена: 16 авг 2024 09:36 | 16 авг 2024 09:35, Елка Василева
963
Украинското нахлуване в Курска област може да доведе до световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Руският депутат Михаил Шеремет каза, че подкрепяното от Запада украинско нахлуване в Курска област е довело света по-близо до световна война, предадоха руски агенции, цитирани от Ройтерс.

Още по темата
Украински войски преминаха границата в руската Курска област на 6 август. Оттогава те постигнаха значителни успехи в настъплението си и принудиха Москва да евакуира повече от 200 хил. мирни граждани.

„Като се има предвид наличието на западно оборудване, употребата на западни боеприпаси и ракети при нападения срещу гражданска инфраструктура и неоспоримите доказателства за участието на чужденци в атаката на руска територия, човек може да стигне до заключението, че светът е на ръба на Трета световна война“, каза Шеремет, цитиран от РИА.

Шеремет е член на комисията по отбрана в руския парламент. Той повтори позицията на руския президент Владимир Путин, който казва, че страните членки на НАТО са дали зелена светлина на плановете за украинско нахлуване в Курска облст. САЩ отричат подобни действия, уточнява Ройтерс.

В интервю за в. „Известия“ президентският помощник Николай Патрушев също обвини Запада, че стои зад нападението. Според него НАТО и западни разузнавателни служби са участвали в планирането на украинската операция в Курска област. Патрушев не представи доказателства, отбелязва Ройтерс.

„Операцията в Курска област е била планирана и с участието на НАТО и западните специални служби“, подчерта Патрушев. Той каза, че изявленията на САЩ, че не са замесени в нападението, не са верни.

Украйна и нейните съюзници твърдят, че Русия получава помощ за военните действия от Китай, Иран и Северна Корея.

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун потвърди обещанието за задълбочаване на сътрудничеството с Русия и изрази увереност, че Москва ще бъде победител в своята „свещена война за мир и справедливост“, отбелязва Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


963
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
718
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците да гледат сводката от "Саня во флориде". И да ударят където трябва и по центъра за вземане на решения!
717
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те влязоха(нахлуха), ама как ще излязат укрите и компанията им чужденци? Едва ли ще могат да излязат, а ако не се предават , ще бъдат избити до крак.
716
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руснаците явно не са чели евангелието на свети Исак.
715
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рашките ***. Това е добре.
714
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Идиoтcкa логика. Значи не руската агресия, а украинската отбрана е причина за трета световна война. Ние може да убиваме и разрушаваме в чужда страна, но украинците да ни сложат на място - не.
713
7
 
1
 
! Отговори
ЗИКО преди 1 месец
До натОвцитеватниците са веселите самоубиици
712
1
 
7
 
! Отговори
али преди 1 месец
До ЕвроПедалите-кой нападна УКРАИНА, КОЙ
711
3
 
3
 
! Отговори
ирина преди 1 месец
До Анонимен русия етерорист
710
9
 
20
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Руските войници, дезертирайки от постовете си в Курск, започнаха да ограбват местното население. Украинската армия е пленила няколко руснаха, който са се снимали на телефоните си как влизат в напуснати къщи и апартаменти в Курска област и крадат. Това са руски ценности от руския мир.
709
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна е държава терорист.
708
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Загубите на украинските войски за седмица възлизат на 14560 души
707
8
 
11
 
! Отговори
Куку преди 1 месец
Руската мечка се оказа,че е едно пършиво псе!Таксиметровия шофьор събуди исполин,военните заводи на Запад бълват самолети,танкове и гаубици а на подстъпите към Рашка са готови 500 хиляди въоръжени до зъби бойци и още толкова се обучават.В историята много варва..и се опитаха да пречупят Западния свят и никой не е успявал,сега наред е Путин!
706
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците бомбардираха търговски център с жени и деца вътре, гори цял ден, жертвите може още да са вътре, пожарникарите не могат да влезнат. В Донецк е това
705
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще доведе само до едно-избиване до крак на 10-на хиляди нещастници,пратени без прикритие и артилерия!Изпратени на смърт,за да покажат 10 сек.клипче как 10-на руски войници се предават на 5 танка!Никой от тези терористи НЯМА да бъде взет в плен!До това ще доведе тази безмерна глупост от тактическа гледна точка!А,и до още милярди ще доведе!
704
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Ами какво чакат,да почват! След като Путин за един ден прекрати ковид-епидемията,защо за същото време да не се справи и с глобалното затопляне?Една ядрена зима в Северното полукълбо ще нулира повишението на температурите и ще намали драстично емисиите на СО2.
703
4
 
11
 
! Отговори
ЕвроПедалите преди 1 месец
Що реват ? Тая война тяхна ли е
702
5
 
6
 
! Отговори
Миии преди 1 месец
Русия може да използва тактическо ядрено оръжие
701
9
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Вече доведе до мощно ревящи чебурашки.Изглежда ВСУ са ги наритали отлично.Все идет по плану.
700
11
 
13
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Украинското джудже отдавна тика натам.
699
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците вече са се укрепили в Курск и сега руснаците не могат да ги изгонят лесно от там. Трябва да хвърлят доста от най-добрите си войски и техника, а те няма да го направят, защото иначе настъплението в Донбас спира. Курск беше много умен ход да подобри преговорните позиции на Украйна.