Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението

Всякакви надежди се сринаха с нахлуването на Украйна в Курск
19 авг 2024 22:02, Нели Христова
267
Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението
Снимка: БГНЕС

След началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курската област преговорите за мир вече не са в дневния ред, а Владимир Путин се фокусира върху отмъщението, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times.

Изданието пише, че в навечерието на операцията президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал множество сигнали за готовност за преговори: той лично обяви възможността за прекратяване на войната през тази година, изпрати външния си министър в Китай и проведе редица международни срещи, "на които той се надяваше да привлече подкрепа за позициите на Украйна и да проправи пътя за по-широко споразумение“.

Тези инициативи бяха в рязък контраст с предходните две години, когато Зеленски отказа всякакъв намек за отстъпки към Русия.

Но атаката срещу Курската област "разби на пух и прах прогнозите, че двете страни могат да се придвижат към прекратяване на огъня“.

Сега "Киев прави рискован залог, че инвазията ще му даде нови лостове за сключване на изгодна сделка с Кремъл“. Двама бивши руски служители обаче твърдят, че перспективите за преговори за прекратяване на огъня са станали дори още по-далечни. Според един от събеседниците на изданието, че сега Путин е фокусиран "не върху мира, а върху отмъщението".

Украински официални лица подчертават пред NYT, че гореспоменатите публични думи на Зеленски, съчетани с тайното планиране на офанзива в Курска област, "са две части от една и съща стратегия“.

Но "далеч не е ясно дали комбинацията от военен и дипломатически натиск ще проработи с Путин, който досега се е сблъсквал с политически и икономически пречки у дома и е показал, че е готов да направи големи разходи, за да победи Украйна“, се казва в статията.

Руският политик Григорий Явлински, който се срещна с Путин миналия октомври, за да настоява за прекратяване на огъня, твърди, че има надежда за прекратяване на боевете тази година. Но според него тя се е сринала след настъплението на ВСУ в Курска област.

"Събитията, които току-що се случиха, намалиха всички тези шансове, те ги свалиха напълно от дневния ред“, обобщава Явлински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Никога не е бил КОЛКО СИ ПРАВ. И АЗ НИКОГА НЕ СЪМ ОЧАКВАЛ ЧЕ РУСИЯ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ. А ТЯ СИГУРНО Е ОЩЕ ПО ЗЛЕ. ВИДЯХМЕ ЕДВА ЕДНА ПРАШИНКА ОТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТА. ПОТРЕСАВАЩА МИЗЕРИЯ И НЕГРАМОТНОСТ. ЗА ДРУГОТО ПРОСТИТУЦИЯ АЛКОХОЛИЗЪМ НАРКОМАНИЯ ПРЕСТЪПНОСТ НЯМА ДА ПИША.
176
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
кво се е ухилил докато праща русначета на жертвоприношение
175
18
 
10
 
! Отговори
Смешник преди 4 седмици
Киев не е в позиция да определя условията за преговори Най много да ядосат Путин и капитулацията на фашисткия режим в Киев да настъпи по бързо
174
18
 
9
 
! Отговори
Панта преди 4 седмици
Вижте кои са русофоби. Същите които пискат срещу пилона с българското знаме на Рожен. Срещу леденото хоро. Срещу народните хора. Трябва страшно много да мразиш Родината си, за да мразиш страната която те е освободила от геноцид. Русия която не е позволила на два пъти, Родината ти да бъде раздробена от новите ни, евроатлантически "приятели". Която е късала от недоимъка си след ВСВ, за да даде хляб на братята, страдащи от 3 годишна суша.
173
6
 
15
 
! Отговори
Никога не е бил преди 4 седмици
Джуджето и империята на злото! Не съм очаквал руснаците да са тошкова зле някакво стадо с липса на интроспекция или ретроспекция и дп там
172
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Руският политик Григорий Явлинский беше политик преди 30 години по времето на ЕБН-алкохолика. Сега е кръгла О.
171
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски търси всякакви начини да спечели поне нещо, и това е правилно. Нахлуването в Курска област можеше да е верния ход. Явно разчиташе руснаците да си прехвърлят войските от Донбас към Курск. Ама в Русия не му се вързаха. И пак продължава избиване на хора и от двете страни. Време е Украйна да се предаде, щото вече е изпробвала всичко.
170
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Първи нападаш, те ти отвръщат и накрая търсиш отмъщение... :)) Типично злобно малко човеченце с коплекс за малоценност :))
169
9
 
4
 
! Отговори
post-truth преди 4 седмици
да бе, знаем, че зеления иска мир. той така искаше да подпише Мински споразумения 2, Истанбулски споразумения 2 и т.н. и протакаше колкото да получи още военна помощ. така слушахме и как няма техника за 14 бригади, и седмица след това 8 влязоха в РФ, за да "подсилят преговорната позиция" на "президента на мира v.2.0" (първия беше Потрошенко).
168
2
 
14
 
! Отговори
АсамблеяЗнаме намира преди 4 седмици
руснаците - най-миролюбивата нация. От първият ден на сво *** иска мир, но украинците се инатят!
167
4
 
15
 
! Отговори
ти да видиш преди 4 седмици
Някак си много "случайно" стечение на обстоятелствата,аха аха да седнат на преговори,изведнъж бойното поле се прехвърля на съвсем друго място,"не планирано",просто се случи преди опитите за преговори......
166
13
 
13
 
! Отговори
Ром"с преди 4 седмици
статията означава самоедно-страх от Русия за да не вземе да воюва както си трябва и на Украйна да им се види "горно-нанадолнище" това влизане в Курска област.Украинците унищожиха 3 моста вече в Курска област,а руснаците един мост не искат на Днепър да унищожат.Работа става напечена в световен мащаб и това няма да е както в киното ,ние сме от правилната страна (коя правилната ?) и ние ще оцелеем.Това не го ли го разбират бг гринговците ?
165
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
По- просто същество от българският русофил на земята не се е раждал!
164
6
 
20
 
! Отговори
Вижте снимката! преди 4 седмици
Огледайте подробно физиономията на Владимир Путин! Тесни, присвити очи, изпъкнали скули, тесни устни - типични черти на Монголоид! Там някъде назад във времето някой от Златната орда е поставил Родоначалието му!
163
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радев защо не говори вчера за мир
162
27
 
16
 
! Отговори
Факт преди 4 седмици
Русия прабва дани отърве от фашистите в Украйна, иначе ни чакат тежки времена.
161
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Отмъщава на руснаците
160
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Супер, това беше целта на украинците. Да немогат да договорят нещо с тръмп. Сега ще продължат да *** руските фашисти
159
17
 
11
 
! Отговори
Хи хи до 217 преди 4 седмици
Да живее Путин, най големият враг на Русия !
158
18
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-големия враг на Русия е Путин. Факт!