Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението

Всякакви надежди се сринаха с нахлуването на Украйна в Курск
19 авг 2024 22:02, Нели Христова
267
Мирът вече не е в дневния ред на Путин, той се фокусира върху отмъщението
Снимка: БГНЕС

След началото на операцията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курската област преговорите за мир вече не са в дневния ред, а Владимир Путин се фокусира върху отмъщението, коментират в редакцията на американския вестник The New York Times.

Изданието пише, че в навечерието на операцията президентът на Украйна Володимир Зеленски е дал множество сигнали за готовност за преговори: той лично обяви възможността за прекратяване на войната през тази година, изпрати външния си министър в Китай и проведе редица международни срещи, "на които той се надяваше да привлече подкрепа за позициите на Украйна и да проправи пътя за по-широко споразумение“.

Тези инициативи бяха в рязък контраст с предходните две години, когато Зеленски отказа всякакъв намек за отстъпки към Русия.

Но атаката срещу Курската област "разби на пух и прах прогнозите, че двете страни могат да се придвижат към прекратяване на огъня“.

Сега "Киев прави рискован залог, че инвазията ще му даде нови лостове за сключване на изгодна сделка с Кремъл“. Двама бивши руски служители обаче твърдят, че перспективите за преговори за прекратяване на огъня са станали дори още по-далечни. Според един от събеседниците на изданието, че сега Путин е фокусиран "не върху мира, а върху отмъщението".

Украински официални лица подчертават пред NYT, че гореспоменатите публични думи на Зеленски, съчетани с тайното планиране на офанзива в Курска област, "са две части от една и съща стратегия“.

Но "далеч не е ясно дали комбинацията от военен и дипломатически натиск ще проработи с Путин, който досега се е сблъсквал с политически и икономически пречки у дома и е показал, че е готов да направи големи разходи, за да победи Украйна“, се казва в статията.

Руският политик Григорий Явлински, който се срещна с Путин миналия октомври, за да настоява за прекратяване на огъня, твърди, че има надежда за прекратяване на боевете тази година. Но според него тя се е сринала след настъплението на ВСУ в Курска област.

"Събитията, които току-що се случиха, намалиха всички тези шансове, те ги свалиха напълно от дневния ред“, обобщава Явлински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от Русия
Глас от САЩ: Атаката на Украйна в Курск е провокативна и глупава
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
21
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Какъв мир? Зеленски оряза всички шансове по направление мир. И то не от вчера.в украинската конституция е записано като засон, че никакви преговори с Русия няма да се водят. Пак Путин се мъчите да изкарате виновен. Слабо, много слабо...
156
19
 
22
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 седмици
Освем да напада и отмъщава , Путин може ли да направи нещо полезно за Русия ? За сега НЕ. Срина я тази огромна държава. Вътрешен враг.
155
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин е Хитлер от алиекспрес.
154
15
 
22
 
! Отговори
Шефрет преди 4 седмици
Скоро ,когато Укрия приключи малкото оцелели тяхно мъже ,а и Тея де по аватарите си слагат жълто- синият парцаал ще се надпреварват с жените си ,кой да ни направи първи по един свиирчок
153
9
 
15
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 4 седмици
Украински козел се опита с рогата си да пробие тунел под Урал.Скалата оцеля,козелът не.
152
10
 
8
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 4 седмици
Абе чебурашки, жените ви подмокрят ли се като видят Путин:))))))))
151
15
 
2
 
! Отговори
Третият Храм преди 4 седмици
И Путин е част от играта и не работи за Русия, а за юдео-ционисткия елит! Русия ще изгуби по много унизителен начин, защото така искат евреите, които планират и плащат!
150
13
 
10
 
! Отговори
Мужик преди 4 седмици
Време е дpътoто жyже да отива в пъклoто и да се свършва вече с цялата тази пpoзтoтия. За него друг път няма, ще си хортуват там със Сталин, Хитлер, Чеушеско, Садам, Кадафи, Бен Ладен и другите зли сатpaпи.
149
14
 
12
 
! Отговори
Кой ще си отмъщава? преди 4 седмици
Украинците или руснаците, които убиха повече от 1 000 украински деца, осакатиха повече от 1 000 други деца и отвлякоха 100 000 деца за бъдещи еничари. Да не говорим за стотиците хиляди убити мирни украински граждани. Отмъщението на крепостните агресори ще доведе само до едно: изчезване на Империята на злото от картата на света...
148
6
 
2
 
! Отговори
ароматния пръч преди 4 седмици
За Лустрация мечтаят лустрираните по рождение.
147
12
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 4 седмици
С вертолети МИ 28HM руската армия е помляла сума ти танкове и жива сила тая нощ.
146
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До АнонименКаква "лустрация", "лустрацията" може да си я закачиш отзад, ти може би си някой пенсионер!
145
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Направете нещо, помогнете на украинците да се отърват от Киевската хунта, нещата са страшни, няма да пиша какво са решили Киевските престъпници, което чух току-що, но тази Киевска власт, трябва да се изхвърли и да се помогне на руснаците! Извършва се геноцид над славяните, буквално!
144
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
милички отчитате ли че в момента е 4.55 часа и в България само проститутките и ченгетата не спят.И така дерзаите и на вас да ви .. маиката
143
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Той им такова майчицата на Евро умните и красивите, сами се закачат после ревът.
142
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Уж ние така ще ги бием, иначе ще ги бием и накрая големите биячи бити ходят.
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ще миряса.
140
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Събитията в Курск нагъзиха окончателно фюрера Путин. Никакво отмъщение не може да направи Путин. Русия в момента е като котка в ботуш на която се подава само задддника навън.
139
2
 
4
 
! Отговори
дяконЪ преди 4 седмици
2903:60 Скоро Одесанай накрая един германец бе мама му стара ....значи вече имаме в колекцията 15 националности утилизирани....На КУРск имбвлиза методично лека и полека..., като свършат истинските войници искам да видя клавиатурните щракалки
138
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Западната валута се обезценявал ли? Затова ли Китай вече отказа все повече плащания в рубли???