Военната кариера на Сирски зависи от хода на атаката срещу Курск

Скоро ще си покаже дали Курск е майсторски ход или последна грешка
26 авг 2024 21:30, Гергана Попова
137
Военната кариера на Сирски зависи от хода на атаката срещу Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Военната кариера на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски зависи от хода и резултатите от атаката срещу района на Курск, пише британското издание The Telegraph.

Много неприятни неща бяха казани за Александър Сирски, когато той наследи Валери Залужни като главнокомандващ на украинските въоръжени сили през февруари. Той беше твърде консервативен, твърде контролиращ, твърде склонен да похарчи живота на хората си - преди всичко някои украински войници мърмореха, твърде съветски.

Сега дръзкото нахлуване на 59-годишния мъж в района на Курск в Русия промени тази гледна точка - до известна степен.

Вместо да го укоряват, че е упорит, лишен от въображение и жертва животи за безсмислени тактически печалби, той бива възхваляван за планирането и изпълнението на една от най-големите, най-дръзките и досега най-успешните изненади на войната, пише още изданието.

Но този смел, щателно организиран и изключително рискован гамбит предизвика едновременно възхищение и безпокойство.

Мариана Безухла, украински депутат, тази седмица нарече генерал-полковник Сирски украинския Жуков – препратка към генерал Георги, който поведе Червената армия към победа над нацистите.

Успехът в Курск не е безплатен. Украйна губи някои от най-добрите си мъже в битки там. В Донбас руснаците ускориха настъплението и чукат на вратата на Покровск.

Следващите седмици ще покажат дали Курск е майсторски ход, или последна, ужасна грешка. Резултатът може да реши войната. Със сигурност ще реши как историята ще запомни Александър Сирски.

Курск вече промени някои възгледи за него, пише още The Telegraph.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от Русия
Курск, Запорожие: Научиха ли Русия и Украйна урока си след взрива в Чернобил?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Над 1000 000 натовски воиници е загубата в Украйна НАТО немогат да преглътнат загубите медеини *** финансирани от сащ крият истината. Ето макрон го доказа иска да унищожи демокрацията и свободата на словото като *** от сащ
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Russian army2022 - second army in the world;2023 - second army in Ukraine;2024 - second army in Russia.
112
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой от тези военни от цял свят стъпили на територията на Курск няма да излезе жив от там и стават им дни живот в една абсурдно измислена военна акция която е ясно как ще завърши.
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да го разкарат още сега )))
110
4
 
11
 
! Отговори
Нато преди 2 седмици
Поляци, французи и афроамериканци се бият в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курското направление, разказа руски военен с позивна Зема във видео, предоставено от руското министерство на отбраната, съобщава ТАСС.Както съобщи по-рано заместник-началникът на Главното военно-политическо управление на руските въоръжени сили, командирът на специалните сили "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудинов, сред наемниците в Курското направление има действащи военни подразделения на страни от НАТО.
109
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Военната кариера на Сирски зависи от това колко бързо ще се превземе Покровск и до къде ще стигнат руснаците след това върху рухналата отбрана в Донецк!!!
108
3
 
14
 
! Отговори
емо преди 2 седмици
ако военната кариера на руснака сирски зависи от авантюрата в курск, то той вече е пътник.
107
5
 
18
 
! Отговори
Шолц преди 2 седмици
Курск е добро място за битка. Юруша на укритие доведе до тонове натовско желязо, станало за скрап и вече 2000 укри върнати в чували от "екскурзията" Курск, а още около 4000 "преселили" се вовеки там, които няма и да ги намерят.
106
24
 
7
 
! Отговори
Футурелов преди 2 седмици
Друго не знам, ноуркаински журналисти необезпокоявано се разхождат по новоосвободените курски територии и берат интервюта от освободените укро говорящи там, които се оказаха не малка част, въпреки вноса на пришълци цели 80 години с цел да претопят укроговорящото население. Ей това си чист геноцид на рушко-сувецките власти. Но нищо китайците ше ги оправят баш как си требе тия тарикати.
105
4
 
5
 
! Отговори
0808 преди 2 седмици
До От социалките - При назначението си Сирски, който е руски възпитаник бе наричан от войниците - кървав сатрап, Жуков защото и той като Жуков казващ Они русские матеры " снова родят солдат не жалеше войниците.
104
1
 
0
 
! Отговори
sherlock преди 2 седмици
..."твърде съветски"(!!!!!????)
103
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В момента цяла Украйна пак е под въздушна тревога. Май ще се повтори вчерашния ден.
102
1
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 99 "Там зарплата от 3000 до 8000 евро" - те надминали Австрия по заплати бе!
101
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Какво ни интересува нас военната кариера на Сирски, тази на Зеленски или въобще какво ни интересуват украинците? От 3 години ни убеждавате колко трябва да се тревожим за тези морално и ментално осакатени фашисти. Такава е западната повеля, но бъдете малко по-умерени. Нищо не дължим на украинците, но за 3 години те доста ни задлъжняха.
100
5
 
17
 
! Отговори
Желязов преди 2 седмици
Така е: Че то САЩ воюват с Русия. Сирски е дал траншеите и личния състав. Какво ще направи той без Америка? Зелевски, като на пеленаче, през няколко часа му вливат пари и оръжие.
99
19
 
8
 
! Отговори
Ламаринов преди 2 седмици
Целта на укро есвеото в курск е постигната - стотици пленени срочници за обмен, прехвърлени путерастки подразделения от запорожко и херсонско направление в курско. ЗСУ показаха отново зъби, а кадировците отново духнаха под опашката на руснята и се подиграха с тях. Между другото отново показха колко плиткумни са средностатистическите путерасти - една жена беше супер доволна че затова че мъжа и са го опукали на фронта я компенсират с чанта тетрадки за детето и. Няма други такива *** по света
98
4
 
21
 
! Отговори
Кариерата на Сирски? преди 2 седмици
Ах колко не ми пука за кариерата на Сирски...Всичко се решава от Запада.
97
5
 
16
 
! Отговори
Че то САЩ воюват преди 2 седмици
Че то САЩ воюват с Русия. Сирски е дал траншеите и личния състав. Какво ще направи той без Америка? Зеленски,като на пеленаче, през няколко часа му вливат пари и оръжие.
96
8
 
20
 
! Отговори
komitata преди 2 седмици
Герганчето дето поработила над тоз материал пропуснала да спомене че не Сирски а цял щаб натовски офицери са планирали и дали ход на това начинание което ще с еокаже грешка последна а две бригади вече са н аотвъдното
95
3
 
0
 
! Отговори
Пудела преди 2 седмици
АЙ да се разбират двата хобита,пачки да праят