Гърдев: Протести срещу Зеленски са невъзможни

Украйна вече трета година е във военно положение
27 авг 2024 13:03, Гергана Попова
64

Протести срещу Зеленски са невъзможни. Украйна вече трета година е във военно положение. Има ограничения, които са наложени от западните партньори на Украйна за използване на далекобойните средства. Това заяви политическият анализатор и председател на международната комисия в 46-ото Народно събрание Димитър Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

"Тук се цели успокояване на руското обществено мнение, защото след тази офанзива украинските сили се укрепиха и има опасност от завземането или нанасянето на удари по Курската атомна централа. Ударите са по граждански обекти. Протести срещу Зеленски са невъзможни", каза още той.

"И Русия, и Украйна гонят медиен ефект с войната. Руското политическо ръководство трябва да отговори на един въпрос - защо на третата година от войната бойните действия не ги води в Киев, а ги води в Курск. След изборите в САЩ можем да видим и начало на преговори. Вече има такива заявки. Самият Зеленски заяви, че на следващата международна конференция Русия също трябва да присъства. Виждаме инициативите на Китай, на Индия и на Турция. Липсва инициативата на Европа. Изключителен пропуск", коментира Гърдев.

"Позицията на Доналд Тръмп е ясна. Позицията на Камала Харис се изработва, но можем да си направим извод от нейното поведение, когато беше вицепрезидент. Тя заяви, че ще подкрепя Украйна докато е необходимо. Виждаме как тези послания много бързо се променят след развитието на бойните действия. Американският президент може да засили или да прояви определени инициативи, но курсът, който е заложен, няма как да бъде променен. Всеки един президент, който и да е той, ще иска да получи външнополитическа награда, защото това е много силен ход", заяви той.


По думите на кореспондентът ни в Киев доц. Даниел Бенатов, след най-голямата атака в Киев няма ток поне 10 часа. Токът се изключва доста хаотично и няма сигурност за връзка.

"Предишната нощ към Украйна пристигнаха 236 обекта - ракети и дронове. Има много разрушения в енергийната инфраструктура. Западното въоръжение, което ние имаме, има ограничение, не можем да го използваме на руска територия. Има ограничение за разстоянията, но за тези две години започнахме да произвеждаме своите безпилотни летателни апарати "Камикадзе". Вчера и предишните дни атакуваха военни летища в Саратов и по-далеч", добави още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от Русия
Френският президент Макрон се оказа активен потребител на Telegram
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
4
 
! Отговори
За театъра преди 2 седмици
Защо не водят военни действия в киев а Курск? Не забравяйте, или научете ако не знаете, че русначите са царете на манежа, клоунадата, сценичните ефекти, сценичните превъплъщения. Справка историята, колко пъти са се правили на загубили? Препрочетете историята на героичното навлизане на Наполеон в Москва. И падението на отстъплението, двама по двама,боси в снега, гонени от селяни с пръчки.
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
покрайна е военна диктатура на нео нацисти с нелегитимен ТВ клоун президент
55
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЗАЩО ДА Е НЕДОСЕГАЕМ БЕ ПЪРДЕВ, НЯМА ТАКЪВ РОБ ,А ЗЕЛЕ Е АМЕРИКАНСКИ РОБ КОИТО ДА Е НЕДОСЕГАЕМ
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Урсула и лъсна за-Dniku !EС отива , да заминава !От много приказки , файда ---ЙОК !
53
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руска газ , ама турска , за по-''евтино'' !Защо има ТАРИКАТИ ???
52
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е пак , руска газ , ама --турска !
51
3
 
18
 
! Отговори
Пуделът е объркан преди 2 седмици
Защо реват за енергийната си система,след като в Катар бяха в началото на месеца пред споразумение да не се нападат енергийни обекти и за прекратяване въобще на огъня,но последва нахлуването в Курска област и съответното изявление от Москва,че с тези повече няма да се преговаря.Зеленски явно е решил,че ще победи,но нещата в Курска област а и не само там яко се закучиха.Бау,бау!
50
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен По-скоро 750-1000, мал.о.умнико. Укропитеците навлизат в празна евакуирана територия, няма откъде руснаците да дадат такива жертви, каквито на теб ти се иска. Сега укрите са заседнали в това парче земя и ги прочистват методично. Те се опитват да се крият по горите на малки групи, но руснаците ги ловуват като дивеч. От 11 600 нахлули на руска територия, вече са ликвидирани 7 500.
49
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом говорим за протести срещу Зеленски, значи има място за такива и се страхуваме от такива.
48
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Имаше договорка от миналата година между Украйна и Русия да не нападат електроенергийните системи. Русия наруши вчера договорката. Това развързва ръцете на Украйна да унищожи руската енергийна система.
47
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 46 Ако жертвите на Украйна в Курск са 7500 то това означава че руските жертви там са 75000.
46
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ДО 38 Заради вашия човек Росен Христов който се продаде на Боташ само и само да захрани умиращата Русия с малко деньги от България.
45
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жертвите на Украйна в Курск , надхвърлят 7 500 военни / редници и чужди офицери /!
44
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Зеленски :Кога ще има ИЗБОРИ в Украйна ?
43
2
 
17
 
! Отговори
ъ преди 2 седмици
Не са добре нещата за хунтата, не сварват да погребат труповете на "контролираните" територии в Курска област. Започва да мирише на леш. Що се отнася до началниците, те вероятно ще загубят от тази авантюра - земи, пари, техника... А някои могат и държавите си да загубят. Докато "лидерите" им се занимават да си делят Русия, Германия, Франция и Британия вече се превръщат в халифати.
42
7
 
13
 
! Отговори
ДО 38 преди 2 седмици
До Анонимен ... Я ни сВЕтни , защо наричаме руското гориво ---турско и американско ???
41
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен---38 Май - май , цяла Европа ще мине , на ТВЪРДО ГОРИВО !
40
3
 
17
 
! Отговори
АВе ? преди 2 седмици
До Abe.... Бг-''атлантиците'' , четете повечко !Медиите от САЩ :''САЩ ще РИСКУВАТ ЕС и цала Европа , за да СКАРАТ КИТАЙ и РУСИЯ ...''.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 34 ако все оше етоя номер защо на Олимпиадата нямаше руснаци а имаше израелци
38
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Писна ми и от Зеленски и от Украйна и от украинците.Заради тях изкупуват наши продукти на пи ниска цена ,заради тях се вдигнаха цените на имотите у нас и разбира се не само заради това но и заради това че нашите политици поставят интересите на българите под тез за украинците.Писна ми от това наше недомислие да тъпче елитът народа а той да си трае заради интереса на Зеленски