Руските атаки над Украйна продължават в цялата страна

Вчера Москва извърши масирана атака срещу украинската електропреносна мрежа
27 авг 2024 07:37, Нели Христова
192
Руските атаки над Украйна продължават в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти издадоха нови предупреждения за въздушни нападения в цялата страна, тъй като руски бомбардировачи се издигнаха в небето.

Това съобщение идва само ден, след като Москва извърши масирана атака срещу украинската електропреносна мрежа, предаде АФП.

На 26 авуст Русия изстреля стотици безпилотни самолети и ракети срещу Украйна, като уби най-малко четирима души и засегна вече отслабената енергийна мрежа на страната, съобщиха официални лица.

Руската атака предизвика широко разпространени прекъсвания на електрозахранването и дойде, след като Киев заяви, че е постигнал нов напредък в нахлуването си в руската Курска област.

Военновъздушните сили на Украйна потвърдиха „излитането на няколко Ту-95МС от летище Енгелс“ в Западна Русия, което предизвика тревога за въздушно нападение в цялата страна.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че Москва е изстреляла най-малко 127 ракети и 109 безпилотни самолета в "една от най-големите руски атаки".

От тях командирът на украинските военновъздушни сили Николай Олешчук заяви, че са свалени 102 ракети и 99 безпилотни самолета.

Съединените щати и Великобритания осъдиха нападението, като президентът на САЩ Джо Байдън го нарече "възмутително", а британският външен министър Дейвид Лами го определи като "страхливо".

Министерството на външните работи на Германия заяви, че "за пореден път Русия на Путин насища с ракети жизнените линии на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от Русия
Арестът на Павел Дуров е безпрецедентно събитие: До какво ще доведе?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
28
 
! Отговори
до 110 преди 3 седмици
Повечето украинци всъщност са руснаци. Но Киевската фашистката клика около Зеленски е узурпирала властта.
97
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо всички украинци говорят на руски? Нали уж си имат някакъв там техен си език. Или още не са го научили?
96
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дълг на всеки руснак е да защити рускоговорящите в Донбас.
95
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Укрите не трябваше да ръчкат руската мечка. Намазаха им ските и ги пуснаха в пропастта. Ще се затрият, за да угодят на САЩ. Скоро да се говори за Украйна ще е все едно да се говори за Прусия...
94
3
 
27
 
! Отговори
Факт преди 3 седмици
Никакво съчустие и милост към украйнците,те избраха антихриста Зеленски и те си го търпят сега,който ни докара беди и криза.
93
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
масирани атаки с дронове включително и Киев. В Киев имаше взривове въпреки работата на ПВО. Украинските Телеграм канали Труха, Киев сейчас и др. призоваха да не се правят снимки и видеа но въпреки всичко има качени. Пак са ударени много складове с боеприпаси и бази за дислокация на наемници. Героите нещо взеха да се изтеглят от Харков има недостиг на пушечно месо и се вижда
92
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна разпраща призовки на десетки хиляди Украинци избягали от конфликта и почиващи си по СПАтата и курортите в Западна Европа. Такива ги арестуват и по бързата процедура ги екстрадират обратно към родината им където след 1 седмица обучение ги хвърлят на фронта да гинат в името на това върхушката в Киев да продължи още седмица още две да усвоява военните помощи на ФАЩ и компания. В Ирландия например се знае за поне няколко такива случая. Метат ги кат съчки в огъня!
91
5
 
24
 
! Отговори
До 99 преди 3 седмици
Тя нощ ли сънува "мобилизация" бе ?!!Защото Русия е правила само една единствена - есента на 2022г.
90
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ЗЕЛЕНСКИ - ЩЕ СЕ БИЯ ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ ЩОТО СЪМ Т ЪП НАРКОМАН ФАШИСТ! НАКРАЯ ЩЕ МОБИЛИЗИРАМ И ДЕЦАТА.
89
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А иначе кремълското ченге питаше защо нямало съчуствие по света за Курск.
88
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
След победата на Русия украинците отново ще живеят добре, ще ядат месо, пшеничен хляб, мляко, яйца, пресни плодове и зеленчуци, ще карат хубави коли и електрически и бензинови който какво му харесва, а ЕС ще ядат червеи и скакалци и изкуствени смески вместо зеленчуци, и ще карат колела и тротинетки.
87
26
 
6
 
! Отговори
до 95 преди 3 седмици
А в Кремъл как е, бе миличък бедняко? М? Я кажи? Защото великата втора в света прави четвърта мобилизация в момента. Редовната беше изтрепана до крак от ВСУ, редом до на Кадиров ахмат силите и разни затворници, кубинци и венецуелци. Всичко деца от селата. Защото на големците децата никой няма да ги пипне, както и полезните за общество и икономика- лекари, учители, програмисти, архитекти, които плащат сериозни данъци. Нещо като тука- русофилите сте първи на фронта хахахахаххаха
86
4
 
27
 
! Отговори
Курск преди 3 седмици
Руснаците не само минираха границата и пътя за отстъпление ами вчера разрушиха и жп линиите за доставка на подкрепления до границата в Суми ... сега просто бавно и методично ще избият украинските самоубийци пратени на сигурна смърт от киевските нацисти ...всичко това само за да си спасят кожата Сирски и Зеленски
85
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Вече украинците в чужбина не протестират за повече оръжие, а против зеленски
84
3
 
22
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Нужно е Русия да започне да действа като Израел в Газа и тогава хунтата в Киев ще се предаде и света ще си отдъхне.
83
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Зеления ги прецака да се бият вместо мамините синчета на богатите. Както и в бг - един бачка хамалин, а синчето на чорбаджията кара ферари и в парламента.
82
1
 
20
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Вярно не , дано тия ударените F-16 вчера не са били от нашите че ще чакаме още 10 години за нови :(
81
3
 
25
 
! Отговори
до 92 преди 3 седмици
Русия вече е минирала района на границата. така че реално силите на Украйна са в обкръжение. Колко време ще издържат преди да бъдат унищожени ще видим. Но пътят назад вече е миниран.
80
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Руснаците не оказват съпротива на бандеровските нашественици при Курск и това е част от стратегията. Чакат ги да влязат още навътре, след което ще им отрежат пътя за отстъпление и ще ги изпържат със Солнцепек
79
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путин бил глупав, Русия - бедна и безпомощна...е, за какво тогава ги мразите, явно са безопасни! Кой го е страх от слаби? Омразата се ражда от страха!