Руските атаки над Украйна продължават в цялата страна

Вчера Москва извърши масирана атака срещу украинската електропреносна мрежа
27 авг 2024 07:37, Нели Христова
192
Руските атаки над Украйна продължават в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти издадоха нови предупреждения за въздушни нападения в цялата страна, тъй като руски бомбардировачи се издигнаха в небето.

Това съобщение идва само ден, след като Москва извърши масирана атака срещу украинската електропреносна мрежа, предаде АФП.

На 26 авуст Русия изстреля стотици безпилотни самолети и ракети срещу Украйна, като уби най-малко четирима души и засегна вече отслабената енергийна мрежа на страната, съобщиха официални лица.

Руската атака предизвика широко разпространени прекъсвания на електрозахранването и дойде, след като Киев заяви, че е постигнал нов напредък в нахлуването си в руската Курска област.

Военновъздушните сили на Украйна потвърдиха „излитането на няколко Ту-95МС от летище Енгелс“ в Западна Русия, което предизвика тревога за въздушно нападение в цялата страна.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че Москва е изстреляла най-малко 127 ракети и 109 безпилотни самолета в "една от най-големите руски атаки".

От тях командирът на украинските военновъздушни сили Николай Олешчук заяви, че са свалени 102 ракети и 99 безпилотни самолета.

Съединените щати и Великобритания осъдиха нападението, като президентът на САЩ Джо Байдън го нарече "възмутително", а британският външен министър Дейвид Лами го определи като "страхливо".

Министерството на външните работи на Германия заяви, че "за пореден път Русия на Путин насища с ракети жизнените линии на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от Русия
Арестът на Павел Дуров е безпрецедентно събитие: До какво ще доведе?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Хохльо /128/, поляците вчера "следили" руски Дрон в продължение на цели 33 минути в полското въздушно пространство ама не го свалили. Следили са го с радари, вдигнали своите F-16, за да го прихванат, но "високотехнологичните" ефки никак не могли да го намерят в полското небе. След 33 минути на дрона му свършило горивото и той се разбил.
137
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Слава России
136
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нижная Подсветка :): "... да чакат касетките с подаръци с надпис "От Донбас"..." - Най-актуалните надписи на крилатите Калибри, изстреляни от кораби на Черноморския флот, са "за Дуров".
135
4
 
25
 
! Отговори
тя преди 3 седмици
Няма украйна ,айде да се приключва най-сетне ,че ми писна от тия укри и техните синьо-жълти дрисни !
134
2
 
19
 
! Отговори
ъ преди 3 седмици
От този материал не разбрах нищо, освен че Бай Дън и европейските "лидери" били възмутени. Имало ли е нова атака, като са се вдигнали бомбардировачите? Или продължава да се говори за събитията от оня ден? Впрочем, къде са прословутите F-16, нали едно от основните им предназначения щеше да е точно противодействието на въздушните атаки?
133
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гигантските загуби на Сирски не породиха съжаление нито у американците, нито у немците.. Европейските политици и военни трескаво решават как да компенсират недостига на украински оръжия, в огромни количества загубени от украинските въоръжени сили в района на Курск. Европейските лидери са крайно недоволни от мащаба на загубите на бронираната техника на НАТО, пише Breaking Defense.
132
1
 
13
 
! Отговори
До 131 преди 3 седмици
До той британския министър на отбраната като му каза на Зеленски нагъл неблагодарник не сме ти склад за оръжие и той е някакъв си бачкатор там нали .На , каква дрога си
131
1
 
14
 
! Отговори
До 131 преди 3 седмици
Други просешки лозунги имаш ли, че тия се изтъркаха
130
23
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 126 преди 3 седмици
То и ние чакаме вече трета година да падне Киев,че и Берлин след него,рублата да доминира и все мокри сънища,ама на още си чакаме..чакаме си на плажа и си пием коктейлите. А вие копейките-бачкатори си дърпайте палетите и си пейте Ставай страна огромная хахахах
129
2
 
20
 
! Отговори
До Сът преди 3 седмици
На тая украинска психиатрия ограда няма ли още
128
25
 
7
 
! Отговори
Сът преди 3 седмици
Руснаците показаха,че от тях по-големи терористи няма! След като на бойното поле са 0 и разчитат на тактиката юруш в атака и на количеството солдати,които гинат като мухи,започнаха бомбене по цивилните обекти. Ел.централи, водоснабдяване,болници и т.н. Още от Сталин им е останало,къде изби повече руснаци и от Хитлер! Но за родната копейка-предател няма проблем. Само че знаите,че краят на всеки диктатор е един и същ! А на Русия няма да и е за сефте да се разпадне! А и украйнците ще си връщат
127
2
 
16
 
! Отговори
Хохльо преди 3 седмици
Другите малоyмници поляците вчера "следили" руски Дрин в продължение на цели 33 минути в полското въздушно пространство ама не го свалили ?!! Или са на тежка дрога и там , или са пълни некадърници , или лъжат...как ще лети половин час над Полша бе *** oти пияни ???
126
3
 
13
 
! Отговори
Хохльо преди 3 седмици
Наближава края на туморното образувание Украйна ....до един момент беше доброкачествен ,но вече се превърна в злокачествен и трябва да се действа радикално ...изрязване ,химиотерапията не помогна !
125
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 124 Още малко и ще се разплача.. Възмездието кога да го очакваме,щото 2 години само повтаряте като папагали скоро - скоро. Великото НАТО що спи и търпи руснаците да мачкат хохлите като пластелин,да не би нещо......
124
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Отново хохлите свалиха всички руски ракети...в медиите. Муахахахахаааааа
123
24
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Руският терор върху населението на Украйна продължава. Като разрушава електроцентрали, водоизточници, мостове и цялата железопътна мрежа, това е жесток геноцид от кремълските нацисти към цивилното население на Украй на. Дори фюрерът на е причинявал такова страдание към цивилното население. Но ще има възмездие.
122
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русия потвърди правилото че не умее да воюва, но може да прови гадости. Зеленски няма да остави така нещата и ще натрие носа на Путин, както го прави вече 2.5 години. Така че русофилството да се подготви за много неприятни изненади.
121
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Кремълското. Джу дже се разлюти
120
2
 
16
 
! Отговори
Нижная засветка ! :) преди 3 седмици
да де, ама то така ще е вече... Има лека промяна на тактиката. Военните и енергетични цели, които вчера не са унищожени, се доопраскват днес. А утре... си е утре
119
3
 
21
 
! Отговори
Зеленска преди 3 седмици
Буквално до вечерта на 8 май 1945 след като Хитлер вече се е самоубил по радиото са криели от населението и под звуците на военни песни са съобщавали за германските "успехи" на фронта .. на другия ден Германия подписва безусловна капитулация , но часове преди това пропагандата е продължавала да лъже народа.