Руските атаки над Украйна продължават в цялата страна

Вчера Москва извърши масирана атака срещу украинската електропреносна мрежа
27 авг 2024 07:37, Нели Христова
192
Руските атаки над Украйна продължават в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Украинските власти издадоха нови предупреждения за въздушни нападения в цялата страна, тъй като руски бомбардировачи се издигнаха в небето.

Това съобщение идва само ден, след като Москва извърши масирана атака срещу украинската електропреносна мрежа, предаде АФП.

На 26 авуст Русия изстреля стотици безпилотни самолети и ракети срещу Украйна, като уби най-малко четирима души и засегна вече отслабената енергийна мрежа на страната, съобщиха официални лица.

Руската атака предизвика широко разпространени прекъсвания на електрозахранването и дойде, след като Киев заяви, че е постигнал нов напредък в нахлуването си в руската Курска област.

Военновъздушните сили на Украйна потвърдиха „излитането на няколко Ту-95МС от летище Енгелс“ в Западна Русия, което предизвика тревога за въздушно нападение в цялата страна.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че Москва е изстреляла най-малко 127 ракети и 109 безпилотни самолета в "една от най-големите руски атаки".

От тях командирът на украинските военновъздушни сили Николай Олешчук заяви, че са свалени 102 ракети и 99 безпилотни самолета.

Съединените щати и Великобритания осъдиха нападението, като президентът на САЩ Джо Байдън го нарече "възмутително", а британският външен министър Дейвид Лами го определи като "страхливо".

Министерството на външните работи на Германия заяви, че "за пореден път Русия на Путин насища с ракети жизнените линии на Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от Русия
Арестът на Павел Дуров е безпрецедентно събитие: До какво ще доведе?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Айде сега във външните тоалетни/нужници.
117
3
 
19
 
! Отговори
Зеленска преди 3 седмици
В момента Киев напомня много за Берлин някъде около 6-7 май 1945 г ...
116
2
 
23
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Оня плъx Линдзи Греъм защо не отиде сега в Киев да види какво е красота и вдъхновение ...новогодишната заря на "Таймс Скуеър" е като детски фойерверк пред зарята на Путин :)
115
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това е предсмъртната агония на Русия. Руснаците в европейската част ще стоят без ток тая зима.
114
4
 
28
 
! Отговори
Хах преди 3 седмици
От тази сутрин почти целия Киев е без електричество и голяма част без вода."Ройтерс" съобщава за три мощно експлозии през нощта , ама според хохлите всичко дето летяло към Киев ...било свалено хахах
113
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Малко е. Пълно унищожение
112
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
С какво са се похвалили украинците в курса област? С 5000 убити?
111
3
 
25
 
! Отговори
Слуга на байдън преди 3 седмици
Еми украинците ще пият сега една студена вода.Щото няма ток и не им работят хладилниците
110
6
 
22
 
! Отговори
Българин преди 3 седмици
Русия с втора поредна атака онищожи 120 000натовски воиници разположени в Украйна НАТО са в паника няма червени граници несе знае кога Русия ще започне да използва атомно оръжие голям кеф западни наркомани се пекат и тук в България замириса на западно чеверме яжте гладни укри пратете и на запад
109
2
 
24
 
! Отговори
Нижная Подсветка Вкл преди 3 седмици
да де, ама добре се дават такива картинки от метрото с натъжени украинки, ама още не знаем (а и те също) колко Ф-16 са оцелели след фойерверките
108
3
 
20
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 3 седмици
Ехехехе.Тия хващат ракетите както Бойко Б. Хващаше снежинките още във въздуха.Фламандеца или Англосакса може да се хване на тая лъжа.Балканеца е имунизиран против такис глупости
107
3
 
22
 
! Отговори
Мда преди 3 седмици
Замисълът на хохлите не беше лош стига да можеха да го реализират ... бързо изненадващо превземане на АЕЦ "Курск" което щеше да им даде огромен коз в изнудването на Русия , като бонус - извеждане на руските войски от Донбас към Курск.Руснаците веднага разгадаха плана и не само че укрите нямат никакъв шанс да припарят до атомната централа , ами руснаците ги подпукаха още по-силно на източния фронт
106
1
 
20
 
! Отговори
До 116 преди 3 седмици
На , каква дрога си днес на тая като Зеленски или нещо евтинджос
105
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
По какво стрелят сега, нали на ден 1 от СВО Путин излезе и каза как ВСУ са ликвидирани- цялата ПВО не работи, няма кой да се противопостави на 120-хилядната армия, която трябваше да влезе в Киев. Хубаво де, ама 10к души от ВСУ я разгромиха. И се приключи с нея. После мобилизация и нови 300к. И те си заминаха. После пак и пак мобилизация и така броихме до 1.2м руснаци осакатени до живот, ранени или убити.
104
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофилът пак се пъне да слага минуси... Русофили ми мили, поне купете един платен VPN да сменяте приоритетно IP-тата, а не за 7 минути само 10-12 минуса, че е смешно... Да ви напиша един скрипт да слага автоматично? Че сте толкова неуки, че рефрешвате ли рефрешвате сайта. Относно мобилизацията- тече четвърта в момента. Малко гледайте опозиционни канали и журналисти, въпреки че ги ликвидират. Видя се каква "армия" има РФ- НИКАКВА.
103
4
 
34
 
! Отговори
Нижная Подсветка :) преди 3 седмици
да де, ама руските бойци изстрелват ракета по хотели и почивни станции само, ако там са най-малко 200 укро-нацистита. Иначе е неефективано. Крайно време е "героите" от укро-Вермахта и наемническата им cгaн да спрат се навират в цивилни обекти (училища, болници, жилищно блокове!). Да си правят палатки някъде. И да чакат касетките с подаръци с надпис "От Донбас"...
102
7
 
28
 
! Отговори
Антинатовец преди 3 седмици
Путин като офицер от КГБ прекрасно знае как да води тази война. Той няма бърза работа за вършене а пържи фашагите на бавен огън до като им окапят кокалите.Путин знае че на 5 ноември идва Тръмп на власт и с него войната за фашагите приключва веднага защото няма да даде никакво оръжие за тях.
101
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна това е страна на изкуствено дишане, тотално разорана, обезлюдена и разчитаща на западни подаяния.
100
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Малко статистика от ООН. През 2014 година във Украйна са живее 45,2 милиона души. През 2022 година вече са 41 милион. А до май 2023 година вече са 29 милиона.Смалиха се със още 12 милиона. Като се има предвид че бежанците наброяват 6,5 милиона, си задават въпроса къде отидоха останалите БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИ 5,5 милиона.
99
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А довечера ще прочеетм отново за поредните случайно запалени рафинерии и ГСМ складове на руска територия.