ДКЕВР не видя заплаха за топлото през зимния сезон

"Топлофикация София" да събира по-активно парите си, зове Тонева
Обновена: 5 ное 2013 14:26 | 5 ное 2013 14:17, Веселина Йорданова
8
ДКЕВР не видя заплаха за топлото през зимния сезон
Анжела Тонева. Снимка: архив, БулФото

Не виждам заплаха за зимния сезон, заяви председателят на ДКЕВР Анжела Тонева по повод задълженията на "Топлофикация София" към "Булгаргаз". 

Още по темата

Според Тонева топлофикационното дружество трябва да бъде по-активно при събиране на задълженията на потребителите.

Според нея е добър заложеният в новата Наредба за топлоснабдяване принцип на изравняване на месечните сметки за топлинна енергия, тъй като хората обикновено имат еднакви доходи всеки месец и е по-добре да няма резки скокове в сметките им за парно отопление.

До края на годината се очаква да бъдат приети общите условия както на "Топлофикация София", така и на електроразпределителните предприятия.

Сред промените е записано задължението електроразпределителните дружества да отчитат използваната енергия всеки месец в период не по-дълъг от 31 дни, предаде БТА.

В момента юристите на ДКЕВР проучват как трябва да бъде избран оператор на енергийната борса, след като Електроенергийният системен оператор е оттеглил заявлението си без мотиви.

Тонева съобщи, че вече има внесено заявление от кандидат за борсов оператор, но не пожела да назове името му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Анжела Тонева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ай ноу``Na`62`godini`sam,bezrabotna,s`pensia`160`lv.^te`puskam`parnoto,ne`sam`jivotno`da`umiram`ot`stud,kakto`pla6tat`za`vsicki`zigani`taka`i`za`men.Nali`sa`humanni.```
7
1
 
7
 
! Отговори
независим преди 10 години
Поредната социалистиеска гъска, която месеци наред получава висока заплата , беа да реши един ПРОБЛЕМ вие за *** ли ни взимате?Или както казваше царското *** М.Ковачев, КОЙТО НЕ ИСКА ПАРНО , ДА СИ СМЕНИ ЖИЛИЩЕТО, то , КОЙТО МЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С Топлофикация , да си смени работата , а цариот-СТРАНАТА. Референдум за Симеон Сакс и прочее , дали е цар на България и има ли тук собственост и ако ли не, с първичт кораб в......ЕГИПЕТ..
6
1
 
7
 
! Отговори
УУУУУУУУ преди 10 години
МАЛОУМНИЦА
5
1
 
11
 
! Отговори
leleee преди 10 години
Засега сте късметлии заради топлото време, но след месец-два-когато свие истинската зима.....не ви мисля! ***, които са ви фенове и които ви избраха няма да ви спасят :)
4
1
 
15
 
! Отговори
ай ноу преди 10 години
Въобще не е добре сметките да са на равни месечни вноски и през юли като се върнеш от море да те чакат 90-100лв. сметка за парното. Ние не сме по неграмотни от дамата и можем да си правим сметката.Сега си е най правилно всеки сам да си избира как да си плаща месечните сметки!
3
1
 
15
 
! Отговори
иван преди 10 години
Ами Драгане,и тези ще си ходят през февруари догодина. Тази Тонева и тази мафия около нея какви заплати взимат?Лесно е да призовава монополистта Топлофикация да си събира парите от такива , като нея,ама нека ми вдигнат пенсята и на мен , може да стане.Ама да се отоплявам с климатик или духалка и този ТЕЦ , който ми взима парите за изразходваният ток , да ми носи и друга сметка , за парата ,от която е произведен същият ток , мисля , че няма как да стане. Хайде чао до февруари и МИСЛЕТЕ.....
2
1
 
13
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
"Топлофикация София" да събира по-активно парите си, зове Тонева Как по активно,с шамари ли :) ?
1
1
 
22
 
! Отговори
Драган преди 10 години
ДКЕВР не защитава интереса на гражданите, а на политиците и монополистите. Назначава се от правителството и не е независим орган какъвто трябва да е ! Разследваните от ДКЕВР служители все още не са в затвора ! Данъкоплатците им плащат заплатите и разходите, а те се подиграват с хората.Трябва на всеки 3 месеца да се отчитат пред хората какво точно са свършили. Няма смисъл от държавни хранилки за "наши хора" , ако не вършат работа да се закрият !