Таков поиска оставка на зам.-кмет за организацията на движението

ВАС потвърдил некомпетентността му
20 юни 2024 15:44, Александър Попов
19
Таков поиска оставка на зам.-кмет за организацията на движението
Снимка: БГНЕС

Чакаме оставката на заместник-кмета по транспорт на Столичната община Илиян Павлов, след като и Върховният административен съд (ВАС) потвърди некомпетентността му, заяви председателят на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност и на групата на Местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет Иван Таков.

"Очакваме тази оставка незабавно. Това е един от начините той да понесе отговорност за всичките безобразия, които сътвори заедно със "Спаси София" в центъра на столицата. Арогантното високомерие и самонадеяността им струват на столичани над милион лева. Управлението на София не е училище за ентусиазирани начинаещи момчета, които си правят експерименти на гърба на близо два милиона души в града. Те са избрани, за да работят така, че да улесняват живота на гражданите, а не да го затрудняват и възпрепятстват", обясни Таков.

Още по темата
Според него необмислената и неподготвена реорганизация на движението по улиците и булевардите около НДК трябва незабавно да бъде отменена. "Върховният административен съд не дава предписание какво да бъде направено оттук нататък, затова сега СДВР трябва да разпореди връщането на старата организация на движение, коментира председателят на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС. Това, разбира се, още ще оскъпи грешката на "Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София" (ПП-ДБ-СС) в СОС. Надявам се, че и компетентните органи ще си влязат във функциите, за да може похарчилите напразно общински ресурс да си понесат съответната отговорност", добави той.

Таков бе категоричен, че мерките срещу лъжите на заместник-кмета и на "Спаси София" трябва да бъдат сериозни, тъй като те са си позволили да работят на инат не само срещу органите и правилата на общинската власт, но и срещу гражданите. "За съжаление, нищо не може да компенсира тревогите, нервите и неудобствата на хората, които седмици наред протестираха в центъра на София", завърши той.

По-рано днес ВАС окончателно потвърди, че трябва да се прекрати новата организация на движение по “Витоша“, “Патриарх Евтимий“ и “Проф. Фритьоф Нансен". ВАС остави в сила разпореждане на Административен съд София–град, в което се посочва, че трябва да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столичната община, разпоредени от заместник-кмета по транспорт Илиян Павлов, по въвеждане на нова постоянна организация на движението в София по бул. “Витоша“, бул.“Патриарх Евтимий“ и ул.“Проф. Фритьоф Нансен", чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.

Промените в организацията на движение в центъра на София бяха въведени по време на великденските празници. Те бяха последвани от дни на протести на кръстовището на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Фритьоф Нансен", на живеещи там и собственици и ползватели на търговски обекти в района. На 10 май последва извънредно заседание на постоянната комисия по транспорт към Столичната община. Дни след заседанието на комисията Административен съд София-град се произнесе за въвеждането на новата организация на движението около НДК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Иван Таков
Още от София
Въздушната ни линейка превози германец в тежко състояние
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"За съжаление, нищо не може да компенсира тревогите, нервите и неудобствата на хората, които седмици наред протестираха в центъра на София" - Като за начало безплатен паркинг за 1 кола на семейство за следващите 10 години или опростени данъци до края на годината и тн. Идеи колкото искаш, само желание да има..
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Ицо=== Нали вие от Софето сте били най-умните и карасивите?! Сами си ги избрахте хубавците,от коити сега ревете! И защото сте много "умнички",не сте си направили изводите и на изборите на 9 юни отново ППДБ има най-много гласове в София! Въоръжете се с много търпение и очаквайте следващите им издевателства,това е само началото!!! Те са банда от безродни майкопродавци!!!
17
1
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 6 дни
Организацията на движението в София е пълна скръб. В кв. Разсадника няма излизане за ляв завой към Гешов. Оплакахме се преди години, дойдоха, нарязаха асфалта и зарязаха всичко. Големи некадърници са. Да не говорим за еднопосочните улици - правят ги както им скимне.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоя защо се цупи сега?! Нали точно той и онази нагла ромка напук на Нинова самоволно се присламчиха към мошениците от ППДБ ухото и мис бони,подкрепиха ги и така легитимираха крадците! Плеснаха с ръце и се прегърнаха,въпреки хилядите заклинания ,че това няма да се случи! И всички дружно си увеличиха заплатите десет пъти! Безсрамни мизерници!!!
15
2
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 6 дни
Сам казваш,че има разбити тротоари,които не са поправяни от десет години.АмимщБорисив четири години и Фандъкова 12 г защо не ги поправиха?Зулумите на ГЕРБ в София не могат да бъдат поправени за десетки години,ако ще и Господ да слезе
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Очевидно следва да има уволнени , както очевидно следва прокуратурата да повдигне обвинения за злоупотреба със обществени средства. Политическата отговорност май няма кой да поеме-партията чийто креатури следва да носят отговорност де факто се разпада.
13
1
 
6
 
! Отговори
Таков, преди 6 дни
А защо мълчиш,че от 2017 г.Фандъкова е оставила София без план за трафика?
12
3
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 6 дни
Спаси София като тръгнат да връщат милиона, да върнат и нервите и парите за бензин на всички в тая зона където от месеци обикаляме като гламави да търсим парко места и да си седим в новосъздадения трафик. И не, това да хвана колелото, не е избор за мен. Ще ми го откраднат на втория ден. Каквото и да си мислят СС, тук не е Копенхаген не е Амстердам.
11
4
 
9
 
! Отговори
158 преди 6 дни
Пълен провал на ППДБ по всички фронтове..
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоя не беши ли внук на Пеко Таков член на БКП и на Политбюро по времето на Тодор Живков )))а тя софиянци браво на вас а Терзиев е внук на генерал Терзиев член на Политбюро на БКП ))
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Пффф, оня пияния от ППДБСС дето бил от комисия по безопасно шофиране не е подал още оставка и се криеше в дупката си.. вие искате оставка на заместник кмет.. оптимисти :)
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Знаете ли че в Столична община няма пари за поправяне на уличното осветление? Подавам сигнал до общината че не работят лампи по улиците и нямат пари да ги сменят. Представяте ли си...
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Има тротоари в София които са разбити и не са поправяни от десетки години. А тия сега тръгнали да дават пари за някаква абсурдна реорганизация на движението. Това е тотална некомпетентност.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Малееее комунистическите внуци се изпокараха. :-(
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не само оставка а да влиза в затвора за това безобразно харчене на пари. Сега освен че парите са похарчени ще трябва да се дават още пари за да се възстанови предишното положение.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ся остава внучката на Цола Драгойчева да се иззходи.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тоя ром какъв е внук на комунистическия заппъртък Пеко Таков ли?
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Що бе, джанъм? Момчето е много добро и честно, европеец и атлантик. В София нали всички са атлантици, що така сега?
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Иван Таков дърт комунист - унук на Пеко Таков :)))