Майка и син избиха зъбите на шофьор на "паяк"

Зачестявали случаите на насилие над общински служители
24 юли 2024 08:40, Петър Бойчев
109
Майка и син избиха зъбите на шофьор на "паяк"
Снимка БГНЕС

Майка и 16-годишният й син пребиха общински служител, докато вдигал колата им. Мъжът твърди, че бил нападнат от непълнолетен младеж, докато репатрирал излязъл от движение автомобил. Впоследствие дошла и майка му и се стигнало до бой. Общинарят е с наранявания по лицето и тялото, и с избити зъби.

"Когато отидохме да вдигнем автомобила, дойде една жена, която каза, че е собственик, заплаши колегата ми, че ще го бие, напсува го няколко пъти. След това заплаши и другите колеги от паяка. Казах им да спрат репатрирането и колегата да се обади в 9-о Районно. След 10-тина минути дойде синът на тази госпожа и попита защо искаме да вдигнем колата", спомня си жертвата на побоя. Патрулна кола е дошла след 10 минути, твърдят от NOVA. Потърпевшият обаче отрече и подчерта, че полицаите дошли след около 25 минути от обаждането.

Служителят обяснил на тийнейджъра, че колата няма ГТП от 2019 г. и има заповед на кмета тя да бъде преместена. Това трябвало да се случи преди година, но собствениците скрили колата. "Той ми каза да не я вдигаме и ми нанесе удар в слепоочието. След това се сбихме, а майка му и още една жена ме хванаха за кръста и започнаха да ме дърпат. Паднахме и при ставането младежът ме удари и ми изби зъбите", допълва потърпевшият, който пожела да остане анонимен.

Собственичката на колата и синът продължили с обидите, псувните и заплахите. "Казваха, че ще ни убият, че ще ни унищожат", твърди мъжът. След като дошли полицаите, дошла и дъщерята на собственичката. По думите на бития тя, без нищо да каже, се опитала да го ритне между краката.

Кметът на район "Люлин" инж. Георги Тодоров отбеляза, че подобни случаи зачестяват. Наскоро служители в озеленяването били нападнати при опит да косят трева. И напуснали. "Сега колегата е със средна телесна повреда. Настоявам полицията и прокуратурата да си свършат работата", каза той.

Автомобилът е бил преместен от собствениците му, въпреки че е спрян от движение за неминат преглед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 68 "Какво е виновен служителят?" Абе ти мани това "Какво е виновен служителят?"... С тая мантра през ковидната история и локдаун ни наложиха и на лyди кaлинки ни правиха, само защото видиш ли те не са виновни, а "изпълняват заповеди"... Бегай с това!
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 67 - И осевен това ти казах, че има принцип на работа. Дали е спазен или не, е малко ненужно да гадаем. Фактите са, че двама дули са наоаднали и причинили телесна повреда на лице, изпълняващо служенните си задължения. Останалото са ненужни емоции.
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе то и на мен всички коли на новософиянци ми пречат, ама не пискам да ги вдигат. Ето тия дни си мислех, сега през лятото като няма хора и е празна столицата, всички са се изнесли, ако се махнат и паркираните коли, почти ще заприлича на София, която помня от детството ми. Викам си, не могат ли да ги задължат поне лятото като не са тук, да си паркират колите някъде извън града, да си спомним каква беше София преди да я налазят всякакви. Ама това е, не можеш да махнеш всичко, което ти пречи
58
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 73 - Ооо не! Просто спри с тея глуписти и поезии. Администряцията нито е съд, нито прокуратура, нито полиция, нито ДАНС - имаш връзка с дадено лице, само пп адрес и телефон, ако са го дали изобщо. Най-лесно им е, да игнорират всичко и после да кажат "ооо, но ние не знаехме". Докато не излезе пълната информация за тоя случай, не се опитвай и ти "да редиш света" илинкаквато глупост изцепи!
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 73 "това се слупва след няколко неупешни опита, да св свържат с хората" Само че това е само предположение, с което искаш да подредиш света в представите си. А истината е, че ако са искали да намерят хората, щяха да ги намерят.
56
0
 
2
 
! Отговори
73 преди 1 месец
Защо минус? Докато е излезе цялата информация, е трудно да се каже, защо и как се е стигнало до тази ситуация.
55
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
" така "идвам и ти изхвърлям нещо щото ми пречи" си е наглост и безочие! " - Другия път, да си паркира колата на входа на София ...
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 71 - Не знам конкретната ситуация, но попринцип това се слупва след няколко неупешни опита, да св свържат с хората или да ги накарат, да наоравят нещо.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ти си селянин и имаш двор, но идва някое гражданче и си паркира вътре колата. Имаш ли право да преместиш чуждата кола от двора си или нямаш???" - Колкото и парадоксално да звучи - освен ако не застрашава живота ти, нямаш ...
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не е ли по-културно, преди да местят такъв автомобил да предупредят собствениците и да им дадат срок, в който те ако искат да си го преместят? Ако не искат да се занимават и са го зарязали, тогава да го вдига паяк. А така "идвам и ти изхвърлям нещо щото ми пречи" си е наглост и безочие! Некои са си помислили, че всичко им е бащиния! Разберете се с хората и няма да има проблеми!
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 62 - Какъв СССР те гони бе? Ако това се беше случило преди 40 години, майката шеше вече да е в затвора поне с 5-6 години присъда, а синът щеше да е отнет и да изкара до пълнолетие в ТВУ, а после щяха го засилят в строителни войски директни.
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 67 - Един път набарх един такъв. Плати ми и глобите и всичко :)
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имена, снимки, етнос?!
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисля че за трупане на промишлени отпадъци по улиците има глоби не само преместване.
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има една гербаджийска група в клюкарника в която се занимавст само с това да снимат колите на хората и да доносничат и да насочват паяка към тях, съответно са си получили боя, то на хората им писна.
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По тъпо от тази причина не е минавал ГТП, не може да има. Ако не са плащали пътния данък и го държат паркиран върху публична или частна общинска собственост е законно и разбирам да го вдигат колата.
45
1
 
6
 
! Отговори
Погрешна преди 1 месец
кадрова политика - ако наемаха само беззъби работници, това нямаше да се случи!
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
така е 3 бона заплата трябва да се заслужат
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Сайгонската махала, братче, е така. Далеч!
42
11
 
9
 
! Отговори
ПРОГЛЕДНАЛИ ! преди 1 месец
Вече над осемдесет години живеем в русия , след това в съветския съюз и сега пак в русия . Не сме нито в Европа нито сме евроатлантици ! Нито държавните ни служби са се откъснали от съветскоруското си управление и потекло . И главния ни . . . е руснак до мозъка на костите си !!! Побоища и престъпения на всякъде и винаги , а съда само гледа и оправдава или протака делата ! Искате и продължавате да искате съветски съюз и комунизъм . Не сте излизали от него,няма защо да сте недоволни , ето ви го !