"Пирогов": Детето, прегазено от трактор, се подобрява

То пострада на плажа в Созопол
12 авг 2024 11:09, Инна Ангелова
22
"Пирогов": Детето, прегазено от трактор, се подобрява
Снимка: БГНЕС

Състоянието на детето, прегазено от трактор на плаж в Созопол, се подобрява. Информацията идва от болница “Пирогов”, където детето е оставено за лечение, съобщава БНР.

Преди 10 дни 9-годишното момченце бе настанено с множество наранявания в отделението по реанимация на УМБАЛ Бургас. То пострада тежко, след като бе заклещено в хидравличния барабан на почистваща машина на централния плаж в Созопол. Качвайки се на нея, докато работи на ивицата, момченцето губи равновесие и пада във въртящото се устройство, което почиства пясъка.

За 24 часа тогава бе задържан водачът на машината, образувано бе и досъдебно производство. Детето беше транспортирано със "Спартан" до София, за да може медиците от "Пирогов" да го спасят.

Парамедикът Румяна Вълчева и съпругът ѝ Кирил са били първите, които се отзовават на сигнала за драмата на плажа в Созопол.

"За три минути бяхме на плажа. Детето не беше контактно. Веднага, след като тръгнахме се обадих на РКЦ и поисках реанимационен екип да ни пресрещне. Нямаше възрастни с момченцето", разказа днес Румяна Вълчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: детеПироговлечение
Още от София
Кои квартали на столицата остават без вода утре?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И аз през лятотов 20ч съм на плажа/пълнолетен човек съм. При това от поколение то което на 9 години ходеше да пазарува стоеше само вкъщи и ходеше само на училище /. А 9 годишното не е ли достатъчно голямо като види трактор да се пази от него, а не да се мятка върху него в движение??? Проблемът е, че повечето деца не са научени да спазват абсолютно никакви правила.
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
до 20, децата са били придружавани, макар и да не са успели да има постоянен надзор над децата си, все пак това са деца. Дори 2 годишно дете може да ти се изплъзне за секунди. Но е абсолюто ясно, че ако има опасна машина на плажа, трябва или да е затворен, или да е обезопасена или да има човек, който наблюдава. Това е абсолютно нарушение при почистване!
20
1
 
9
 
! Отговори
Някой преди 4 седмици
До 19 А концесионерът длъжен ли е да придружава непълнолетни деца на плажа?9 и 10 годишни деца са били в 20ч.сами безпризорни на плажа.От 08 до 18ч плажа е охраняем-спасители,лекари и други.Децата можеха да влязат и в морето.Не прочетохте ли,че екипа на ЦСМП е потеглил с раненото дете за шокова зала без присъствието на възрастен.Родители и близки е нямало наоколо.Издирвали са ги из Созопол ,за да ги уведомят.
19
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И ако е опасна машината трябва или да се слагат заграждения или да има персонал, който следи около машината. Не съм чувал досега плажът да е забранен за посещение и игра на деца по всяко време. Концесионерът е длъжен да осигури безопасно присъствие на хора, като не се допускат коли, джетове и всякаква моторна техника близо до хората.
18
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Не може всеки по всяко време да чисти с трактор на плажната ивица. Има ли правила този човек, който не е виновен по принцип, защото изпълнява чужди нареждания, но кога му е казано да излиза на плажа да чисти и ако тази машина е опасна, защо барабанът е отворен и няма персонал, който да следи заблудени или палави деца или животни да не машината.
17
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
До Анонимен12 Първо се чете,после се пишат коментари.Иначе се получават неадекватни коментари,вече със 6 минуса.
16
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
соц служби да се разровят около това семеиство що за хора са това имат лиумствен капацитет да отглеждат деца
15
1
 
15
 
! Отговори
, преди 4 седмици
Журналистите пишат гл.уп.ости защото ги мързи да се информират, а разни драскачи винят тракториста. Детето е решило да се повози в прикачения зад трактора контейнер, а родителите са били разсеяни и станала белята. Децата са беладжии по природа, това е нормално, а виновни са изцяло родителите.
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А в линейката не имало дори и родителя му , или друг придружител. На такива трябва да се отнемат ,,родителските права!А иначе водача на трактора е виновен
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 12 - Ахъм, пекло се е детето по 20.30 вечерта, тамън най-доброто време за изпичане. Когато почистват плажа и заравняват пясъка.
12
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи детето се изпичало на плажа и минал трактор и го прегазил? Брей.... какво прави този трактор на плажа, след като на плажа има хора? Какво работи? Да убива хора?
11
1
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 4 седмици
Вземате телефона ан децата си и изтривате тик ток, фей и теб подобни измишльотини дето подтикват децата към това да играт на батман. Качвате му само някоя игрричка и аре. Обаче като не ви пука какво гледа хлапетои така става. Сигурно и ххх разцъкват от малки, да се учат и да изостават
10
0
 
12
 
! Отговори
баба Пена преди 4 седмици
Ами бабата е за тупаник, где е бляла по дедковци и се е задявала а не е гледала. Стискаме палци да се оправи мъника
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама ако оцелее на какво ли ще прилича?
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Дано оцелее детето и се оправи, че ако беше загинало, представям си какъв вой и обвинения щеше да има по тракториста.
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Днешните деца изобщо не са за изпускане от очи. И без това правят каквото си искат без да помислят за последствията и с нищо/никого не се съобразяват. Хлапето да беше помолило тракториста да го повози, пък той ще реши може или не. Аз, на негово място, бих съдил тия трите хубавици майка, баба и леля, дето са се заплеснали в приказките и са зарязали децата да си играят на плажа, все едно са в двора им само заради вдигнатото ми кръвно.
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"За три минути бяхме на плажа............... Нямаше възрастни с момченцето", разказа днес Румяна Вълчева. - А бабата и майката по някакъв тв канал ги даваха, опрадваваха се и се кълняха, че за секундички изпуснали детето. А лошият тракторист направо го е дебнел да го прегази баш в тез секундички. Заради тяхното нехайство и безотговорност хлапето пострада, а и на възрастния човек докараха скъсаони нерви и треперене за чуждото дете.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Звъннете в Пирогов, кажете добре ли е детето. Това е новина. Този сбирщайн дето сте написали е глупав и гнусен едновременноЕгати сгазената новина...
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Безотговорните му родители да платят за лечението и да не съдят тракториста човека нее виновен
3
7
 
2
 
! Отговори
казах ви преди 4 седмици
още онзи ден,знаехи че ще се оправи,на никой българин косъм не му пада от главата,не знам защо непрекъснато хленчите и се оплаквате,намерили,че премерили сте,ако не виждате че живеете като богове проблема си е ваш,но истината е тази,господ трепери над българина като над писано яйце