Христо Стоичков е убеден, че на следващата Олимпиада ще имаме 10 медала

За Стефка Костадинова това е едно от най-успешните ни представяния
17 авг 2024 14:35, Нели Христова
60
Христо Стоичков е убеден, че на следващата Олимпиада ще имаме 10 медала
Снимка: БГНЕС

Убеден съм, че на следващата Олимпиада ще имаме над 10 медала. Това обяви легендата Христо Стоичков пред NOVA.

"Смятам, че на Ансамбъла ни по художествена гимнастика не достигна мъничко да усъвършенства съчетанията си. Тези деца са с голям характер. Видях в погледа им жаждата за победа", коментира Камата в съвместно интервю с примата на българската атлетика Стефка Костадинова.

Той поздрави всички треньори на участниците. "В тях видях искрена обич. Много е хубаво да те прегърнат след успех, но още по-хубаво е да те подкрепят, когато загубиш. Да ти каже: "Следващият път ще си ти”" поясни българската футболна легенда.

"Чух коментари, че нашите спортисти не са българи. Химнът обаче е български, знамето е българско. Нека си отворим очите и да видим, че и другите държави имат чуждестранни състезатели", каза още Стоичков.

Преди дни българинът прие поканата на президента на Световната федерация (ФИФА) Джани Инфантино да бъде част от екипа. Той разказа повече за новото му предизвикателство.

"Това е другата ми мечта, която се сбъдна. След като прекратих кариерата си, в главата ми беше, че трябва да бъда във ФИФА. Новото ми задължение към тази програма е за развитието на детско-юношеския футбол. На Балканите имаме диаманти, но няма кой да ги шлифова”, каза още Стоичков.

Председателя на БОК Стефка Костадинова пък е категорична, че това е едно от най-успешните представяния на Олимпийски игри за България.

"След Токио, очакванията бяха големи. В началото се бях отчаяла, тъй като нямахме медали, но после нещата се отпушиха и в един ден спечелихме пет. Надявам се спортистите да са дали частица самочувствие във всеки български дом”, сподели тя.

А, на българските участници, които не успяха да се преборят за награда, тя каза следното:

"Човек, когато губи, не знае какво печели. Имаше големи очаквания към Стилияна Николова, но е нормално понякога човек да не издържи психически на напрежението. Минала съм по този път. И да критикуваме можем ние, големите спортисти, а не човек, който не е влизал в зала”.

По думите й спортистите ни са най-големите посланици на българщината по света.

Тя разказа за труден за нея момент, в който Камата ѝ помогнал, макар и само с думи.

„Няма да забравя Олимпиадата в Барселона. Не бях добре, имах силни болки в ахилеса. Скочих само 194 см и бях на четвърто място. Чувствах се зле, казах си „Край, спирам да тренирам”. Дойде Стоичков и ми каза с усмивка „Абе, Стефче, какво направи, дъщеря ми ще скочи повече от теб”. И така ми вдигна настроението.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДАНО ДА СА ДЕСЕТ , НО ДА ГОВОРЯТ ДОБРЕ БЪЛГАРСКИ
38
1
 
17
 
! Отговори
Българският МЕНТОР преди 1 месец
Всичко може, всичко знае Ицето!От чушки, зеле...и т.н., до каквото се сетите в България и по света! НЕма празно! Само кинти да падат😀
37
0
 
7
 
! Отговори
Коки преди 1 месец
За тазгодишната олимпиада похарчиха 100 млн. Лв., колко ли ще се похарчат за следващата? И колко ли спорни деятели са наточили зъби да лапат?
36
1
 
13
 
! Отговори
само да попитам преди 1 месец
браво ИЦО алабализми и празни приказки говориш както обикновено след 4 г. не се знае знае ли се!!!!...а много-бройните потребители на твоя работодател КАУФЛАНД дали осъзнават дали и те са убедени че ги правят на Б-алъци със цените където видите ли били сензационно ниски?!?!?...по пазари и малки магазини храни и варива са с по 2 до 5 лева по евтини от "сензационно ниските" цени и те са задължени с ваучери да пазаруват в кауфланд...търг.вериги правят изкуствено високо инфлациявта като дикт.цените
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тарикат селски,върви си прави пачките при търговските вериги и хазартният бизнес и не се прави на на нещо което никога Не бил,Не си и Няма да бъдеш-Българин милеещ за България!!!!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт кюрд със сини очи ментосва за пари :)))
33
1
 
6
 
! Отговори
Бау преди 1 месец
Ас футбола кво стана, бе, Камачо!2 На европейско кога ще ходите? Да е борба, да викнете некой от Дагестан да ви представи, а то- футбол! Може ли да поканете някак си Уганда да играе а България на някое европейско по футбол! Този почин е отличен! Няма нужда да се равива спорт! Просто Асен Василев да даде пари на федерациите, те ще си наемат медалисти от топлите страни и бивш СССР!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дърт кюрд със сини очи ментосва за пари 🇻🇳🤣🇹🇷
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кауфланд явно е прекратил договора за реклама с мангалето,досега ни храни с *качествени*продукти,сега ще ни храни с патриотизъм!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко млади подтикна към хазарта ве кавал , колко футболиста направи.Ходи си поръси главата с пепел
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 19 Викаш при бай Тошо спортистите бяха обгрижвани дотолкова, че после станаха мутри. Верно ли искаш това да се повтори?
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кюрда да си гледа лютениците отдавна е приключил със спорта.
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Kюрдът нещо е позабравил своите думи"България ли?България нищи не ми е дала.България какво ми е дала на мен,нищо,няма да се върна там"Та аз ли съм слабопаметен,или вари го печи го kюрдъ си остава kюрд?
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
за стефка и целия *** това беше - Срамота и Извращение ! даже си мисля ,че са платили на стефка ,та украинката уж подобри рекорда - това е Пълна Лъжа -Ала бала с метъра. А боксьорката ни дето я оставиха да се бие с мъж -Отвратително ,ала Парички вземат покрай нея -стефки,треньори и тн "куфари" в Париж .
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ицко изгърмя ли бонуса в уинбета
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ние от България може и да имаме.. ама ти какъв си в цялата работа, че не мие ясно? Беше в САЩ, после в Испания. Каква е България за теб?
23
1
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До Анонимен21 имайки предвид , че македонците са ти написали азбуката е изключително неуместно да говориш за пазаруване
22
3
 
3
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 1 месец
До Анонимен18 сигурно има неква причина рекламите да са с него, а не с мене и тебе, инж. балкански
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да правим премията за злато милион евро и да отиваме да напазаруваме"българи"от Кения,Етиопия Уганда,Ботсвана и прочие цветни дестинации,тогава можем и да се похвалим с 20 медала и да бръмчим,че тия възчернички"нашенци"са носители на българщината по света!
20
1
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
по млеко с ориз, борчове, домашно насилие, прозточор, серсемлък, крадене и шкембе чорбасъ медалите са ни в кърпа вързани

Спонсорирани публикации