Христо Стоичков е убеден, че на следващата Олимпиада ще имаме 10 медала

За Стефка Костадинова това е едно от най-успешните ни представяния
17 авг 2024 14:35, Нели Христова
60
Христо Стоичков е убеден, че на следващата Олимпиада ще имаме 10 медала
Снимка: БГНЕС

Убеден съм, че на следващата Олимпиада ще имаме над 10 медала. Това обяви легендата Христо Стоичков пред NOVA.

"Смятам, че на Ансамбъла ни по художествена гимнастика не достигна мъничко да усъвършенства съчетанията си. Тези деца са с голям характер. Видях в погледа им жаждата за победа", коментира Камата в съвместно интервю с примата на българската атлетика Стефка Костадинова.

Той поздрави всички треньори на участниците. "В тях видях искрена обич. Много е хубаво да те прегърнат след успех, но още по-хубаво е да те подкрепят, когато загубиш. Да ти каже: "Следващият път ще си ти”" поясни българската футболна легенда.

"Чух коментари, че нашите спортисти не са българи. Химнът обаче е български, знамето е българско. Нека си отворим очите и да видим, че и другите държави имат чуждестранни състезатели", каза още Стоичков.

Преди дни българинът прие поканата на президента на Световната федерация (ФИФА) Джани Инфантино да бъде част от екипа. Той разказа повече за новото му предизвикателство.

"Това е другата ми мечта, която се сбъдна. След като прекратих кариерата си, в главата ми беше, че трябва да бъда във ФИФА. Новото ми задължение към тази програма е за развитието на детско-юношеския футбол. На Балканите имаме диаманти, но няма кой да ги шлифова”, каза още Стоичков.

Председателя на БОК Стефка Костадинова пък е категорична, че това е едно от най-успешните представяния на Олимпийски игри за България.

"След Токио, очакванията бяха големи. В началото се бях отчаяла, тъй като нямахме медали, но после нещата се отпушиха и в един ден спечелихме пет. Надявам се спортистите да са дали частица самочувствие във всеки български дом”, сподели тя.

А, на българските участници, които не успяха да се преборят за награда, тя каза следното:

"Човек, когато губи, не знае какво печели. Имаше големи очаквания към Стилияна Николова, но е нормално понякога човек да не издържи психически на напрежението. Минала съм по този път. И да критикуваме можем ние, големите спортисти, а не човек, който не е влизал в зала”.

По думите й спортистите ни са най-големите посланици на българщината по света.

Тя разказа за труден за нея момент, в който Камата ѝ помогнал, макар и само с думи.

„Няма да забравя Олимпиадата в Барселона. Не бях добре, имах силни болки в ахилеса. Скочих само 194 см и бях на четвърто място. Чувствах се зле, казах си „Край, спирам да тренирам”. Дойде Стоичков и ми каза с усмивка „Абе, Стефче, какво направи, дъщеря ми ще скочи повече от теб”. И така ми вдигна настроението.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Беше прав Батето, че като навкараха цветни във футбола, как да викаш "Българи, юнаци!". И то стана и тук по Агата Кристи "Десет малки не.гър.чета". И кои са спечелилите българи? Дори Карлос Насар е от смесен брак. Просто такива дето само се показвате в реклами за пари, убихте спорта. И вие станахте големи бизнесмени, само че с трици ***.муни не се ловят. През соца, поне условия за масов спорт имаше и спортистите бяха обгрижвани и по лагери и в училищата, само дето пари кеш даваха на избрани.
18
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стоичков вече е на всяко гърне мерудия. Наяде се от Кауфланд и Ефбет и сега иска още да си прави ПИар на гърба на медалистите да може утре други да го поканят да им прави рекламите.
17
1
 
5
 
! Отговори
Майката Стоичкова преди 1 месец
Такова добро дете и възпитано дете е Ицето, лично съм го учила от бебе да псува юнашки. А как само се бие, още ми е синьо под окото...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще има да, като дойдат още украински и руски спортисти ще има да. Поканете и беларуски също..
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами дайте тогава държавата за отдели бюджет от 15-20 милиарда евро с които да привлечем футболни звезди и да си направим един отбор по футбол,жив пример е Саудитска Арабия,нищо че и там и тук футбол няма но има една малка но съществена разлика,те поне имат пари докато ние нямаме!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако внедрим мъже сред жените, може!
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чужденците които се състезават за България и печелят медали били посланици на българщината по света?Ами дайте им по една Лада за златен медал както беше едно време и тогава говорете!
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 9 Така като се гледаш тебе затлъстял чичак, пушещ и пиещ дали може да е добро нивито на спорта в България? И кой е виновен, че си мързелив и не спортуваш? Премиерът ли?
11
1
 
10
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
На този УинБет-чо от кога му запука за децата ?
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Беновска пипа Няма значение откъде са. Нали пише в големи букви BULGARIA на трикото.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ако направим премията един милион лева за златен медал,750 хиляди за сребро и 500 хиляди за бронз може и 20 медала да вземем,това обаче не означава че спортът във България е на ниво а просто си купуваме таланти от вън!
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 5 Гришата Ганчев ще напазарува нови млади борци от Дегестан. За 13000 евро олимпийски медал кво му плащаш.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМАН ОТ УБЕДЕНИ ПРОСТАЦИ В ТАЯ ДЪРЖАВА
6
2
 
7
 
! Отговори
Беновска пипа преди 1 месец
Ако привлечем достатъчно голям брой спортисти от Близкия и Далечния Изток да се състезават за България, можем да имаме и повече от 10 медала. Те ще оправдаят думите на мислителката Костадинова, че са най-големите посланици на българщината по света.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да, да 100 медала ще имаме. Карлос ще избяга за милионите на катарците в Катар, българският Хабиб Нурмагомедов на следващата олимпиада вече ще е на 36 и няма да има сили да участва. Боряна Калейн още отсега се колебае дали да продължи да тренира или да стане треньорка. от римлянчето нищо не става...Кой ще ни донесе медалите? Най-много гимнастичките.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Христо, защо опипваш Дара и мутрите ти я заплашват? Христо, кога ще си покажеш договорите за реклама и платиш данъците?
3
3
 
4
 
! Отговори
Тренирам преди 1 месец
грЕБАНЕ
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Да питам От тебе. Тренирай здраво.
1
3
 
11
 
! Отговори
Да питам преди 1 месец
Ама от български спортисти ли, или.....

Спонсорирани публикации