Тютюнджиите вдигнаха блокадата на "Тракия"

Министърът дойде, усмири ги, сега им обещава
21 дек 2009 13:35,
60
Тютюнджиите вдигнаха блокадата на "Тракия"
Снимка: Булфото

Блокадата от автомагистрала "Тракия" е вдигната, след като министърът на земеделието Мирослав Найденов помоли протестиращите тютюнопроизводители да слязат на място, осигурено от полицията за нормално провеждане на преговорите.

Министърът каза, че води със себе си и експерти и има какво да каже на тютюнопроизводителите.

Още по темата

"Достатъчно пътища са блокирани в страната ни, за да блокираме и една от големите магистрали у нас", каза Найденов.

Той помоли протестиращите да чуят това, което има да им казва, и ако не са съгласни, да продължат протестните си действия.

Найденов обеща да им даде яснота по въпроса кога ще бъдат преведени субсидиите на производителите и в какъв размер ще бъдат парите.

Температурите в Пловдив са минус 6 градуса и тютюнопроизводители от цялата страна въпреки студа стояха повече от 4 часа навън в очакване на министъра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и в знак на благодарност, че новините на турски език остават, тютюнопроизводителите излязоха на протест, за да събарят правителството....българинът никога няма да се поучи от историята си...а българските 'турци' затова не ги и взеха в турция през 89 г....
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
kak varvqt 'pregovorite'? Sha ima li stinki za Koleda?
37
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Ти не прави сметка за парите на пушачите, те са си ги платили многократно! Имаш ли представа каква част от цената на една кутия цигари влиза в държавата под формата на акциз и други данъци?! И от догодина става още повече! Така че, тези пари са платени в пъти, въпросът е, че Дянков иска да си закърпи бюджета, затова не плаща нищо на никого! Поинтересувайте се, на какъв процент от редовните фирми не е върнато ДДС-то?! Но това е неофициално решение, няма нищо черно на бяло и затова, може би журналистите мълчат....или просто продължават да подържат медийния комфорт на Бойко?! Масово, в момента, всички фирми се подлагат на ревизии, за да се отложи връщането на ДДС-то с няколко месца, докато тече процедурата. И не ми обяснявайте, как това се прави с цел да се спре източването на ДДС, и щото финансовата дисциплина се подобрява, защото това са абсолютни глупости! Става дума за фирми, които работят от години за износ, и едва ли точно сега са решили да правят далавери. Причината е безкрайно проста! Единствения начин недуразумението Дянков да закърпи бюджета си и да няма дефицит е този, като не си плаща! Чудя се, от къде ще ги вземе след месец-два, защото не вярвам, някоя фирма да се откаже доброволно от парите, които законно държавата и дължи, или пък да започне един бурен растеж на икономиката, и постъпленията да се заизливат като от Рога на изобилието, но ...явно на него до толкова му стига акълеца! Да закърпим момента сега, пък утре....утре ще му мислим! Ето това е, една малка част от некомпетентостта им, за която става дума! И не виждам нищо червено, зелено, пембено или раирано в тези ми думи! Тук става дума за пари, пък като стане дума за пари, цветовете отпадат автоматически! Колкото и да ме наричате червен или пембен, истината е, че Дянков няма идея как да си събере приходите, затова тотално е спрял да плаща разходите на държавата!
36
0
 
0
 
! Отговори
kadir преди 14 години
prav si brat!!!glasuvahte za boyyko kato mi6ki a sega 6e vi ebne maykite kato kotka xa xa xa
35
0
 
0
 
! Отговори
ТТ преди 14 години
Много си прав ... ще протестират мн ясно ... точно така трябва ... ако не им дадат парите ... пак на магистралата. Не ги е срам!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
miii ti chiiiii go diri pred parlIamenta
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
pitai go tozi tvoi poznat dali e imalo kIbapcheta i pelin? .... maama mu, iztarvah bezplatniq obqd
32
0
 
0
 
! Отговори
Петрол преди 14 години
Правилно са направили! Защо да се спира движението? - така не се решават проблемите, на икономиката. А проблема, с парите е доста сложен. Нали Европейският съюз взе решения дас е намалят субсидите, за този вид отрасли, така, че не е просто да се преструктурира бюджета, въз основа на лични желания и предпочитания. Сега играем по свирката на МВФ и ЕС, така, че не всичко може правителството да вземе като лично решение, без да се съобразява и с тези инстанции. Сложен свят стана, вече.
31
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ето, *** и останалата бойколизка *** (понеже досега чистиха софия и я изчистиха от снега) сега изведнъж се оказа, че са били и на магистралата като платени клакьори срещу бойко :))ей, ама верно господ ви е доста обидил, раздавайки акъла, сигурно нормалното количество за един човек го е дал на двадесетина гербера....
30
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
хахахахабойко имал по-важна работа? ми да, да открие един третокласен път, построен с пари, дадени от станишев, е къде къде по-важно, отколкото да се изправи пред народната любов....ей, аман от бойкогъзоблизци :))
29
0
 
0
 
! Отговори
... преди 14 години
Мой познат,който е участвал в митинга и не е виждал как расте тютюна се похвали,че всичко е организирано от ДПС ,платили са им по 30 лева, организирали са им извозването и храненето.Агитматериалите са ги получили готови предварително.
28
0
 
0
 
! Отговори
непушач преди 14 години
Не пуша и не желая с парите ми на данъкоплатец да се палщат премии за тютюна и други отрови и наркотици! Както е тръгнало да пуснем премии и за хашиш.
27
0
 
0
 
! Отговори
студент преди 14 години
Боййй бе.Нас като ни млатиха пред парламента тези викаха,че сме били наркомани,Бой мамицата им ***.
26
0
 
0
 
! Отговори
Ицо преди 14 години
Да вдигат жандармерията,и бой.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
куку пак си показва червените прашки *** му с ***.
24
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Гсподине , имате ли представа как се изкарват тези " ОГРОМНИ ПАРИ " от тютюна и как се подиграват прекупвачи и търговци с производителите на тютюн???!!!!Алтернативи има , но винаги земеделският производител е "прецакан" , каквото и да отглежда , дали от държавата , дали от разни търговци!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
субсидиране на тютюна се забранява от ЕС,а тия хора да започнат да отглеждат нещо друго,не да повтарят клишето,че нямали алтернатива.Алтернатива има,но ТЕ ТАКА СА СВИКНАЛИ-ОГРОМНИ ПАРИ ЗА ТЮТЮНА+разлика в парите за българи и турци,ЗАТОВА РЕВАТ ТАКА КАНСКИ!
22
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Дуган не спи. Дуган мисли само каква мизерия да направи. То не бяха паметници, дискриминация... Сега и ***, дето 2 думи на кръст не могат да вържат използва.
21
0
 
0
 
! Отговори
P.djuf преди 14 години
Да съборим Тиквата!
20
0
 
0
 
! Отговори
joro преди 14 години
kakvi kumuniagi te goniat ako te pak se varnat 6te stane grajdanska SAMO BOIKO I ATAKA TOVA E ISTINATA