"Тракия" – тотално блокирана от тютюнопроизводители

И в двете посоки движението по магистралата е спряно
21 дек 2009 12:32,
140
"Тракия" – тотално блокирана от тютюнопроизводители
Снимка: Булфото

Затворена за движение и в двете посоки е магистрала "Тракия" при разклона за гр. Карлово.

Причината са продължаващите протести на тютюнопроизводителите.

Въведен е обходен маршрут – Стара Загора–Чирпан–Плодовитово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На мястото са близо 3000 протестиращи от Южна България, една част от които пристигнаха с трактори.

"До 4 декември предадохме тютюна и сега очакваме държавата да плати своя дял в цената му", обяви Юлиян Кенански", председател на Съюза на частните тютюнопроизводители.

По думите му протестът е организиран, след като е станало ясно, че държавните премии, които се изплащат на килограм предаден тютюн, ще бъдат изплатени едва през лятото на 2010 година.

Той допълни, че тютюнопроизводителите заплашват да блокират и митницата на ГКПП Илинден, ако още днес не бъдат изплатени исканите 180 млн. лева премии от бюджет 2010 г.

Още по темата

"Както бяха преведени пари на фермерите и другите браншове, така и ние имаме право да получим пари, иначе ще фалираме", допълни Кенански.

Всеки момент при протестиращите се очаква да пристигнат министърът на земеделието Мирослав Найденов и зам.-министър Цветан Димитров, които пътуват към мястото на протеста. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДОБРЕ БЕ,ЕДНО НЕЩО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА:КОГАТО НАШИТЕ МЛЕКОПРОИЗВОДИТЕЛИ СТАЧКУВАХА, ДОЙДОХА ЧЕНГЕТАТА И ИМ НАЧУПИХА ГЛАВИТЕ,ИМАШЕ ХОРА С КРЪВ И СЪС СПУКАНИ ГЛАВИ.КОГАТО СТАЧКУВАТ ТУРЦИ,НЯМА ПРОБЛЕМ, ЧЕНГЕТАТА СТОЯТ МИРНО.АБЕ КАКЪВ Е ТОЯ ОБРЯЗАН ГЕРБ,ХОРАТА ЗА ТОВА ЛИ ГЛАСУВАХА ?
137
0
 
0
 
! Отговори
тютюнджия преди 14 години
Да взема отношение и аз по коментарите ви: В момента няма излежал тютюн в България, най-евтиното производство на тютюн е при нас- 3 евро на 1 кг., а в Гърция 1 кг. е 12-18 евро, сами направете сметката за каква печалба става въпрос. Проблема е в това, че ЕС иска да регулира количеството на произвеждан тютюн, а иначе Булгартабак е в огромна печалба и с пазари в които други не могат да пробият, бивщия СССр.
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да почват да сеят домати и краставици че вносните вече не стават и за ядене.Може да си изберат и други зеленчуци.Тези май искат с работа от 3-4 месеца и после цяла година да щракат с пръсти гюбеци.
135
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 14 години
Пълно е с бунаци тук,кой разбира,кой не-изказва мнение.Договорите с Булгартабак се сключват с година назад,т.е парите са определени и обещани,най-нормалното нещо е хората да си търсят.
134
0
 
0
 
! Отговори
Той е! преди 14 години
Само така,аз съм с вас!
133
0
 
0
 
! Отговори
yellow преди 14 години
taka e , no kakvo pravime? Samo si govorime po forumite i do tam...revolucia mu e maikata , Boiko bez boi nema da se dade. Svobodata San4o e na vyrxa na kopieto kakto kazva Don Kihot , nali?
132
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Аз ако съм експерт за теб, какви ли са министрите........ хахахаххахахаххаха За теб вероятно са божии същества.
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да им се изплатят парите и да им се каже, че това е за последно! Който иска да отглежда тютюн да си търси купувачи! И аз иска,м да отглеждам опиев мак, но държавата ми забранява т.е. не само, че няма да ми плати, но и ще ме съди за това?! Тютюнът също може да се класифицира като вид опиум, така че хайде стига *** тютюнопроизводители да ми извиват ръцете да им купувам зорлем безперспективния тютюн! Забранете тютюнопушенето най-после-то вреди на всички!
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ми ти бе фасул какъв си да даваш оценки кой къде да ходи ...всеки е свободен да си изрази мнението
129
0
 
0
 
! Отговори
БОБ преди 14 години
До "Бай Кольо, "Куку", "Димитър" и всички другу "експерти".Господа (Другари) що не идете в някое кафене да си общувате по своему. Експертните ви оценки миришат на "червено".Що се отнася до тютюна - ако държавата има ангажимент трябва да се разплати. Ако има затруднения трябва да преговаря с бенифициентите. Друга тема е - за какво да се субси нещо от което имаме свръх производство. Булгартабак губи пазарен дял постоянно, а има залежал тютюн от години.
128
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Да гледат грозде да направят винзаводи... От колко години ви го говорят това. В ЕС тютюн няма да се субсидира. За 8 години във властта ваш Дуган що не уреди нещата.
127
0
 
0
 
! Отговори
Тютюнджия преди 14 години
Драги анонимен. тютюнът е вреден, но по една съдба дава препитание на половин родопи, така че субсидийте за земеделие трябва да се изплащат навреме, а не да се правят на балами хората. Това е единствената им прехрана. Както някои гледат царевица така други гледат тютюн .... простичко е. Това е традиция , препитание и начин на живот за хората там.
126
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
ко праиш ***, отбягваш ме нещо.....притеснен съм.
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тютюнът е вреден, и не трябва да се субсидира производството му!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ткъде -накъде държавата ще плаща! Щом са си продали тютюна, значи имат договор с купувач-от него да си търдсят парите!
123
0
 
0
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Надценяваш ги, Димитре!:)))Кой би си позволил да представи подобна дипломна работа?! Нали директно на поправителен ще отиде!?Това е по скоро едно писмо до дядо Коледа! Искаме разни неща, нямаме никаква представа как да се случат, може ли въбоще да се случат, ние просто си ги искаме! Щото сме папкали и слушкали през годината...и щото Серьожката е виновен!!! Ние не сме като него, ние сме от добрите деца! :))))
122
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
ах, да, и естествено, `кой не скача е червен`....това не е ли `ръководната роля на партията` отвсякъде? само със сменено името на партията?
121
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 14 години
странджа,член първи на старата конституция е в действие :)никой не може и да кихне без благословията на мутрагена бойко :))
120
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 14 години
до kyky:Вярно е - наистина работят по точка 1 и по останалите 81 приоритета, а ти сиспомняш с носталгия за чл. първи от старата конституция...
119
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 14 години
Това ми прилича на зле написана курсова работа. Програма имам впредвид конкретни действия. Това е... кух пълнеж, като Основата на външната политика ще е постоянната връзка с Европейската комисия...........