С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа

Новата цел пред Росен Плевнелиев. Търсят се инвеститори
Обновена: 23 авг 2011 14:44 | 23 авг 2011 12:31,
254
С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа
Снимка: БТА

"Поставяме си нови цели – гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.

"Тепърва държавата ще инвестира в интегриран градски транспорт, и то не само в София", обясни Плевнелиев и отбеляза, че новата цел на правителството е добра възможност за инвестиции на български и чуждестранни фирми.

Министърът заяви, че едно предприятие за производство на локомотиви или трамваи в България ще има всички перспективи да печели държавни поръчки.

"Нали не очаквате държавата или общината да построи завод за трамваи. Частната инициатива е добре дошла. Това, което ние гарантираме, е бъдещ пазар... Ще подменяме и българските железопътни линии. Стартира и програмата на Световната банка за рехабилитация и реконструкция в цялата зона на мрежата", коментира той.

"Ние гарантираме дългосрочна визия и приоритетност. Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство", заяви Плевнелиев.

Още по темата

Двамата с кмета Йорданка Фандъкова подписаха договор за интегриран градски транспорт в София по ОП "Регионално развитие".

Общата стойност на проекта е 62 млн. евро, като 50 млн. от тях са безвъзмездни.

"Повече от година и половина отне подготовката на проекта. Ползата за София ще бъдат 50 нови тролейбуса", похвали се Фандъкова.

"Това, което правим сега относно автобусите, тролейбусите и трамваите, е етап едно... вече работим по етап две не само със София, а и с другите шест големи града на България", обясни Плевнелиев, като поясни, че сумите по проектите ще се удвоят.

"Това е гарантирано, защото МРРБ вижда огромния смисъл, Брюксел също, и ние вече приоритизираме градския транспорт. Смисълът е вече хората да не висят по спирките, да не се блъскат в неклиматизирани автобуси и тролейбуси и всяка градска машина да бъде съобразена и удобна за инвалидите", поясни министърът.

Плевнелиев обясни и действието на т.нар. умни светофари, които ще бъдат монтирани в столицата: "Умният светофар разпознава датчиците, които има във всяка една машина на градския транспорт. Това са над 800 машини, които ще бъдат оборудвани с подобни датчици. 20-те умни светофара на София ще разпознават машините и ще калкулират времето, за което да стоят на зелено, за да може да ги пропуснат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
3
 
! Отговори
мъдрец преди 13 години
До 215Преди да говориш за мизерни пари помоли някой да ти оцени квалификациите.Много говориш, но едвали си свършил нещо полезно за обществото.И помоли някой да ти каже какво е казал президентът Джон Кенеди за това кой какво и на кого трябва да даде.
217
8
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Браво на министъра ,точно от това имаме нужда подобряване на инфраструктурата в страната
216
10
 
9
 
! Отговори
Ивайло преди 13 години
Безспорно Плевнелиев си върши работата отлично! Необходимо е да се изгражда инфраструктура в страната ни, тъй като сме много назад от западно-европейските ни съседки. Радвам се, че ГЕРБ са насочили сили точно в тази посока!
215
8
 
8
 
! Отговори
до 212 преди 13 години
трай бе *** не става всичко за 2 години
214
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този човек дето хванал тен при обиколките по магистралата,изглежда и яко е слънчасал!!!
213
6
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
и колко месеца ще пътувате до бургас най много трипрез другото време от годината може да посетите един спрял град и селските спирки по южното черноморие в каквото ще се превърнат след седмица две
212
3
 
5
 
! Отговори
До № 208 преди 13 години
Ти как я получи тази средна скорост, от 130 км.в час , като има куп ограничения, например в тунелите и други подобни? Средна, а не максимално разлешена!
211
2
 
3
 
! Отговори
до 215 преди 13 години
Ми като се замислиш,и сега дали си образован и кадърен няма значение,все си зимаш 800лв Как ги виждаш нещата?П.П.Не може всички да сме ИТ
210
3
 
2
 
! Отговори
do 210 преди 13 години
Ехааааа,много ги чуваш нещата...Кремена от ЗАГ иска да се запознаете,ако имаш жип!
209
14
 
21
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
Отвратен съм от всички критикари тука! За първи път се строи от десетки години, а някой по-долу ми вика "Росенчо слез от автомобила и виж градските пътища колко са окаяни". Критикари, извинявайте, че Росен Плевнелиев не е Бог да огрее навсякъде за 1-2 години. Дайте да го махнем най-добре и за изпаднем в безвремието от последните 20 години когато баш нищо не се правеше. Аман от критикари, аман!!!!
208
8
 
4
 
! Отговори
Petkov преди 13 години
Добре де, да го кажа така: Няма ги държавните заводи хранилки за мързеливци и некадърници, където искаш не искаш почваш работа на 19-20 години и се пенсионираш пак там.Ама дали си образован, квалифициран и т.н. нямаше значение.Държавата плащаше заплатата и всичко беше на 6.А относно държавните институции, то остана и те да станат частни...И не че да работиш там е голям престиж.По-скоро е унижение.Поне аз няма как да работя там за такива мизерни пари.
207
3
 
10
 
! Отговори
До 210 преди 13 години
Как да няма държавна хранилка? Я погледни що министерства, парламент, агенции и подобни. Те не са ли хранилка?
206
2
 
1
 
! Отговори
Адам Смит преди 13 години
Унтерменшери, като ви построят фабриките къде ще си продавате некачествената и скъпа продукция? Некачествена защото работниците са унтери, а скъпа защото унтерите искат 2000 лева на месец - чисто.
205
10
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 13 години
Строим магистрали. Но останалите пътища са в окаяно състояние. Росенчо, слез от служебния автомобил и се повози с личния дори по София. В кварталите улиците са с кратери като на Луната. Или пък мини по някой друг второстепенен път до някое по-малко населено място. А да, щях да забравя, за окаяното състояние на останалата инфраструктура са виновни кметовете, нали така каза по ТВ преди два дни?
204
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко това е много хубаво, но аз си нямам нито влак, нито кола. А Айшето дава и тя зор на морето да я водя. И аз питам: кога ще мога с каручката за 2-3 часа да ида и аз до морето с Айшето?
203
10
 
16
 
! Отговори
Petkov преди 13 години
Много се кефя на такива призиви - "постройте заводи, фабрики..."Кой да ги построи бре, държавната администрация ли?Това да не ви е КЕЧ-а през 70-те.Няма държавно вече. Няма доживотна работа-хранилка за лентяи.Има естествен подбор. Пазарна икономика.Качествения мат'риял се справя и ходи за 3 часа до морето.Останалите гледат отстрани, като *** пред сладкарница през социализЪма.
202
6
 
9
 
! Отговори
Червен Дрислю преди 13 години
*** кармазъ *** сте, комунист на снимка да видиш - удари му два шамара и скъсай снимката - ми нали всичко, което се построи остава в България, бе *** и недоносени *** - ми умрете от яд - това да не са ви хонорарите на Догана, *** и *** ви !!!
201
3
 
7
 
! Отговори
хаха преди 13 години
205Амии София Бургас е около 400 километра... при средна скорост от 130 км/ч /колкото можеш да караш по магистралата/ за 3 часа ще измимеш точно 390 км... е , сега разбира се, че Плевнелиев малко прекалява? Ти какво очакваш?
200
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
..."да не се блъскат в неклиматизирани автобуси и тролейбуси"... Обещават ни да се "блъскаме" в климатизирани автобуси и тролейбуси. А ако им се повредят климатиците? Тогава какво става? Живи се варим, както е сега в "климатизираните" влакове, без отваряеми стъкла. Кой ли ***, е измислил превозни средства, без отваряеми стъкла? А сградите, без отваряеми стъкла?
199
4
 
1
 
! Отговори
не ми пука преди 13 години
че аз сега ходя за 2: 56 с S--ката