С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа

Новата цел пред Росен Плевнелиев. Търсят се инвеститори
Обновена: 23 авг 2011 14:44 | 23 авг 2011 12:31,
254
С влак или кола – София–Бургас за едни 3 часа
Снимка: БТА

"Поставяме си нови цели – гражданите в България до няколко години да пътуват до Бургас за три часа както с влак, така и с кола по "Тракия", обяви регионалният министър Росен Плевнелиев.

"Тепърва държавата ще инвестира в интегриран градски транспорт, и то не само в София", обясни Плевнелиев и отбеляза, че новата цел на правителството е добра възможност за инвестиции на български и чуждестранни фирми.

Министърът заяви, че едно предприятие за производство на локомотиви или трамваи в България ще има всички перспективи да печели държавни поръчки.

"Нали не очаквате държавата или общината да построи завод за трамваи. Частната инициатива е добре дошла. Това, което ние гарантираме, е бъдещ пазар... Ще подменяме и българските железопътни линии. Стартира и програмата на Световната банка за рехабилитация и реконструкция в цялата зона на мрежата", коментира той.

"Ние гарантираме дългосрочна визия и приоритетност. Инфраструктурата е тотален приоритет на тази партия и на това правителство", заяви Плевнелиев.

Още по темата

Двамата с кмета Йорданка Фандъкова подписаха договор за интегриран градски транспорт в София по ОП "Регионално развитие".

Общата стойност на проекта е 62 млн. евро, като 50 млн. от тях са безвъзмездни.

"Повече от година и половина отне подготовката на проекта. Ползата за София ще бъдат 50 нови тролейбуса", похвали се Фандъкова.

"Това, което правим сега относно автобусите, тролейбусите и трамваите, е етап едно... вече работим по етап две не само със София, а и с другите шест големи града на България", обясни Плевнелиев, като поясни, че сумите по проектите ще се удвоят.

"Това е гарантирано, защото МРРБ вижда огромния смисъл, Брюксел също, и ние вече приоритизираме градския транспорт. Смисълът е вече хората да не висят по спирките, да не се блъскат в неклиматизирани автобуси и тролейбуси и всяка градска машина да бъде съобразена и удобна за инвалидите", поясни министърът.

Плевнелиев обясни и действието на т.нар. умни светофари, които ще бъдат монтирани в столицата: "Умният светофар разпознава датчиците, които има във всяка една машина на градския транспорт. Това са над 800 машини, които ще бъдат оборудвани с подобни датчици. 20-те умни светофара на София ще разпознават машините и ще калкулират времето, за което да стоят на зелено, за да може да ги пропуснат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
3
 
2
 
! Отговори
келеша преди 13 години
След като по въздух разстоянието сф-бургас е 340км, значи и разстоянието по магистралата едва ли ще е повече от 360 км, значи да, ще можеш да си караш с позволените 120 и да стигаш за три часа, разбира се изчислили са го тиквите, но това всеки може да го направи ако му се занимава да изчислява, да ги видим кога ще ги построят и колко качествени ще бъдат..
177
10
 
6
 
! Отговори
Jitan преди 13 години
Кога откриха отсечката до Перник , Бойко вика-10мин.и съм в Перник....аз му повярвях и ми направиха 3 акта...сега ако за 3 часа трябва да стигна морето ще се сдобия с 54 акта !!! Както ми подшушнаха на уше полицайчетата , Бойко им казал че тия магистрали трябва да се изплатят и никакво връщане в районното докато не свършат кочана с актове...Ха да ни е честита следващата магистралка!!!
176
3
 
1
 
! Отговори
СПАС преди 13 години
Ей затва трябва избори всяка година да има щото само по избори се обещава и гледат нещо да се свърши за да ги видим че бачкат, оставиш ли ги на 4 ри години, три крадат , а на 4 - тата се сещат че трябва да се прави нещо за народа. Затова избори всяка година трябва да имаме
175
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
герб ще остане в историята не с магистралите , а убийството на малкия и среден бизнес (щото те нямат такъв) и геноцита спрямо българския народ!
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
112 - нещо си се объркал, повечето инфраструктурни проекти са започнати още от Тато - и магистралите и Дунав мост 2. Само че не предишните ги завършват.
173
3
 
3
 
! Отговори
келеша до 171 преди 13 години
Там е работата, че ес ги правят, не толкова те, те само дрънкат.. каквото и да го питаш боко-и той все магистрали,магистрали и това е..
172
4
 
1
 
! Отговори
до 172 преди 13 години
Ами аз затова говоря от 2 часа, че Варна е втория по големина вече град, а някакъв не беше съгласен тук. Оттам тръгна работата.
171
2
 
4
 
! Отговори
СПАС преди 13 години
Хвалбите им са като на всяко предишно правителство - първо се хвалят , после се оправдават...
170
2
 
3
 
! Отговори
drag преди 13 години
абе все наливат в едни и същи гушида спестят от превозвачите, на които плащат по 3 и с тях да купят не 50, а 150 нови превозни средства
169
3
 
9
 
! Отговори
плямпалото 2 преди 13 години
Извинямам се. Плевнелиев е имал впредвид за колко време ще стигат колите с правителствени номера. Още веднъж се извинявам на обикновенния българин.
168
4
 
0
 
! Отговори
митко до 170 преди 13 години
повече са от пловдив варненеци.варна е към 350 хил.души.това е истина апловдив е 320 хил.
167
4
 
4
 
! Отговори
СПАС преди 13 години
добре че поне магистрали се правят , ако изобщо се правят, че иначе незнам тия от ГЕРБ , кво точно ще направят в това правителство на измислици премислици.
166
2
 
2
 
! Отговори
до 167 преди 13 години
Добре, колко да е лъжа? Аз казах че има поне 500 хиляди души постоянно живеещи във Варна което е повече от населението на Пловдив. Онези ги изчисляват двойно. Колко да лъжат ми кажи? Със 100 хилки с 200 с 300 с 400?????
165
5
 
2
 
! Отговори
келеша до плямпало преди 13 години
Ами наистина си плямпало какво толкова скачате, и сега разстоянието го проверих, че е 411 км, по магистралата със сигурност ще е значително по-малко, под 400км, с позволените 120 може би не, но със 130 ще си стигаш наистина за 3 часа, а 120-130 е сравнително икономично каране, зависи от колата, някъде около 90-100 обикновено е най-икономично!
164
2
 
5
 
! Отговори
Томас преди 13 години
А фес бг колкото и да се мъчат да забраняват на хората да говорят - не става - има хиляди прокси сървъри.
163
3
 
2
 
! Отговори
митко до 162 преди 13 години
това е лъжа бе
162
2
 
7
 
! Отговори
Томас преди 13 години
117 - всички в България са селяни - само, че някои са се самозабравили и унищожават селото, което е спасявало Българите от всички национални катастрофи.Това се прави с цел хората са са роби, гладни, бедни и лесни за мачкане.
161
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами на "Люлин" га рязаха лентата,га са развали - туй що не го казва.А за тракия де щеши дай гутова до 2012,пък ся прублем на пуследния лот /то квой туй лот/ и ни съ знай га шай гутов и на кво качество /дали ша изкара годинка/.Да ама париците похарчени.Как няма да са радва човека,всей усмихнат гаче парите при него отиват /пък може и да отиват/.
160
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
130 бе климбари /разрешената за магистрала/ 3 по 130 е равно на 390 км. ТОЛКОВА ЩЕ Е ДЪЛГА МАГИСТРАЛАТА
159
3
 
5
 
! Отговори
ББ преди 13 години
Дреме ми АЗ фърча с фъртолет и режа ленти. Ако нямам мачле или тенис. Ало Тановвв.... Абе Вучката... Звънни му на ЕГН-то....