Медицински хеликоптер докара в "Пирогов" жена от Видин

Тя е пострадала в катастрофа преди дни
12 авг 2024 17:45, Александър Попов
10
Медицински хеликоптер докара в "Пирогов" жена от Видин
Снимка: БГНЕС

Медицински хеликоптер транспортира пациентка от Видин до Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина "Н.И.Пирогов“ в София. Жената е пострадала при катастрофа преди дни и заради сериозните ѝ травми транспортът с линейка е бил рисков, каза за БТА д-р Иво Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) във Видин.

В ЦСМП беше получено искане от видинската болница за транспортиране на пациентката с линейка. След консултация с дежурния медицинския екип единодушно беше взето решение да се обърнем към Районен координационен център Въздушен транспорт – София. За десет минути получихме потвърждение, обясни д-р Георгиев. Пациентката беше закарана с реанимобил до градския стадион „Георги Бенковски“, където стана предаването й на медицинския екип от хеликоптера. Така за по-малко от един час и половина пациентката беше транспортирана до София, уточни д-р Георгиев. И благодари на всички институции – на въздушен транспорт, на Спешна помощ, на болницата във Видин, на полицията, които са помогнали да се осъществи транспортирането.

Това е първата ситуация, при която медицинският хеликоптер каца във Видин. Била е осъществена много добра координация между екипите, отговорни за транспорта на пациентката, каза д-р Иво Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от Снимка на деня
Горещ вторник, градусите достигат 40°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
до 7 преди 4 седмици
До Питам,човек е на бог,като всички българи и управляващите се грижат на никой българин косъм да не му падне от главата
8
1
 
4
 
! Отговори
Цветанка Лозанова преди 4 седмици
Това е много добра новина. Дано всички усилия за спасяване на пациентката бъдат успешни. Най-искрена благодарност за работата на всички ангажирани със случая институции!
7
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 4 седмици
На кого е човек.И ние имаме нужда от от хеликоптер за болен близък.към кого да се обърнем,да ползваме тая услуга.
6
2
 
0
 
! Отговори
vale_karo преди 4 седмици
В заглавието не става ясно чий медицински хеликоптер извършва действието. Съгласен съм ,че трябва да се прояви интерес към статията. Но трябва да бъде и истина. За съжаление 80 процента от нашите журналисти пренебрегват това правило. За това предлагам при визитката на журналиста , да бъде като при артистите: "завършил в класа на професор еди кой си" Да видим тези "професори "ще пускат ли такива журналисти.
5
4
 
8
 
! Отговори
Истината е... преди 4 седмици
Това е рутинна във всички държави с нормално здравеопазване. Само в БГ е сензация, която трябва да се отрази в медиите
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Браво, това да се чува.
3
2
 
5
 
! Отговори
до 2 преди 4 седмици
А ти в качеството си на реаниматор, искаш да знаеш как е жената от коментарите в днес.бг. Състоянието на пациенти е конфиденциална информация, не е за лаици в нета.
2
5
 
9
 
! Отговори
А ПАЦИЕНТА? преди 4 седмици
А пациента как е, пациента? Или никой не го е грижа(освен семейството разбира се). Важното е само за хеликоптерите да се пише. Хеликоптерите са средство!
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нали медицинския хеликоптер, закупен от ПП-ДБ, за нищо не ставаше и нямаше как да се използва?????