Мълния подпали нива между селата Бараково и Пороминово

Горят бали със сено в близост до сграда
18 авг 2024 18:22, Александър Попов
6
Мълния подпали нива между селата Бараково и Пороминово
Снимка: БГНЕС

Мълния подпали нива между селата Бараково и Пороминово, община Кочериново, видя екип на БТА. На мястото са няколко пожарни коли, гасят и доброволци. Горят бали със сено, в съседство има сграда, ползвана за склад.

Мълния падна близо до мен, докато работех с трактора, разказа очевидец. Минути след инцидента на мястото се събраха млади мъже, които се включиха в гасенето на пожара.

Според огнеборци от Кюстендил мълния е предизикала и пожара, който гори от вчера край връх Калин в Национален парк "Рилски манастир". Гасенето на пожара и там продължава. Огънят е в недостъпен терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: мълнияпожар
Още от Снимка на деня
Жълт код за високи температури в 16 области утре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Баба ти преди 3 седмици
Природен парк "Рилски манастир". В България има само три национални парка: Рила, Пирин и Централен Балкан. Правете малко разлика...
4
1
 
2
 
! Отговори
Нещо друго има тук преди 3 седмици
Как така? Дъжд няма, само мълнии?
3
0
 
1
 
! Отговори
Една преди 3 седмици
Мълниезащита е 1000 лв
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бг отдавна вече не е държава, а Територия!!! Да се надяваме, че след около 20-25 години новите обитатели на тази Територия шъ бъдат по-добри стопани от нас.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва ежегодно да се засаждат много дървета, а държавата спи.Скоро няма да има и вода. Управляващите се вълнуват само за облагодетелстването си. Големите градове презастроени, зеленина няма. Селата обезлюдени и подобни явления ни унищожават.