Водолази откриха тялото на младежа, изчезнал в Дунав

Той е влязъл да се къпе в реката
20 авг 2024 12:30, Красимир Ангелов
6
Водолази откриха тялото на младежа, изчезнал в Дунав
Снимка: БГНЕС

Специализиран водолазен екип на Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Монтана е открил в река Дунав тялото на 22-годишния жител на село Малорад, който изчезна във водите на реката преди ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Враца.

В издирването му през вчерашния ден участваха три екипа на "Гранична полиция" и два екипа от Районното управление (РУ) в Оряхово.

На 18 август вечерта младежът е влязъл да се къпе в реката, в района на градския плаж в Оряхово, след което не се е появил повече. Сигнал за изчезването му е подаден в РУ - Оряхово минути след 20:00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от Страната
Ще имаме ли втора пенсия? Инфлацията топи парите ни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
до ИЛИЯН преди 3 седмици
Може и да си прав, имам детски спомени как съм виждал малки багерчета, тип Bobcat, 4-5 м навътре в реката и баба ми винаги отговаряше "*** пак копаят за въглища"... може би или тя се е подвела или ми е отговорила нещо колкото да спра да я питам. Но твоята теория е далеч по-достоверна.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жалко за младото момче, Бог да го прости и съболезнования на близките. Какво ли всъщност е станало? Схващане на крайник, сърдечен удар, водовъртеж или нещо друго?
3
0
 
8
 
! Отговори
ИЛИЯН до 2 преди 3 седмици
За всичко съм съгласен ломски, ама как точно брачедите ще копаят по дъното за въглища на 7-8 метра дълбочина? Ямите са от това, че са вадили пясък за строежи някога. И при нас ги има. от Видин съм. А в Дунав съм се къпал точно три пъти заради изброените от теб опасности.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
съгласен съм напълно... Дунав е много опасна река, прекарах детството си в Лом в края на 90-те и началото на новия век, до един момент реката ставаше г/д за къпане и плуване, след което се превърна в клоака, течението е ужасно бързо и опасно, подводните ями и водовъртежите са много... за всичко това допринесоха също и братята с кафеникав отенък, които разкопаха реката, за да търсят паднали от шлеповете въглища.. естествено, никой не се зае да спре тези иманяри
1
0
 
19
 
! Отговори
Мнение преди 3 седмици
Роден в едно дунавско село, а моите родители и двамата много добре плуваха и то във водите на Дунава; дядо ми, той също до 78 г. възраст всеки ден през лятото плуваше! Уви, аз така ине се научих да плувам, просто изпитвах страх от силното течение на реката, хем до мен винаги имаше и възрастни хора. Преди 50-60 г. в моето село винаги през лятото имаше доста нещастни случаи от млади и възрастни хора които не си даваха сметка колко са опасни водите на река Дунав - бързи, увличат човек с такава сил