Китайците пак са напред - пуснаха iPhone 5

Смартфонът вероятно ще бъде представен от Apple до октомври
Обновена: 13 юли 2012 15:03 | 13 юли 2012 11:07, Бойчо Попов
143
Китайците пак са напред - пуснаха iPhone 5
Снимка: Ройтерс

Новото поколение смартфон на Apple – iPhone 5, може още да не е представено, но продажбите му в Китай вече са стартирали.

В най-голямата онлайн платформа за търговия в страната – Taobao, вече се приемат предварителни заявки, като към офертите са представени визии и предполагаеми технически спецификации, пише Ройтерс.

Очакваният с огромен интерес iPhone 5 вероятно ще бъде представен от Apple между август и октомври тази година. От самата компания няма никаква информация по въпроса, а предполагаемите срокове са само догадки и спекулации.

Един от продавачите е посочил списък със 17 възможни нови функции на iPhone 5, като е дал процентна вероятност за наличието на всяка от тях при излизането на продукта. Възможността за работа с биометрични данни например е определена на 20%. 

Според слуховете iPhone 5 ще има по-голям екран в сравнение с предишните модели. От Apple обаче не са споделили никакви данни за новия продукт, не е била коментирана цена, не са посочени и функционалностите и техническите характеристики.

Находчиви продавачи в Taobao, която е част от Alibaba Group, приемат поръчки за новия iPhone. Някои от тях изискват депозит от 1 000 юана (около 160 долара) при поръчката. Един от продавачите, обозначил себе си с името Dahai99888, дори иска пълно плащане, като посочената цена е 6 999 юана (1100 долара).

От Ройтерс са се свързали с някои от продавачите в Taobao, като те са споделили, че планират да купят iPhone 5 от Хонконг или САЩ, след което да го внесат в Китай. В много случаи продуктите на Apple излизат за продажба първо в Хонконг, а след това в континентален Китай.

На този етап обаче, макар да взимат депозит, продавачите не се ангажират с точен период за доставка.

"Търсенето е голямо. Вчера някой си поръча два телефона. Общо имаме над 20 поръчки", е заявил продавач с потребителско име Xiaoyu.

Още технологични новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
А ти къде видя номер 10 да пише нещо за политика бе, другарю? :) Ама сте и вие бая наплашени, все ГЕРБ ви се привижда навсякъде :))) ха-ха-ха
32
4
 
4
 
! Отговори
Си Ди Ром преди 11 години
Айфони молииим, айфони, евтини айфони молим ...........
31
3
 
0
 
! Отговори
до антон преди 11 години
и понеже ла*но и орел не могат да "седят под една стряха" аз отлитам. Хайде със здраве.
30
4
 
1
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
остави Епъл да мислят вместо теб, със сигурност ще се справят по-добре, а и е "по-сигурно" за теб ...
29
3
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
понеже мисля, че си ограничен тълкувам "всичко, за което може да ми послужи" по единственият начин, по който написаното от теб ми показва, а именно, че ползваш телефона само за игри и обаждания!
28
4
 
2
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
може би твоя "не" ограничен мозък счита липсата на флаш за "плюс" ? Айде преди да "предвидиш" следващия ми коментар да хвърлиш пак индианските зъби, за да ти дадат по-сигурно "видение"
27
2
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 11 години
а колко ограничен трябва да си, за да си мислиш, че сматрфон може да се ползва само за обаждания и игри ?!? отговори ми , щото безкрайно много ме вълнува ?!?
26
3
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
@RitchieКато за 5000 евра толкова
25
4
 
3
 
! Отговори
26 преди 11 години
Нищо не бъркам :) Имам сервиз и ти казвам, че повечето G4 и G5, които съм виждал са на нивото на Acer (примерно), като изработка и качество - бръмчащи вентилатори, много дефекти ... пълна скръб. За тези пари, трябваше да се постараят повече.За телефоните мнението ми е непрофесионално, но от iPhone-a на жена ми и моят SGS категорично Самсунга е по-добрият избор. Е, трябва да си поиграеш малко със софтуера, но който го е страх от мечки.....
24
8
 
1
 
! Отговори
до антон преди 11 години
"Въпреки звяря, който захранва SGS3 има игри, които насичат и не вървят." защото не са оптимизирани за андроид ? Айде отговори ми на следния въпрос. Колко ограничен трябва да си, за да ползваш телефона си за "игрички" ?
23
4
 
1
 
! Отговори
до антон преди 11 години
Ти като защитник на Напърдателя ли се явяваш ? Благодаря, че ни "отвори" очите, ние НИКОГА нямаше да прогледнем ...
22
2
 
5
 
! Отговори
(О: преди 11 години
Много се кефя на "гъзари", които притежават единствено дрехите на гърба си и последният iPhone. Такива тиквеници трябва да има за да може умните хора да живеят добре :)
21
8
 
16
 
! Отговори
:) преди 11 години
Епъл е марка за технически неграмотни хора с комплекси. Стив Джобс беше добър бизнесмен и смел новатор.... но дотам. Епълските продукти не са с най-доброто качество и характеристики на хардуера, а цените им са меко казано завишени. Все пак, ако някой си мисли, че един iPhone го прави "богат" и "cool" да си го купи. Жал ми е за такива индивиди.
20
2
 
4
 
! Отговори
Ritchie преди 11 години
thaddeus ша падна от смях, пха хааа хааа хааааму ха хаа хааа хааааето ти спецификацията на TAG Heuer 2012newphone-cell.blogspot/2011/06/tag-heuer-link-smart-phone-android.html
19
3
 
4
 
! Отговори
do thaddeus преди 11 години
Не знаеш ли, че в Бг най-много вървят "луксозни" стоки и "ВИП" услуги ? Понеже всички са "баровци", а ако случайно не се съгласиш с "баровския" им произход то моментално биваш обвинен в завист, бедност и т.н. При епъл "феновете" , казвам "фенове" не "ползватели" щото има разлика, съществува мания за самоопределяне като такива "баровци" и "катили", но жалкото е, че те сами се титуловат като такива, а са нищо повече от комплексари!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
17, на бедният това му е живота, да си купил скъп телефон на изплащане, какво се чудиш. Забелязал съм, че приятелите ми които са с много висок социален статус използват съвсем базови модели телефони, а тези които работят на заплати си взимат безбожно скъпи телефони на изплащане и се кланят на марки.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе, хора, телефонът е просто едно средство за обаждане! Това ли е най-важното - дали ай-фонът ви е четворка или петица!? Има много по-стойностни неща, а не обсъждане на това коя луксозна играчка е по хубава!
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
колко трябва да е ограничен човек, че да се кланя на някакви си марки и мобилни телефони. За някои хора очакването на следващич продукт на Епъл или Сансунг е смисълът на жиота им. Явно има много комплекси за избиване. А телефонът е просто едно средство за комуникация.
15
7
 
3
 
! Отговори
thaddeus преди 11 години
Единствено човек, който не е виждал смартфон на TAG Heuer може да твърди, че iPhone е ЛУКСОЗЕН!Някой от тук пишещите си живеят в някакъв измислен свят... Няма да ги назовавам да не ги излагам много :-))Мъка Мъка!!!
14
5
 
1
 
! Отговори
преди 11 години
да пуснат 6, 7 и 8все същата боза ще е :)

Спонсорирани публикации