Марковска иска защита от медийната агресия

Съдийката настоява да издирят автора на сигнала срещу нея
Обновена: 7 ное 2012 18:07 | 7 ное 2012 18:06,
118
Марковска иска защита от медийната агресия
Венета Марковска. Снимка: архив Булфото

Венета Марковска настоява да бъде издирен авторът на сигналите срещу нея, става ясно от писмо на магистрата до  министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

Марковска беше избрана за член на Конституционния съд от квотата на парламента. Около името й се заформи скандал, защото срещу нея в Народното събрание постъпиха сигнали за конфликт на интереси. От Европейската комисия пък предупредиха, че може да изготвят извънреден доклад заради начина на избора на конституционни съдии.

Още по темата

В писмото си Марковска настоява да бъде издирен “соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев и да бъде уведомена за адреса му“.

Съдийката обяснява, че “анонимен“ - по нейните думи, сигнал е станал повод “за масирана медийна агресия срещу нейната личност и човешко достойнство“.

Според нея въпросният сигнал е и “повод за заплаха срещу Република България“, защото е изпратен до Европейската комисия.

“Република България е правова държава и се управлява от Конституцията и законите, а не – от доноси“, се казва в писмото.

В него Марковска посочва, че Георги Тонев Колев трябва да бъде издирен, за да се избегнат неблагоприятни международни последици за България от ЕК и опетняване авторитета на българския парламент, гласувал за нея.

Съдийката обяснява още, че така ще защити и своето лично достойнство, гарантирано от Конституцията.

В писмото се обяснява, че Тонев трябва да бъде издирен, “ако изобщо съществува такъв“, което за пореден път показва, че Марковска отхвърля сигнала и настоява на версията си, че става дума за анонимен донос.

Скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
махни се преди 11 години
Сигнала е "заплаха за Р. България."Бреее къде се слага тая?Тя е заплаха- не можа ли да го разбере тая грозна твар?
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
balgaria pravova darjava za prestapnicite i prevratadjiite ot 1989 do 2012 godina na koito naroda im dade vlast da go machkat .
99
0
 
4
 
! Отговори
Жорж преди 11 години
"Министерството на вътрешните работи ще направи всичко възможно да установи кой е подал сигнала срещу Венета Марковска". Това съобщи в Брюксел министър Цветан Цветанов. По думите му, това ще се случи в кратки срокове . Г-н министър, бихте ли обяснили какъв автор и на какъв донос търсите при положение,че подробности по отношенията на Марковска с Георгиев и спречкването на последния с полицаите от 6-о РПУ са публикувани наскоро след скандала през януари 2010 г. в "Дневник" и "Медиапул", а сетне са препечатани в "Правен свят" и "Дневник". Публикациите са подписани, така че не зная какъв вятър гоните. И защо още тогава, г-н министър, вие не поехте разследването на тези публикации, а сега, когато кандидатурата на Марковска се разклати, вие се втурнахте да търсите кое, кой и как. За нас е по-важно истина ли са изнесените в пресата факти, а не автора. Как да разбираме, защо така енергично се нагърбвате с търсенето на автора на сигнала (това не е донос, защото доколкото разбираме, поне част от фактите в него не са лъжа, а верни), вие зад Марковска ли стоите?! Да ви е направило впечатление,че висшата съдийка първаначално отричаше всичко - и познанството с Г.Георгиев, и търсенето на "услуга" директно от зам.министир на МВР, и воденето на 6 дела, в които защитата е водена от Еленски, сетне започна да си "припомня" нещата , а след публикуваното интервю с вашия зам.министър В.Вучков ,тя вече си припомни и срещата с двамата зам.министри, но отрече да е искала помощ за Г. Георгиев. Г-н министър, излиза,че вие сте доста активен и енергичен човек, какъвто трябва да бъде един министър на ВР. Бихте ли впрегнали енергията и ресурса на службите на министерството си ,за да откриете кои са авторите (изпълнителите) на атентата в Сарафово и кои са помощниците. И понеже все пак не обичате да оставяте коня си в средата на реката, бихте ли предложили на съдия Марковска тест на полиграф и оттам да започнете - да се разбере кое е истина и кое -не. Иначе все едно , че правите услуга на върховен съдия...
98
0
 
3
 
! Отговори
МАЯ преди 11 години
ЕДИН ДЯДО КАЗАЛ НА ЕДНА БАБА БАБО ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ СНАХА ТИ МНОТО ХОДИБАБАТА ОТВЪРНАЛАДА ХОДИ БАБИ КАТО И ДЪРЖАТ КРАКАТА КАКВО СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТАЗИ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ХАБИТЕ ЧАО
97
0
 
5
 
! Отговори
възмутена преди 11 години
Наглост ! Тази особа се отъждествява с България .
96
0
 
13
 
! Отговори
ДО ТАЯ НАХАЛНИЦА преди 11 години
ТАЯ НАХАЛНИЦА СЛУЧАЙНО СИ ЗАГУБИЛА ДОКУМЕНТИТЕ В КОЛАТА НА ОНЗИ. ТАМ СИГУРНО СЛУЧАЙНО СА И ОТКРИЛИ И МРЪСНИТЕ *** И СУТИЕНА. ВСИЧКО СТАВА МНОГО СЛУЧАЙНО. ДААА АМА НЕЕЕЕЕ- В ЕВРОПА ХОРАТА ИСКАТ ЧЕСТНИ И СПРАВЕДЛИВИ ХОРА. ТАМ НЯМА ШМЕНТИ КАПЕЛИ. КАТО СА ТЕ ОПЪВАЛИ В КОЛАТА НА ОНЯ КАЖИ СИ КРАВО ДЪРТА- ТАКАВА СЪМ И ТОВА Е. ДА НЕ БИ СТАНИШЕВ И ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ДА ТЕ НАТИКАХА В КОЛАТА. СЕГА -ТЪРСЕТЕ АВТОРА , ДУШИ ЦВРЪЦКО-КУЧЕ ПОСЛУШНО, ЧЕ ЩЕ ТИ ИЗВАДЯ АПАРТАМЕНТИТЕ НА СВЕТЛО. МИЛИЦИОНЕРЩИНА ГАДНА
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Калинка Пенчева, бившата говорителка на МВР Варна, е на път да оглави общинското предприятие за сигурност, контрол и обществен ред във ВарнаМеждувременно Afera.bg съобщи, че Калинка се е сдобила с два апартамента един от областната управа на Варна и един от кметство Одесос. Държавният е даден под наем.
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В писмото си Марковска настоява да бъде издирен соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев и да бъде уведомена за адреса му."Е ТЕ ТОВА ВЕЧЕ НЕ ГО РАЗБИРАМ, ЧЕ Е НАГЛА НАГЛА Е, ЧЕ Е ДАВАЛА ПАРИ И СЕГА НИКОЙ НЯМА ДА И ГИ ВРЪЩА И ВА Е ТАКА, АМА ВСЕКИ СИ НОСИ КРЪСТА (ЛАКОМ *** КРЪВ ***). ПОРЕДНОТО ПРОТЕЖЕ НА СВИНЧУГАТА ФИДОСОВА, КОЯТО Е АКУРАТНО МОТИВИРАНА ФИНАНСОВО И ТО В ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ. *** МАЗНА, КУРВЕНСИ, НАГЛА, МЪРЗЕЛИВА И ЛАКОМА. ПОРЕДНАТА "КАЛИНКА" В ТОВА ИЗМИСЛЕНО
93
0
 
18
 
! Отговори
+/- преди 11 години
Баси наглата бабишкера! Махайте я вече от погледите ни, че не се трае вече!
92
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази краварка да ходи на село да пасе кози и крави,няма никаква визия за поста.
91
0
 
15
 
! Отговори
Габи преди 11 години
В писмото Марковска посочва, че лицето Георги Тонев Колев трябва да бъде издирен, за да се избегнат неблагоприятни международни последици за България от ЕК и опетняване авторитета на българския парламент, гласувал за нея. А защо правнато комисия ПК не е проверила този "донос", да не говорим,че априори е имало съмнения за безупречната й репутация. Когато случаят се раздуха, Фидосова пришпори ПК и то не да се проверят тези данни, а да се защити авторитета на Марковска. Защитиха го, няма що...
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милиционери от всички партии - съединявайте се!
89
0
 
22
 
! Отговори
Тошо преди 11 години
Тази дама, вместо да се оттегли за да защити поне честта на българските магистрати, тя заплашва с лов на вещици.Това вече е страшно и прилича на чист тоталитаризъм, от най-страшните години когато за един виц против властта са изпращани хора в Белене.Юлиус Фучик: Хора бдете!
88
0
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 11 години
Тази жена, висша съдийка, вече на 4 пъти излъга: 1.Че не познава Г.Георгиев; 2 . Че не е имала нищо общо с него, той е работил със сина й; 3. Че не е искала съдействие за смачкване на спречкването на въпросния Г.Г. с двама полицаи от 6-о РПУ; 4. Че не е водила дела , по които адвокат на обвиняем/и е бил Еленски. Отделно от това не се разбра категорично от нея как е попаднала служебната й карта при Гергиев; ползвал ли я е той при спора си с полицаите, имал ли е служебна карта на шеф на дирекция във ВАС и др. При толкова много неизяснени неща вече не може да се отдели истината от лъжата. Затова МВР, а защо не и ръководството на НС , трябва да й предложат тест на детектор на лъжата полиграф. Ако тя се съгласи добре; при липса на такова съгласие , ръководството на НС да декларира,че не може да се разбере кога г-жа Марковска казва истината и кога не и да се откаже от тази кандидатка за много висок пост. Отделно от това смятам, че Марковска е и доста нахална, за да не кажа нагла. При толкова объркани и витиевати обяснения и скриване на истина, първата й работа би трябвало да бъде да се откаже от поста, докато не се е размирисало. Тя продължи да упорства и да държи на своето. Очевидно трябва да се намесят НС и Темида и накрая г-жата да бъде поставена на мястото й. Тук вече не става въпрос за член на КС, а как са я търпяли във ВАС, че и зам са я направили
87
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имало едно време когато Венета Марковска и Румен Еленски си купили парцел 2,5 декара по северното черноморие. И все още си го имат и стопанисват! Интересно Румен Еленски има 6 дела при Марковска и ги печели до едно! Европейската комисия пита защо В. Марковска не декларира конфликт на интереси? Обикновена справка в агенцията по вписванията и преглед на делата и са достатъчни за проверка. Но отказват да проверят! Бил анонимен и кой е той? ЕК просто проверява и констатира, че мафията командва в Б-я
86
0
 
17
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Какво значение има кой е подал сигнала за нея ? По - важното е дали това е истина ! А най - важното е, че видяхме кои от БСП гласуваха за нея - това бяха Румен Петков, Л. Корнезов, К. Добрев, Д. Дъбов , Ламбо - все хора на Гоце от ДС !Вече се уверихме, че Б.Б. и Гоце са от един отбор и играят заедно зад кулисите , вкл. с Доган ! Това е скритата тройна коалиция, която реално управлява от 2009 г. до днес .Т. Дончева беше казала, че КРЪГЪТ ' МОНТЕРЕЙ ' И СЕГА СА ВЪВ ВЛАСТТА, КАТО ИМАЛИ ВЛИЯНИЕ И СРЕД НЯКОИ ОТ БСП ...Сега всички разбираме, че казаното от нея е истина !Кои са кръгът ' Монтерей ' ? - Л. ГОцев, В. Вълков, Бр. Аспарухов, Ч. Чернев , ... Кръгът ' Монтерей ' и кръгът ' Банкя ' едно и също нещо ли е ?
85
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И като първи казус за решаване лично от Марковска - има ли право на информация за името и АДРЕСА на подалия сигнал срещу нея? И има ли право МВР да й предостави тези данни?
84
0
 
15
 
! Отговори
ааау преди 11 години
Като се заговори за някакво гадже на тази и аз си помислих, че става въпрос за някаква мацка. Като я видях по телевизията щях да падна, егати грозната дърта годзила, какво гадже, какви пет лева
83
0
 
17
 
! Отговори
Асегаде преди 11 години
Нека невинната женичка Венета Марковска да отиде на полиграф пред Европейската Комисия. Мисля че това ще мине рейтинга на Вип Брадър и ще се посмеем доста (с изключемие на нея и Румен Еленски)!!!
82
0
 
2
 
! Отговори
Столичанин преди 11 години
Залитат днес.бг, ама чак пък гейски...