Марковска иска защита от медийната агресия

Съдийката настоява да издирят автора на сигнала срещу нея
Обновена: 7 ное 2012 18:07 | 7 ное 2012 18:06,
118
Марковска иска защита от медийната агресия
Венета Марковска. Снимка: архив Булфото

Венета Марковска настоява да бъде издирен авторът на сигналите срещу нея, става ясно от писмо на магистрата до  министъра на вътрешните работи и главния прокурор.

Марковска беше избрана за член на Конституционния съд от квотата на парламента. Около името й се заформи скандал, защото срещу нея в Народното събрание постъпиха сигнали за конфликт на интереси. От Европейската комисия пък предупредиха, че може да изготвят извънреден доклад заради начина на избора на конституционни съдии.

Още по темата

В писмото си Марковска настоява да бъде издирен “соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев и да бъде уведомена за адреса му“.

Съдийката обяснява, че “анонимен“ - по нейните думи, сигнал е станал повод “за масирана медийна агресия срещу нейната личност и човешко достойнство“.

Според нея въпросният сигнал е и “повод за заплаха срещу Република България“, защото е изпратен до Европейската комисия.

“Република България е правова държава и се управлява от Конституцията и законите, а не – от доноси“, се казва в писмото.

В него Марковска посочва, че Георги Тонев Колев трябва да бъде издирен, за да се избегнат неблагоприятни международни последици за България от ЕК и опетняване авторитета на българския парламент, гласувал за нея.

Съдийката обяснява още, че така ще защити и своето лично достойнство, гарантирано от Конституцията.

В писмото се обяснява, че Тонев трябва да бъде издирен, “ако изобщо съществува такъв“, което за пореден път показва, че Марковска отхвърля сигнала и настоява на версията си, че става дума за анонимен донос.

Скандалът тръгна след избирането на Венета Марковска за конституционен съдия въпреки постъпилия сигнал срещу нея за търговия с влияние и конфликт на интереси. Независимо от това тя беше подкрепена от всички партии в парламента без „Синята коалиция“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
18
 
! Отговори
хуманист преди 11 години
Явно понятието 'журналистична свобода' в България още не е дефинирано. Всички участвуващи в публичния живот не могат да изискват за себе си особено почтение на закона за тях, а за нормалния човек да се тълкува закона другояче. Съдиите от конституционния съд са такива. Такива публични заплахи даже и през т.н. социализъм нямаше - пояснение комунизъм не е имало!
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези са по безочливи от предните. В миналото правителство Румен Петков си подаде оставката за срещите си с галеви.
59
0
 
5
 
! Отговори
БГ Корупцията преди 11 години
...в Народното събрание постъпиха СИГНАЛИ за конфликт на интереси.
58
0
 
8
 
! Отговори
Мдаааа преди 11 години
за масирана медийна агресия срещу нейната личност и човешко достойнство
57
1
 
24
 
! Отговори
Тюлена преди 11 години
..........и адреса-така ли госпожо Наглева ? Вие май живеете още в мутренските години ? И тая жена главен прокурор ще става.........маллеееееееееее мила що си ме родила ?
56
3
 
16
 
! Отговори
ined преди 11 години
Типичния ГЕРБаджия - хванат в крачка ама продължава да е нагъл.
55
1
 
17
 
! Отговори
Столичанин преди 11 години
ГАД НАГЛА. Герб *** ли са, сляпи ли са... какво повече трябва да стане, за да я разкарат !!!
54
0
 
16
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Да подкрепим призива на др.Марковска: адресите на всички публични фигури,овластени и на бюджет да бъдат обнародвани.Да видим къде живеят,как живеят,с какво живеят.И да преценим защо живеят.Предложението е на другарката Марковска,КСъдия.
53
0
 
22
 
! Отговори
никола преди 11 години
Еййййй, бати и урунгела, цяла Европа и казва да си подаде оставката тя търси под вола теле, айййй сиктер бе верно сме долно племе, само по тези географски ширини думата оставка е *** и никой не я използва, щом тая *** е от Плевен, не ми говори, справка Р.П ЕТКОВ, 20 дена го чакаха да си тръгне, и не та не,наложи се Франко Фратини да идва и го изгони, *** не миряса телето му с теле, после Уорлик му бил виновен че се е сдушил с братя Галеви, та от Плевен гьонтсурати дал Бог, Слави, Наталия....
52
0
 
20
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
Съдия Марковска. Не е необходимо разследване. Писмото идва от Брюксел. Там има всички документи. Ако Ви стиска, помолете тях за името на човека.
51
0
 
19
 
! Отговори
Pehota преди 11 години
"... и да бъде уведомена за адреса му".Та да може нещастният "анонимен" да бъде заровен в "анонимен" гроб, м?А ключа от квартирата, където са парите не иска ли?
50
0
 
18
 
! Отговори
съдията Дред преди 11 години
Абе тая нали щеше да си подава оставката?! След такъв грандиозен скандал, как още има сурат да иска нещо?! Какъв авторитет ще има тоя конституционен съд, когато в него има хора като нея? Както казват, борбата за кокала е безмилостно жестока! Сега наглата лелка се хили насреща ни , и ни казва: "Може да не са морални нещата които съм вършила, ама не са незаконни!" Да, ама за такава длъжност се иска преди всичко морал - който при нея явно липсва...
49
0
 
25
 
! Отговори
edno kuni преди 11 години
По важно е не кой е авторът на сигнала, а дали има основание. А стана ясно, че основание има...
48
0
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Г-жо Вие наистина сте много нагла
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако беше в нормална страна госпожата да си е подала оставката до сега без да се дуе и напъва.
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AZ STE TE ZASTITAVAM .STE TI 4ESHA SLIVATA STARA .STE TARPIA PROSTATIATA TI ,.......DOKATO MI PREHVARLIS IMOTITE SI.....POSLE STE TI DAM GABI OT GORATA DA HAPNES ..... I PRI PATRIARHA.....
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама каква си ти *** уфсъ? Лични сметки ще си уреждаш с държавна помощ? Съдия била ... селска тетка с оборно възпитание и маниери! :DНаемай си детективи, адвокати... издирвай !
44
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Госпожо Марковска, след като има медийна агресия към вас, това означава, че не ставате за конституционен съдия! Подайте оставка и не търсете защита!Дано никога не я получите, както обикновените хора нямат защита, ненаяла се@@@!
43
0
 
14
 
! Отговори
Радо преди 11 години
Що искаш адреса-мутри ли ще му пращате?"Запалката" "изяде" 1 минута на НОВА ТВ да дрифунчи за нея..8 човека от БСП я подкрепиха открито лобистки и интересчийски.Вижте как майка й "купи"имот в крайдунавското село Байкал,за да покрие бакиите и да приключи делото на корумпирания общински кмет на Д.Митрополия тогава...Проверете го
42
2
 
13
 
! Отговори
te преди 11 години
еми да всички които пишат негативно за нея да бъдат пратени в трудови лагери.