Цацаров иска днес имунитета на Цветанов

Можело да има ново развитие по казуса с 6-те му апартамента
30 май 2013 07:00,
89
Цацаров иска днес имунитета на Цветанов
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска днес от депутатите да свалят имунитета на Цветан Цветанов. Когато това стане, ще му бъде повдигнато обвинение за престъпление по служба - заради драстичните нарушения при подслушването, анонсира на първа страница "Труд".

Сред козовете на обвинението е заповед за организацията на мобилните станции с подслушвателна апаратура, издадена от служебния вътрешен министър Петя Първанова. Тя е написана, след като се разбра, че крайслер - подслушвач на МВР, броди из София, докато се намира по документи в гаража.

Това според разследващите означава, че докато Цветанов е ръководил вътрешното министерство, в него не е имало регламент за употребата на специални разузнавателни средства ( СРС). Именно тази липса е причина за поредица злоупотреби в служба СДОТО на МВР. Освен това прокуратурата разполагала и със свидетелски показания срещу Цветанов.

Още по темата

Бившият МВР шеф заяви, че се отказва от имунитета си, след като се закле като депутат и вече беше сигурно, че Цацаров ще му го поиска. Този отказ обаче няма правна стойност и ще трябва да бъде повторен.

Прокурори допуснаха, че може да има ново развитие и по казуса с шестте апартамента на Цветанов. Докато ГЕРБ бяха на власт, НАП изчисти подозренията, че имотите са придобити със съмнителни пари. Процедурата на данъчната ревизия обаче не е спазена и тя може да започне отново, коментирали магистрати пред изданието.

Припомняме, че на 30 април прокуратурата спря наказателното производство срещу директорите в СДОТО заради имунитета на Цветан Цветанов като кандидат за депутат, след като откри доказателства за злоупотреба със служебно положение към подчинените му.

Разследването се води във връзка със сигнала за подслушвания на политици, магистрати и бизнесмени, подаден от лидера на БСП Сергей Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъ Цвъ е смършен. Още не си е двигнал куфарите, тъпака мисли, че ще му се размине.Да се готви Дуда.
47
10
 
9
 
! Отговори
sad but true преди 11 години
Ако не беше тъжно, щеше да е смешно, прокуратурата ни върши политически поръчки, Китоцацата и Свинята Пеевски си другаруват, и ние чакаме от тази съдебна система справедливост...
46
3
 
21
 
! Отговори
GERBerastin преди 11 години
Бившата шефка на НАП, сега дупетатка от ПП ГЕРБ, да бъде разследвана за корупция!
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Готов и подстриган едно рае и Айде Сигнализирахте за неуместен коментар Е не е ли истина
44
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До samogerb-52Ей,гробаджия тези ветрове ги посяхте вие! Сега си прибирайте реколтата!
43
1
 
6
 
! Отговори
Гочо преди 11 години
Чакам...
42
15
 
22
 
! Отговори
цеко сифоня преди 11 години
цецо слушалката, дано този път го осъдят, тази гад съсипа народа, такива в затвора и конфискация на имуществото, 6 апартамента с какви пари бе
41
6
 
25
 
! Отговори
С теб сме преди 11 години
Давай Цаца, сега ти е паднало да станеш Кит!
40
23
 
20
 
! Отговори
samogerb преди 11 години
Още римляните са го казали който сее ветрове ще пожъне бури, така че внимавайте драги ми комунисти да не ви се върне тройно като жалката ви коалиция!
39
17
 
13
 
! Отговори
Bai Hoi преди 11 години
Cqlata Gerberska mafia v zatvora !!!! Cacarov davai naroda e s teb !!!
38
7
 
23
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
До Анонимен 46Защо не го разследвахте вие ? Пеевски направи най-големите си покупки на медии по ваше време.Защо не проверихте банката гарант? -Е сега Бойко ще обикаля бесен коридорите на парламента и ще сипе думи,но няма кой да го слуша.-Влакчето замина !
37
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
CHERVENATA *** SE OSRA S 6-TE panelni APARTAMENTA NA TZVETANOV, KOGATO TE IMAT MEZONETI, VERIGI OT HOTELI, COMPANII I KAKVO LI NE. DROG-ariiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ZNAEM CHE 6-te panelki NE SA VI PROBLEMA S TZVETANOV, PROBLEMAT VI E, CHE TOI VI RAZBUNI MIRIZLIVATA KORUPCIA.
36
19
 
23
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Цеко......, у затвору!,-Време е да се броят пилците-на всекимо заслуженото ! Ако Цеко бе честен,то нямаше да има проблеми с апартаментите и скандали с подслушванията,а и с друго, ?.Нямаше да има фразата-"Цветанов е ГЕРБ и ГЕРБ е Цветанов". За това ГЕРБЕРИ не пишете глупости ! За всичко сте си виновни ВИЕ,-резултата от изборите е от висшистите-овчари , земеделци и работещи-безработни със златни накити за продажба.,-Ако не сте го разбрали,значи имате психически проблем. *** какво ви обяснявам......
35
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цацаров вместо да се занимава с кокошкарски истории, много спешно да разследва Пеевски, който с майка си създадоха медийна империя, която в момента е монополист.
34
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле Цецо, сега без НАП тенекията, кой ще ти варди *** ?Пък тези прокурори ако разровят пясъците, сега в Несебър а скоро и в други градове...Те си го връщат да знаеш : "Ние ги фатаме, пък те ги пущат" !
33
16
 
24
 
! Отговори
Ариана преди 11 години
Цацата когато става въпрос за кражбите и престъпленията на БСП е особено тих? При условие че има подадени толкова сигнали с доказателства? И прокуратурата държат тези комунистически ***.
32
5
 
9
 
! Отговори
гост преди 11 години
До ПрошкоТи от коя планета падаш?Нали като ти наредят да си затваряш очите ги затваряш,иначе УВОЛНИНИЕ!Явно никога не си работил в държавна служба или си заслепен гербераст.
31
20
 
22
 
! Отговори
Смех преди 11 години
Бойко-Будата вече е история.Срамна история за държавата ни.След месец ще изчезне от медиите,до два ще му изчезне партията.Просто, една лоша история.
30
6
 
27
 
! Отговори
ПЕС преди 11 години
Как ще има тоя 6 апартамента бе??? Ние и по 2 хотела не можем да си купим - той- 6 апартамента!!
29
12
 
12
 
! Отговори
До Прошко преди 11 години
В проверка на физическо лице участват най-много 2-*** човека. Хайде, в случая на ЦвЦв - двама, плюс някакво шефче, за да не стане издънка. Всичко това под инструкциите на най-главния шеф на НАП, за което му се отблагодариха с депутатско място. Очевидна беше, че Цвък беше покрит. Направиха го нескопосано, неграмотно и нагло. Ако наистина има воля, Цвък може да бъде съден за незаконно обогатяване. А сега някой трябва да извика тъща му, да даде обяснение как се купуват 6 апартамента за 2 години.