Цацаров иска днес имунитета на Цветанов

Можело да има ново развитие по казуса с 6-те му апартамента
30 май 2013 07:00,
89
Цацаров иска днес имунитета на Цветанов
Цветан Цветанов Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров ще поиска днес от депутатите да свалят имунитета на Цветан Цветанов. Когато това стане, ще му бъде повдигнато обвинение за престъпление по служба - заради драстичните нарушения при подслушването, анонсира на първа страница "Труд".

Сред козовете на обвинението е заповед за организацията на мобилните станции с подслушвателна апаратура, издадена от служебния вътрешен министър Петя Първанова. Тя е написана, след като се разбра, че крайслер - подслушвач на МВР, броди из София, докато се намира по документи в гаража.

Това според разследващите означава, че докато Цветанов е ръководил вътрешното министерство, в него не е имало регламент за употребата на специални разузнавателни средства ( СРС). Именно тази липса е причина за поредица злоупотреби в служба СДОТО на МВР. Освен това прокуратурата разполагала и със свидетелски показания срещу Цветанов.

Още по темата

Бившият МВР шеф заяви, че се отказва от имунитета си, след като се закле като депутат и вече беше сигурно, че Цацаров ще му го поиска. Този отказ обаче няма правна стойност и ще трябва да бъде повторен.

Прокурори допуснаха, че може да има ново развитие и по казуса с шестте апартамента на Цветанов. Докато ГЕРБ бяха на власт, НАП изчисти подозренията, че имотите са придобити със съмнителни пари. Процедурата на данъчната ревизия обаче не е спазена и тя може да започне отново, коментирали магистрати пред изданието.

Припомняме, че на 30 април прокуратурата спря наказателното производство срещу директорите в СДОТО заради имунитета на Цветан Цветанов като кандидат за депутат, след като откри доказателства за злоупотреба със служебно положение към подчинените му.

Разследването се води във връзка със сигнала за подслушвания на политици, магистрати и бизнесмени, подаден от лидера на БСП Сергей Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а милионите на овчаров ???
27
18
 
21
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Дай Боже на всеки гербераст да се случи!
26
11
 
21
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 11 години
Комунистичеста пушилка. Нико няма да стане, в съда ще падне всичко. Ама нека и другарите да се порадват, че пак ги чака Бойко Борисов с четвъртития...
25
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горкият Цецо!!! Вожда го принесе в жертва.Обаче забравяте ,че Цецо е неподсъден с оглед на здравословното му състояние.*** от наше село също не е добре с главата ,краде царевици от къра и никой не го съди. състрадателен коко
24
5
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 11 години
ONIA,KOITO PRODADOHA DUSHTERITE VI I OGRABIHA BUDESHTETO VI,SEGA SHTE SUDYAT CHOVEK,KOITO RAZBUNI SMRADLIVATA KORUPCIA .....plyuya na suvestta vi obzeta ot pari I vlast!!!!Nyamam da investiram v BG,dokato komunisti I TURCI KRADAT DUSHITE VI!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има една поговорка:"Не казвай хоп преди да скочиш!".Наистина ми се иска да вярвам, че справедливост има и в България!Чудя се няма ли да направят и някаво показно задържане в стил "ти си абсолютен престъник" по време на някоя операци "Пеленгаторите" например?И нека не се залъгваме - мафията все още си има държава! Една птичка пролет не прави! Все пак е начало!А дано,ама надали!Но все пак...! Ако трябва ще се моля и на Виракоча нещо да мръдне напред!Вече и жертвоприношения се направиха!Или може би на Кетцалкуатъл не знам на кой!
22
0
 
7
 
! Отговори
ревизор преди 11 години
До ПрошкоЧрез шефа на НАП, който сега е депутат...
21
7
 
17
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 11 години
Чета гледам ТВ и незнам на кое да вярвам.Цацаров и Пеевски дружки :) а ми говори за правосъдие.Г-н Цацаров къде е правосъдието за Станишев,Овчаров, Масларова,Мургина,Доган За БЕЛЕНЕ И ЦАНКОВ КАМЪК И за още много милиарди откраднато.нещо май:)))))))))) и Пеевски трябва да свали имунитета и депутати от ДПС за побоя:) да изброявам ли още..................
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички срещу Цветанов....Може би пък е засегнал мнооого интереси. А Цацаров и Пеевски пък били близки....Какво ли става в тази държава????
19
17
 
24
 
! Отговори
Прошко преди 11 години
И как точно Цветанов е въздействал на НАП да претупат или прикрият проверката срещу 6-те му апартамента?В една проверка участват 7-8-10 души. Всички са подкупени и заплашени ли? Никой от тях не иска да проговори сега, когато Цветанов не е на власт ли?Вярвате в неща, в които ви е удобно да вярвате, защото истината никога не ви е интересувала. *** народ!
18
15
 
13
 
! Отговори
ташеулу преди 11 години
Дайте Цвъцко първо на нас селяните, че да го подготвим, да му нагласим торбата, да му намажем дупето със свинска мас та да му е по-леко. Да му направим едно хубаво изпращане (НОВОБРАНСКА). Да го натоварим в каруцата и право на острова пра мъжете му.
17
4
 
20
 
! Отговори
Аланкоолу преди 11 години
Залпа на Аврора е завинаги в червените бетонни глави на другарите ! Още малко и ще отворят затвора в Белене и ще въдворят там Цветанов така де да хване правилната линия хи хи хи
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато се радвате, че този ще влезе в затвора заради някакви апартаменти, други ще крадат като за последно, замазвайки очите ви и после пак ще се чудите на кого да се сърдите, че ядем маргарин.Но все пак може би сте напълно съгласни с програмата на новото правителство и виждате в нея някакво спасение и промяна към по-добро...
15
6
 
0
 
! Отговори
Боко тиквуна преди 11 години
Горе Щаб 618 и и другите *** като него....Ви таковам у чалгаджиите непоръбени .
14
4
 
16
 
! Отговори
Щаб 618 преди 11 години
Обвинение е едно, присъда съвсеееем друго уважаеми тройнокоалирани и*иоти. Цветанов ще бъде оневинен но дотогава червената олигархия ще граби и ще заменя апетитни имоти и ще толерира организираната престъпност. Колкото по-бързо народа осъзнае че вече го управлява тройна хунта, толкова по-малко време ще имат олигарсите за грабеж, защото лесно е полицията да смаже 1000 протестиращи, но не може да смаже всички трезвомислещи хора. ДОЛУ ХУНТАТА БСП/ДПС/АТАКА!
13
7
 
18
 
! Отговори
Оня преди 11 години
Колко сте смешни, другари :)Цветанов няма да влезе в затвора и пак ще останете с пръста в устата. Дано тогава прозрете веднъж завинаги с простите си глави, че всичко това беше зле скалъпено, комунистическо мероприятие.
12
13
 
10
 
! Отговори
бай Петко преди 11 години
Бойко ако беше чел тук мненията на пишещите, щеше отдавна да се отърве от Цецо и може би съвсем друга щеше да е съдбата му, както неговата, така и на партията му. Ама има поговорка ... ум умува, ум царува, ум патки пасе... Ами хак да им е !
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Готов и подстриган едно рае и Айде
10
6
 
5
 
! Отговори
kaka преди 11 години
А дано ама надали ще излезе истината на бял свят,ами сега тъста и тъщата на кого ще си дават пачките за майката партия ГЕРБ ли ???Скалъпената "истина" дано излезе на бял свят ама а дано надали ..........наистина беше срамно да слушам че 6 месеца се проучваше сякаш игла в купа сено търсиха НАП ама накрая като обявиха резултата си казах нейсе и тези са маскари .колко прав е бил Алеко Константинов.
9
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До хитСега като на власт е Волен и компания ще ядете черен хайвер, не се притеснявай вече.