Протест и контрапротест за главния прокурор

Движението около Съдебната палата беше блокирано
14 юли 2015 19:52, Анисия Иванова
49
Протест и контрапротест за главния прокурор
Протестът пред Съдебната палата. Снимка: Булфото

Протестиращи срещу главния прокурор Сотир Цацаров блокираха движението пред Съдебната палата. Пред журналисти представители на протестиращите заявиха, че не очакват Цацаров действително да подаде оставка, но искат да покажат, че има гражданско общество в подкрепа на съдебна реформа, предложена от министъра на правосъдието Христо Иванов.

Те добавиха, че искат оставката на Цацаров с аргумента, че той застава срещу реформата и добавиха, че един от поводите за протеста е, че главният прокурор се самосезира избирателно по медийни публикации.

Протестиращите са издигнали плакати: "Оставка!", "Кой?", "Слугите на мафията - вън от съда". Недоволните надуват свирки и бият по барабани.

По същото време, отново пред Съдебната палата, на протест в подкрепа на главния прокурор се събраха негови поддръжници, пише БТА.

Те обявиха, че са срещу реформата на правосъдния министър и издигнаха плакати, на които е изобразен бившият премиер Иван Костов с надпис "Гробар".

Гражданите за днешния протест се организираха в социалната мрежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия *** от протестна мрежа краварски *** - нещо много ги заболя като разбраха че се разплита истината за банката ктбявно доста хорица от сегашното правителство са в кюпавсичките ни беди са от краваршингтонкраварите намерят ли *** веднага ги засилват в кланницата
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, кой предложи и назначи Цацаров??? Ами Искров??? Ами Ало Ваньо??? Ами Цветанов-слушалката??? Ами Дянков-Гестапото???
29
0
 
3
 
! Отговори
M преди 8 години
Ей добре, че има и такива неща, да могат форумните *** да заработят за морето. Че иначе скръб и мизерия майка...
28
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дежурните от Гротестна мрежа ! България не е собственост на ,,Америка за България ,,и Гротестна мрежа .
27
5
 
11
 
! Отговори
swet преди 8 години
Гледах една "национална" телевизия и си "умрех от смех"! Заглавието беше, че "хиляди" протестират срещу Цацаров, а репортерката уточняваше, че 300 човека се събрали пред Съдебната палата. Не че Цацата е цвете, ама платените, жалки, отреплести "соросоидчета" са още по- отвратителни и немощни!
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ние ще работим за държавата.....незнам..........предатели, подкупници, продажници, сметкаджии
25
1
 
10
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ха-ха превели са им сумите по сметките и ето ти протест пък и времето е подходящо.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарко Кунева, ..."протестърите - по поръчка" също имат личен живот ... също искат да отидат на море ...пуснете ги малко в отпуска.
23
1
 
14
 
! Отговори
М да преди 8 години
Борба на едната мафия срещу другата
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарко Кунева, ... вместо да пращате "протестърите - по поръчка" за щяло и нещяло, по-добре обяснете на хората що за реформа искате да правите, току виж сте получили истинска подкрепа.
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цацаров е приятел на Пеевски а Борисов де иска да ге разваля отношението с мафията и БСП.Игрите по кражбата на КТБ етяхна спецялност
20
13
 
4
 
! Отговори
секретно преди 8 години
ЦАЦАТА--ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК , ЗА РУХВАНЕТО НА КТБ и ИЗТОЧВАНЕТО Й ОТ РУСКИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ФИРМИ НА ГАЗПРОМ!С ТЕЗИ ПАРИ--ПОКРИХА "РУХВАНЕТО НА "ЮЖЕН ПОТОК", за да няма НЕУСТОЙКИ!!
19
2
 
2
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Ako davat 100 leva+pizza, utre sym na protest!!!
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦАЦАТА---"ПОРЪЧКОВИЯ ПРОКУРОР"!ОСТАВКА!!!!!
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Протестна мрежа е ясно кой площа. А на другите кой плаща? В днешно време всичко се плаща, вече и протестите откакто Рапона плати да срине Ореха. Това вече е платена професия.
16
5
 
9
 
! Отговори
Нема ,лабавооооо.... преди 8 години
Реформа ,трябва да има --И ЩЕ ИМА...!!!?ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!
15
6
 
15
 
! Отговори
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА-- преди 8 години
---ПОСЛЕДНИЯ РУБЕЖ , НА ЧЕРВЕНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ОЛИГАРХИЯ В БЪЛГАРИЯ!!...КОЛКОТО И ДА СЕ БРАНИ -----ЩЕ РУХНЕ , НАКРАЯ...!ТАКАВА КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА --НЕ НИ Е НУЖНА!ОСТАВКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
2
 
15
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
ЗАЩО ВИНИТЕ ЦАЦАРОЯ ЧЕ НИКОИ ОТ ГОЛЯМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ВЛАСТА НЕ Е ВКАРАН В ЗАТВОРА? ТОИ ГЛАВНИЯТ ПРЕСТЪПНИК ГО НАЗНАЧИ НА ТОЯ ПОСТ С ТАЗИ ЦЕЛ,ДА НЕ ЗАТВАРЯ НИКОГО ОТ ВЛАСТА.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформа няма да има никога в Съдебната система Защото Съдебната система не трябва само да служи На Висшите Еталони на ВЛАСТА А НА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО СЕ НАМИРА НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА Е ЗАКОН КАКТО ЗА ПРОСТОЛЮДИЕТО ТАКА И ЗА ТЕЗИ КОЙТО СЛЕДЯТ ЗА НЕГОВОТО СПАЗВАНЕ КАКТО ДОБРЕ РАЗБИРАТЕ ТОВА В БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ГОЛЕМИТЕ ДЕМОКРАТИ И ДЕСНИ ПАРТИЙ НЕ МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ ЗАЩОТО ЩЕ СЕ ВИДЯТ ПРЯКО ОЩЕТЕНИ ОТ ТОВА КОЛКОТО И ДА СЕ ОПИТВАТ ДА ВИ УБЕДЯТ В ПРОТИВНО
12
1
 
4
 
! Отговори
Doko преди 8 години
Ба *** винаги е бил и ще си остане един *** и *** и нищо повече. Няма такъв екземпляр другаде-ненавистта, омразата и злобата ще го унищожат.