Пуснаха хакера "Емил Кюлев" от ареста

Лаптопът на Илиев е счупен в момента на задържането му
12
Пуснаха хакера "Емил Кюлев" от ареста
Снимка: БГНЕС

Апелативният съд освободи хакера "Емил Кюлев" от ареста, след като разгледа частната жалба против определението на Теодор Илиев да му бъде наложена мярка задържане под стража.

Той е обвинен, че е източвал информация от системите на различни държавни и частни юридически лица, а след това е изнудвал, за да не разпространи данните, предаде Нова тв.

Защита на Илиев, попита дали има данни, че Илиев и “Кюлев” са един и същи човек и дали всички престъпления, включени в обвинението са извършени от “Кюлев”. Според адвокат Людмил Рангелов, данните за връзка между реалния човек - Теодор Илиев и компютърния персонаж са само на база показания и не са подкрепени с факти.

Защитен свидетел твърди, че Кристиян Георгиев е помагал на хакера да продължава със своята дейност. Георгиев е програмист, който създавал различни софтуерни продукти. Единствената връзка според защитата е, че и двамата се познавали от деца, заради квартала, в който живеели.

Апелативният съд не се съгласи с първостепенния съд. Софийският градски съд е счел, че един от свидетелите може да познае "Емил Кюлев" от запис по телефона. Експертиза обаче не е направена. Приятелката на задържания Теодор Илиев е научила от медиите, че Илиев и "Кюлев" са отъждествени. Според апелативния съд, градският е излязъл от границите на обоснованото подозрение.

Няма доказателства IP-адресите, от които данните от фирмите са теглени да са свързани с Теодор Илиев. За иззетите от дома на Илиев компютри и SIM-карти засега се смята, че са на приятелката му. Лаптопът на Илиев е счупен в момента на задържането му, но засега няма данни да е назначена техническа експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Темида
Страсбург отмени решение срещу България по дело за смяна на пола
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на съда тоя един лев не е откраднал )))
8
0
 
2
 
! Отговори
МВР и прокуратурата преди 1 седмица
МВР и прокуратурата не са виновни, че работят с остаряла нормативна база, която не дава възможност да се структурират доказателствата за съвременните престъпления! Съдебната реформа трябва да се подготви чрез нова нормативна база /нов пакет закони/, даваща възможност да се стига до ефективно правораздаване и усещане за това, че нарушаването на законите води до сериозни последствия!
7
0
 
3
 
! Отговори
Къде е Христо Иванов преди 1 седмица
Защото лицето Христо Иванов вече 10 години развява байряка за реформа в правораздаването, а какво е направил той и викачите от ПП-ДБ, нищо! Една голяма нула! Защото под реформа в съдебната реформа тези лица разбират да сменят сегашните с техни хора! Ако искаха реформа първо щяха да сменят Наказателно-процесуалния кодекс:НПК/, който отдавна е морално остарял! Защото в НПК не се разглеждат съвременните кибер и другипрестъпления и липсват адекватни за тежестта на обвинението наказания!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво да оачакваш от проурори библиотекари.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
днес.бг, защо лъжете? Съдът е пуснал лицето Теодор Илиев. Тепърва ще се установява кой е "хакера Емил Кюлев".
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А вие защо наричате лицето Тодор Илиев с названието "хакера Емил Кюлев" в заглавието, след като съда е постановил че това не е доказано а е само теория ? Нали знаете, че това е подсъдно : клевета, разпространяване на невярна информация, пропуснати ползи от страна на наклеветения и прочие ?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кво да искаш от "прокурори" завършили задочно в някой от безбройните набедени за университети каси за пари.Хубу че поне съдиите четат закона иначе сме в коша всичките.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КАКТО обикновено *** *** от МВР се оляха. Вероятно никога няма да успея да докажат, че този човек е някакъв хакер, като им з наем интелектуалните и техническите възможности.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
как се казваше много пара пуснаха на свирката и влака спря поради липса на пара.Поредното медийно събитие на Съда и Прокуратурата!