Оставиха в ареста полицая, счупил челюстта на студент

Инцидентът стана на парти за Джулая
12 юли 2024 18:00, Александър Попов
39
Оставиха в ареста полицая, счупил челюстта на студент
Снимка: БГНЕС

Съдът в Бургас остави зад решетките полицая Христо Петров, счупил челюстта на младеж на плажно парти за Джулая. Той е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди на студента Владимир Радев.

В залата като свидетел се яви баща му, който опроверга твърдението на МВР, че синът му се е укривал. По думите му веднага, след като е видял снимката си в социалните мрежи полицаят е уведомил прекия си началник за инцидента.

„Веднага след като видя снимката си в социалните мрежи той се обади на прекия си началник и на началника на Районното управление. Началникът му каза - да знам от предния ден. Не смятам, че Христо може да се укрие. Момчето е толкава дисциплинирано, не е агресивно”, заяви Иван Петров.

Бащата настоява и за съдебна експертиза от бургаската болница, където първо е прегледан пострадалия младеж.

„В един от документите пише - разместване на 2-3 зъба! Оттам нататък кога е ходил до Пирогов? Защото пътят е 400 км, всичко става по пътя. Има само една експертиза от Пирогов. Няма нито съдебно-медицинско удостоверение, нито съдебно-медицинска експертиза”, заяви адвокат Петър Димитров.

Защитата застава зад версията, че компанията на пострадалия студент Владимир Радев е провокирала полицая, като са уринирали върху съборената му пица. Били са пияни и дрогирани.

„Шест човека го наобикалят, какво да направи той сам. Това по-голяма гавра от това да вечеряш и да дойдат да ти направят тази мръсотия”, каза адвокат Бойчо Боев.

Държавното обвинение обаче беше категорично, че полицаят трябва да остане зад решетките.

"Предполага се, че са били в някакво алкохолно опиянение предвид, че са се намирали на такова събитие, но това не означава, че дори да така, това е дало основание поведението, както на едната, така и на другата страна да бъде агресивно", заяви прокурор Мария Маркова.

Ако бъде признат за виновен, полицаят може да лежи в затвора от две до десет години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от Темида
Полицаят побойник от Джулая е с повдигнато обвинение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако някой наистина вярва на твърденията на ченгето, че му уринирали върху пицата, значи и е много, ама много наивен. Адвокатът му го е посъветвал, че причиняването на средна телесна повреда в състояние на афект ще му намали наказанието и куката сега лъже та се къса.
34
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Те всички полицаи в България бият и убиват това е истината. Всички престъпления в България се извършват от ПОЛИЦАИТЕ,, РЕКЕТА , УБИЙСТВАТА , НАРКО СДЕЛКИТЕ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА НАРКОТИЦИ ,ТРАФИКА НА ХОРА , ПРОСТИТУЦИЯТА , ПОБОИЩАТА НА МИРНИ ХОРА ,, КРАЖБИТЕ, ГРАБЕЖИТЕ И ПОДПАЛВАЧЕСТВОТО,, ,,ВСИЧКО ТОВА СЕ ИЗВЪРШВА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИЦАИ.........
33
2
 
0
 
! Отговори
Киро сотаджията преди 3 седмици
Тоя па го ударил,Я ако БЕХ щех да го ръченем с ножу
32
2
 
0
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
8 месеца могат да го държат в арестта по време на досъдебното и без ограничение след като делото влезе в съда.После могат да му предложат споразумение колкото месеца е бил в ареста,толкова месеца затвор и да ги прихванат.Но той пък има явно желание квалификацията да е при афект и може да не се съгласи.Зависи от доказателствата.Е,при афект ще го заменят с глоба и ще се води неосъждан,което си е силен мотив за него,а при сегашното обвинение самият той ще е доволен на ефективна колкото е бил в арес
31
4
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Просто е,6 са се заяждали с него без да ги знае какви са,а и той на тяхната възраст.И някой с каквито и намерения като е направил опит или го е докоснал го е възприел като нападение и е отвърнал със все сила,слаба е като кост мандибулата,така че и без бокс,ако ударът се е случил под 90 градуса от кокалчетата се е счупила на две-три места.Те,ако бяха биячи той щеше да е пострадалия.Явно това е работно обвинение,няма как да са разпитали всички свидетели
30
2
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Охо,заваляли минусите, ха а,ха,ха.Няма как да се признае за виновен за нанасяне на средна по хулигански подбуди,така че делото ще е дълго.При стандартната квалификация може,ако не е бил обиден от пострадалия и да няма смисъл да търси да е при афект.Но по хулигански подбуди е да го направи без причина за кеф,а някакъв спор очевидно е имало.Разпити на всичко разпитани в досъдебното в съда и при противоречия и очни ставки,така че ще е и над две години.
29
2
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Му,а не ми за мярката.Не пиша от ареста.Ха,ха,ха!
28
4
 
2
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Прогнозата ми е на първа инстанция делото ще трае две години.Логично е адвокатът му да иска разпит на всички свидетели,което съдът няма законова възможност да откаже,а кой в чужбина,кой тук.Адвокатът му ще трябва да се опита да забави и досъдебното,за да ми сменят мярката,че влезе ли в съда срокове няма.Обвинението едва ли ще предложи споразумение,а и защитата ще иска обвинение при афект,но как се установява обидил ли го е пострадалия или не?Слово срещу слово.
27
1
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 седмици
Каквато и да е истината е ясно,че след депутатското искане за оставка на министъра ще го опраскат.Никой не иска да става цел на на депутатите,в която да се фиксират след като пак отиваме на избори.А и истината е думата на един срещу думата на шестима.Нито са му бутнали пицата,нито на забелжка са отвърнали с пикаене върху нея.Няма състояние на афект и наказание до една година,заменено с глоба,а наказание без задължение да е условно нищо,че е за първи път.ИСТИНАТА победи.
26
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бахххти галските оправдания. 6 човека, дрогирания го наобиколили и почнали да го препитават и замеря с фекалии. Аре спрете се бе нещастни болни люде. Поне малко достойнство покажете.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Лъжат и двамата ,и дъртия ушев и младия гламap . А мен друго ме гложди,как се чувства човек, който има син, храни го,пои го,бди над него и накрая то вземе че се uзcepе на метеното,и стане полицай.
24
6
 
5
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
Новото нормално победи.6 човека да те заобиколят,да ти блъснат без да искат пицата на земята и без да искат двама да се изпикаят върху нея е благопристойно поведение в което няма нищо хулиганско,нито е основание за афект.Новото нормално обаче едва ли ще е приложимо за всеки,а само за късметлии забелязани от депутатите.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какво значи според тоя г*з два-три разместени зъба? Че е нищо ли. Сега ще наместят и на синчето няколко в затвора, да видят хубаво ли е.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бащата да обясни синчето в Районното управление ли работи или Делта гард
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Горкият! Излязъл да хапне пица с жилетка на охранител и бокс в ръка, ама гамените му налетели. Иначе е много кротко дете
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не, не, дисциплинираното момче изобщо не се скри. Само 10 дена
19
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бащата е толкова нагъл, нищо чудно, че се е пръкнало такова отроче. Като оня дето помогна на сина си да убие жена си и да я скрие в куфар.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той сега последно охранител ли е бил или е отишъл да плюска? Какви пици, какви пет лева? Между другото дочух че тийновете които му съборили пицата му били предложили да му вземат друга ама тоя явно само си е търсил повод да налита на бой. А че младежите не са били агресивни е ясно - 10 човека като са, този и с бокс да е пак ще го смотат. Да го прибират в затвора - там им е мястото на такива социопати.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще се окаже, че студентът сам си е счупил зъбите, нали?
16
2
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 3 седмици
Тоя трябва да седи в специален затвори, ако само със шамар чупи челюсти, не знам как си вярват сами Тея смешници, жалко че е човек на герб и няма да лежи и ден, а трябва да гние